Molteni Design Story
Szerző: Solinfo
Kategória: Design Sztorik
Bejegyzés dátuma: 2021.01.15

Megújult a Molteni 2017-ben nyitott budapesti üzlete. Új enteriőrök, bútorok, inspirációk várják a márka szerelmeseit. Ennek apropóján a januárt a Molteni brandnek szenteljük. Kezdődjön a Molteni utazás!

Egy közel 100 éves történet

A Molteni alapkövét 1934-ben fektette le az akkor 22 éves Angelo Molteni, a Milánótól északra fekvő Giussano városában, saját műhelyének megalapításával. Molteni minőségi munkáinak hamar híre ment, a műhely egyre növekedett, jó híre pedig az olasz határt is átlépte. Az évtizedek alatt a Moltenit a folyamatos fejlődés jellemezte, a soha meg nem alkuvás, a szüntelen alkotási vágy. Angelo Molteni törekedett arra, hogy minél innovatívabb tervezőkkel hozzon létre előremutató design alkotásokat. A márka így az elmúlt évtizedek során olyan neves designerekkel dolgozott együtt, mint Werner Blaser, Yasuhiko Itoh, Luca Meda és Aldo Rossi, Jean Nouvel, Rodolfo Dordoni vagy Patricia Urquiola. Velük születtek meg a Molteni klasszikus és kortárs darabjai, amelyek ikonikussá tették a márkát. Ma pedig a belga tervező, Vincent Van Duysen kreatív vezetésével olyan kifinomult bútorokat készítenek, amelyek kortalan eleganciájukkal az otthon ékes díszei lehetnek.

A Molteni 2020-ban is folyamatosan alkotott és fejlődött.

Elindult a Molteni@Home

2020 nehézségei ellenére a Molteni kitartott kreatív törekvései mellett. A megnehezült körülmények modern megoldásokat kívántak, így indult útjára a Molteni@Home projektje, amely az eladókat és a vevőket, az építészeket, enteriőrtervezőket és az ügyfeleket köti össze az online térben, közvetlen tanácsadással segítve a szakértők munkáját és a design álmok megvalósulását.

Barcelona és Párizs is flagship üzletekkel vár

2020-ban a Molteni két új flagship üzletet nyitott Európában: Barcelonában márciusban, Párizsban pedig novemberben nyílt új Molteni showroom. A márka letisztult, elegáns, stílusos bútorai egyre szélesebb közönség számára elérhetőek.

Bemutatkozik az Octave kanapé

2020-ban csodálatos design alkotások születtek a Molteninél. Ilyen volt az Octave kanapé, amelyet a felhőkarcolók ablakaiból elénk táruló város látványa inspirált, vagy az új konyhai kollekció, a Ratio, amelynek moduláris elemei lehetővé teszik, hogy a térhez leginkább illő kompozíciót hozzuk létre, amely az eleganciát és a funkcionalitást tökéletes egyensúlyba helyezi.

2020-ban is díjazták a Molteni bútorokat

A Molteni gyönyörű bútorait az elmúlt évben több neves díjjal is jutalmazták. A Surf kanapé a Wallpaper* Design Award 2020 elismerésében részesült, a Best Block Party kategória nyertese volt. A Surf kanapé különleges kontrasztját a szögletes sziluett és a hívogató puhaság együttes jelenléte adja.

A Neri&Hu designer páros által tervezett Twelve AM az ELLE DECO International Design Awards 2020 díját nyerte el. A letisztult, jellegzetes keleti vonásokkal rendelkező ágy anyaghasználatában elsősorban a fa jelenik meg, amely fémes elemekkel, puha szövetekkel és minőségi bőrrel egészül ki.

Egy igazán különleges díjban, az ADI Compasso d’Oro – Career Award elismerésében pedig Carlo és Piero Molteni, a márka alapítóinak, Angelo és Giuseppina Molteni fiai részesültek 2020-ban. Az 1954-ben alapított ADI Compasso d’Oro a világ egyik legmérvadóbb formatervezési díja, létrehozásának ötletét pedig nem más adta, mint a legendás tervező, Gio Ponti.

A Molteni Budapesten

A Solinfo Group 2017-ben nyitotta meg főhadiszállásán az itthon egyetlen és egyedülálló Molteni Flagship Store-t a legendás brand lenyűgöző darabjaival. A gondosan berendezett showroom 2021-ben megújult, és speciális enteriőr inspirációt nyújt. A nappalitól a hálószobáig minden részletben az előremutató olasz design és a kifogástalan anyaghasználat csodálatos összhangját fedezhetjük fel.

2021 januárjában a Solinfo Molteni lázban ég. Tarts velünk te is!