Solinfo Advent City Guide – 13. Melbourne
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.13

Adventi kalandozásra csábítunk decemberben. Mi így várjuk a Karácsonyt, és ezzel kedveskedünk azoknak, akiket a design világa ugyanúgy elvarázsol, mint ahogy minket. Kiválasztottunk 24 várost. 24 olyan várost, melyek design szempontjából érdekesek számunkra. Tervezők, múzeumok, kiállítások, és néhány különleges tárgy, amit egy igazi designbolond biztosan ismer. Szeretettel gyűjtöttük nektek össze és osztjuk meg veletek minden nap. Ez a Solinfo City Guide.

Érdekesség a városról:

Melbourne rendkívüli vendégszeretettel, kultúrával és művészeti élettel rendelkezik. Kézművesek és iparművészek által előszeretettel választott nagyváros: többek között tehetséges üvegfúvókat, porcelán, ezüst és arany kovácsokat is találunk itt. Az egész városban romos galériákban és színházakban fedezhetjük fel a helyi művészek és tervezők innovációit és szakértelmét.

A showroom, amit meg kell nézned:

Articolo

Studio & Showroom (bejelentkezéssel):
18 Willis Street Richmond VIC 3121 Ausztrália

Az alapító és kreatív igazgató Nicci Green, David Goss építésszel együttműködve alkotta meg az Articolo showroom kifinomult környezetét. A showroom kitűnően visszaadja, hogyan dicsőíti az Articolo a fény művészetét és tárja fel folyamatosan a kézművességben rejlő titkokat.

A tervezőstúdió, akikről jó, ha tudsz:

Mim Design
Level 1/4 Bond St, South Yarra VIC 3141, Ausztrália
https://www.mimdesign.com.au/

A Mim Design díjnyertes belsőépítészeti stúdió, melynek bázisa Melbourne. Híres kreativitásáról, részletekre fordított figyelméről, munkáikban bővelkednek a high end elemek. A Mim Design stúdiója rendkívüli módon figyel az ügyfelek szolgálatára a tervezéstől egészen a kiszállításig.

„A középpontban az áll, hogy ügyfeleinket inspiráljuk egy olyan befejezett projekttel, mely túlnyúlik az elképzeléseiken. Filozófiánk, hogy egy olyan egyedülálló dizájnterméket állítsunk elő, ami nemcsak tükrözi ügyfelünket vagy annak brandjét, de az életüket is egy magasabb szintre emeli.”

A múzeum, ahova látogass el:

National Gallery of Victoria
180 St Kilda Rd, Melbourne VIC 3006, Ausztrália
https://www.ngv.vic.gov.au/

A National Gallery of Victoria két, egymástól rövid sétára elhelyezkedő pazar galériával rendelkezik, mindkettőben ingyenes a belépés az állandó kiállításra.

Az NGV International nemzetközi alkotások otthona, bemutatja a múzeum európai, ázsiai, óceániai és amerikai művekből álló gyűjteményét. Mióta a National Gallery of Victoria 1968-ban megnyílt a St Kilda Roadon, a teljes gyűjtemény a duplájára nőtt és ma több, mint 70 000 darabból áll. Egy igazán ikonikus melbourne-i épületről beszélünk, a galériát teljes mértékben átalakították annak érdekében, hogy otthonául szolgáljon a déli félteke egyik leglenyűgözőbb kollekciójának.

Az NGV rendkívüli vizuális művészeti élményt és változatos ideiglenes kiállításokat is kínál. A gyűjtemény bemutatása, beszélgetések, tárlatvezetés, gyerekprogramok, filmvetítés, éjszakai nyitva tartás és előadások is szerepelnek a kínálatban.

Ha teheted, itt egyél egy finomat:

Vue de Monde
Rialto Towers, 525 Collins St, Melbourne VIC 3000, Ausztrália
https://vuedemonde.com.au/

Elegáns fine dining étterem a Rialto épületében, ízletes menüvel és a városra néző elsöprő kilátással.
Enteriőr: MIM Design

 

Egy igazán különleges lámpa, ami biztosan Melbournre emlékeztet:

Articolo FIZI table light

” A fény művészete”. A szájjal fúvott üveg egyedi jellegének bemutatására tervezték a Fizi kollekciót. A Fizi Ball kollekció gömb alakú elemei fényűzőek, apró buborékok láthatóak a felület alatt. Bekapcsolt állapotban drámai mintákat, dinamizmust vetítenek a környező térbe és a falfelületekre.
A téli, szürke napokon igazán hangulatossá és különlegessé varázsolják a teret.

Ha elnyerte tetszésed az Articolo FIZI asztali lámpa,
keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi u. 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu