Dada Design Story
Szerző: Solinfo
Kategória: Design Sztorik
Bejegyzés dátuma: 2021.02.18

Moduláris és beépített konyhabútorok konyhaszigettel vagy félszigettel, amelyek minden otthon stílusába beleillenek. Ezek a Dada konyhák. A Dada a minőségi olasz design megjelenése az otthon szívében, a konyhában, olyan neves szakértők által megálmodva, mint Vincent Van Duysen, Dante Bonuccelli vagy Nicola Gallizia.
Nézd végig itt a Dada történetének legfontosabb állomásait!

 

1926

Angelo Garavaglia megalapítja saját műhelyét.

Az ’50-es évek

Garavaglia legidősebb fiai csatlakoznak a vállalkozáshoz és létrehozzák bútorgyárukat. Az 1950-es években a cég az elsők között kezd ipari raktárakat építeni szekrények és konyhabútorok számára, ennek köszönhetően pedig hamar erőre kap.

1972

Gaetano Garavaglia vezetésével létrejön az új, high-end konyhabútorokkal foglalkozó Dada brand. Ekkor kezdődnek meg együttműködéseik nemzetközileg elismert építészekkel és designerekkel, mint Angelo Cortesi, Georges Coslin, John Offredi, az innovatív Italo Lupi, Amilcare Ponchielli, illetve olyan népszerű fényképészekkel is, mint Gabriele Basilico, Aldo Ballo és Vittoria Mussolini.

1979

A Dada csatlakozik a Luigi Molteni által vezetett Molteni Grouphoz. A Dada hamar kiemelkedő helyet szerez magának a minőségi konyhák világában. A Molteni-Dada páros mindmáig a Molteni Group gerincét alkotja.

1987

A Dada a világ egyik legnagyobb design díjának, a Compasso d’Oro elismerésében részesül a Kairos stúdió által tervezett Futura konyháért. A Futura legfőbb jellemzője, a fali egységek máig a Dada leginnovatívabb termékei közé tartoznak.

1994

Luca Meda egy igazán innovatív konyhát tervez a Dada számára: a Banco az első függesztett konyha.

2008

A Dada és az Armani Casa partneri megállapodást köt. Az Armani/Dada brand hamar a high-end konyhák világának vezető gyártójává válik.

2015

A Gruppo Molteni 80. évfordulóját ünnepli, a milánói Galleria d’Arte Moderna épületében nyitnak kiállítást 80!Molteni néven. Jasper Morrison irányításával és a Studio Cerri & Associati grafikai tervezésével a Molteni csoporthoz tartozó cégek prototípusai és bútorai az elmúlt 80 év tapasztalatait, minőségét és innovációit mutatják be.
A kiállítás később a Giussanóban található Molteni Museum magjává válik.

 

2016

A MolteniGroup.com a Molteni Group új weboldala. Kulcsfogalmai közé tartozik a történetmesélés, az inspiráció és a Molteni&C és Dada brandek kortársiassága. 2016 áprilisától a brandek kreatív igazgatója a belga építész és tervező, Vincent Van Duysen.

2018

A Molteni Group első “Lifestyle Store”-ja New Yorkban. A Molteni új ablakot nyit a világra Manhattan szívében. Az üzlet egy egyedülálló és forradalmi projekt középpontja, összhangban maradva a modernséggel és a Molteni saját stilisztikai elveivel, mindezt Vincent Van Duysen tervezésében.
Ez a világon az első olyan Molteni Flagship Store, amelyben a Molteni Group mindhárom brandje, a Molteni&C, a Dada és az UniFor is megtalálható.

 

Az év elején megújult budapesti Molteni showroomban már a Dada konyhák csodás darabjai is megtekinthetők.

Az év első heteiben a Solinfo is Molteni lázban ég.
Tarts velünk te is!