Solinfo Advent City Guide – 15. Torino
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.15

Adventi kalandozásra csábítunk decemberben. Mi így várjuk a Karácsonyt, és ezzel kedveskedünk azoknak, akiket a design világa ugyanúgy elvarázsol, mint ahogy minket. Kiválasztottunk 24 várost. 24 olyan várost, melyek design szempontjából érdekesek számunkra. Tervezők, múzeumok, kiállítások, és néhány különleges tárgy, amit egy igazi designbolond biztosan ismer. Szeretettel gyűjtöttük nektek össze és osztjuk meg veletek minden nap. Ez a Solinfo City Guide.

Kedvenc gyártónk Torinoban:


Gebrüder Thonet Vienna
Via Foggia 23/H, 10152 Torino (TO) – Italy

https://www.gebruederthonetvienna.com/?lang=en

A tervező, akit ismerned kell:

Michael Anastassiades
https://michaelanastassiades.com/

Michael Anastassiades 1994-ben alapította meg stúdióját Londonban. Építőmérnöknek tanult a London’s Imperial College of Science Technology & Medicine elnvezésű iskolában, majd a Royal College of Art-on szerzett mesterdiplomát ipari formatervezésből. Stúdiója több gyártóval együttműködve tervezett termékeket, többek között a Flos, a B&B Italia, a Herman Miller, a Cassina, a Bang & Olufsen, a Puiforcat, a Fratelli Fantini SpA, a Lobmeyr, a Salvatori, a Svenskt Tenn, a Carl Auböck/Sigmar, a Coedition és az SCP gyártók számára is.

A showroom, amit látogass meg:

Gebrüder Thonet Vienna Showroom
Via Foggia, 23H – 10152 TORINO

Idén, február 2-án a Gebrüder Thonet Vienna GmbH (“GTV”) hivatalosan is megnyitotta új vállalati bemutatótermét a Via Foggia 23/H szám alatt. A történelmi bécsi márka, melynek tulajdonosi köre mindig is szorosan kötődött Piemont fővárosához, nemrégiben helyezte át székhelyét Torinóba. Építészek, belsőépítészek és vállalkozók már korábban is látogathatták a showroomot, de most időpontkéréssel a nagyközönség számára is kitárta kapuit, akik így közvetlenül tudják megvásárolni a Wiener GTV Design kollekció darabjait.

Múzeum, amit ajánlunk:

Civica Galleria d’Arte Modern

A Civica Galleria d’Arte Modern ikonikus brutalista épülete a Via Magentán található. 1951-ben Torinó országos pályázatot hirdetett a galéria új épületének megtervezésére. A megbízást Carlo Bassi és Goffredo Boschetti építészek nyerték el, akik ekkor még nem voltak 30 évesek sem. A felhívás egy innovatív, futurisztikus múzeumi teret kívánt, az eredmény pedig egy brutalista beton csoda lett.
Az 1891 és 1895 között létrehozott GAM volt Olaszország első polgári modern művészeti múzeuma.

Egy karakteres tárgy, ami Torinóra emlékeztet:

GTV – N. 200 chair by Michael Anastassiades

A klasszikus stílusok harmonikus összhangja jellemzi Michael Anastassiades N.200 névre keresztelt fotelét, mely kifinomult vonalvezetésével egyértelmű képet ad a Gebrüder Thonet Vienna stílusról és a tervezési innováció iránti elkötelezettségükről. A márka történetének és a hajlított fa hagyományának tökéletes kombinációját képviseli. Az fotel elnevezésében az N.200, az első asztalos műhely megnyitásának 200. évfordulójának emlékét jelzi, amelyet Michael Thonet alapított Boppardban 1819-ben. Hajlított bükkfa és szőtt nád, ezek az N.200 fotel karakteres jellemzői.

Ha elnyerte tetszésed a Gebrüder Thonet Vienna szék, keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

 

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi u. 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu