Molteni újdonságok Budapesten
Szerző: Solinfo
Kategória: Design Sztorik
Bejegyzés dátuma: 2021.02.02

A Molteni budapesti üzlete 2017-ben nyitott meg, idén év elején pedig megújultak enteriőrjei, hogy új inspirációként szolgáljanak a design szerelmesei számára. Lenyűgöző terek, a nappalitól a hálószóbáig, az előremutató olasz design minőségi darabjaival berendezve. A Molteni Flagship Store legújabb bútorai közül szemezgettünk.

Nincs két egyforma asztal

A Hugo egy többfunkciós dohányzóasztal, amely remekül egészít ki gyönyörű kanapékat és segítségével egy dinamikusabb, funkcionálisabb kompozíciót hozhatunk létre. Felépítése meglepően egyszerű, mégis nagyszerű. Igazi kortárs bútordarab.

Az Attico dohányzóasztalokat a minőségi anyaghasználat és a kifinomult egyszerűség teszi időtlen darabokká, míg a Kew asztalok kerek formáikkal varázsolnak el minket. A fém részletek a viktoriánus korabeli üvegházakat idézik, mint amilyen a Kew Gardens botanikus kert is. A Kew asztalok tökéletes kiegészítői a Kensington karosszéknek, amelynek külső és belső bőr- vagy szövetborítását tetszésünk szerint variálhatjuk. Elegáns és kényelmes darabja az enteriőrnek, amelyben jó egy kicsit lepihenni.

Minőségi kényelem

Az Albert kanapérendszer a Molteni&C két kulcsfogalmát, a tradíciót és a technológiát testesíti meg. Dinamikus és részletgazdag, mégis könnyed és légies megjelenésű. Alkotórészei külön-külön is megállják a helyüket, így az egész rendszer könnyen az adott térhez igazítható.

A Gregor kanapéval Vincent Van Duysen tovább folytatja felfedezőútját a ’contemporary living’ világában. A Gregor moduláris kanapé darabjai a térhez igazítva összeilleszthetők, a letisztult formák és a nagy, puha párnák barátságos légkört teremtenek, ahol jó leülni és beszélgetni, olvasni, vagy egyszerűen csak pihenni. A belga tervező kifejezetten a Gregor kanapéhoz tervezte a Hubert asztalt, amelynek lekerekített sarkai a kanapé finom íveit hangsúlyozzák. A két fa asztallapot bőrrel borított függőleges elemek kötik össze, egyben félig zárt tárolórészeket is létrehozva. A Hubert és a Gregor együtt mutatnak csak igazán csodásan.

Az Elain fotelt gömbölyű formái teszik csinos és szofisztikált bútordarabbá. A két részből álló fotel könnyedén beleilleszthető az enteriőrbe, szinte hívogat, hogy egész nap a kedvenc könyvünkkel a kezünkben üldögéljünk benne.

A Temze déli partjánál fekvő Greenwich nyugodt, üde színfolt London nagyvárosi zaja mellett. A Rodolfo Dordoni által tervezett Greenwich ennek az érzését adja vissza: egy harmóniát sugárzó ágy kortárs, modern megjelenéssel.

Tárolás egy kis csavarral

A Teorema tárolóegység elforgatható részei a szemünk előtt alakítják át a teret. Fiókjai egyénileg vagy egymásra helyezve is használhatóak, helyet kaphatnak a nappaliban és a hálószobában egyaránt. Váratlan, mégis harmonikus és megnyugtató. Nem csoda, hogy a 2018-as Wallpaper* Design Award díjnyertes darabja lett.
A Casper Vincent Van Duysen szigorú és minimalista alkotása. A kisebb méretű, egy fiókkal rendelkező darabok éjjeli szekrényként működnek, a nagyobb, két vagy négy részes darabok fiókos szekrényként szolgálnak. Letisztult és praktikus bútorok, a hálószoba tökéletes kiegészítői.

Pass-Word Evolution

A Pass-Word kortárs otthonok nappalijába készült bútorzat, amely a tér kihasználásának új formáit keresi. A multimédiás eszközök egyre növekvő jelenléte és a tradicionálisabb kiegészítők, könyvek, díszek marasztalása inspirálta. Márvány, lakkozott fa és fém elemek együttesen alkotják a Pass-Word rendszerét, amelyet a LED világítás tesz teljessé.

A Molteni gondosan berendezett budapesti showroomja 2021 elején megújult, hogy új inspirációként szolgáljon a design szerelmeseinek. Az év első heteiben a Solinfo is Molteni lázban ég.

Tarts velünk te is!