Solinfo Advent City Guide – 16. Vaduz-Lichtenstein
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.16

Adventi kalandozásra csábítunk decemberben. Mi így várjuk a Karácsonyt, és ezzel kedveskedünk azoknak, akiket a design világa ugyanúgy elvarázsol, mint ahogy minket. Kiválasztottunk 24 várost. 24 olyan várost, melyek design szempontjából érdekesek számunkra. Tervezők, múzeumok, kiállítások, és néhány különleges tárgy, amit egy igazi designbolond biztosan ismer. Szeretettel gyűjtöttük nektek össze és osztjuk meg veletek minden nap. Ez a Solinfo City Guide.

Kedvenc gyártónk Lichtensteinben:

Swarovski
https://www.swarovski-lighting.com/

Múzeum, amit nem hagyhatsz ki:

Centre for Art

Az úgynevezett “L’or du Rhin” vagy “Centre for Art”. 1971 és 1974 között épült a kubai építész, művész, szobrász és festő Ricardo Porro tervezésében (1925-2014).

A Liechtensteini Hercegség Nemzeti Parlamentje
Hansjoerg Goeritz Architekturstudio

A Hansjörg Göritz Architekturstudio 2000-ben egy európai nemzetközi szintű versenyen nyerte el a jogot arra, hogy az épületet megalkossa. Hét évnyi tervezés és kivitelezés kezdődött. Az épített külső és belső terek nem csak a hatalmi ágak demokratikus szétválasztását valósítják meg, Luigi Snozzi eredeti mestertervét újraértelmezték, és az urbánus kapcsolódások tudatos megértését is képviseli az épület. Az új kontextus aprólékos megvalósítása visszautasítja az általános egyszerű konvenciókat, törekedtek arra, hogy a tér és az építészeti megvalósítás időtlen legyen. A szigorú Minergy-szabvány szerint ez az általános és fenntarthatóan tartós minőség teszi hasznossá a nem megújuló forrásokat. Sabine Laidig fenséges művészetének telítettsége szintézist teremt ezzel az egyszerűségre törekvő térrel.

A város további érdekes épülete:

Aktív energia épület – Vaduz

A Falkeis architects által kifejlesztett aktív energia épület egy nemzetközileg meghirdetett pályázat nyertes alkotása volt. A pályázat egy Vaduzban (Liechtenstein) megvalósításra kerülő lakóépület megtervezéséről szólt. Hat évnyi tervezés, kutatás és kivitelezés után az épületet nemrégiben fejezték be. A legmagasabb műszaki szinten („közvetlenül a tárgyon”) megvalósított újítások teszik most ezt az épületet az osztrák építészet egy bravúros darabjává. Az aktív energia épület fő célja egy olyan fenntartható struktúra teremtése, mely több energiát termel, mint amennyit elhasznál. Az épület energetikailag autonóm, mivel kizárólag megújuló energiaforrásokat aknáz ki, helyben termel energiát és az új technikákat alkalmaz az épület klímájának szabályozására.

Világítótestek, melyekről tudnod kell:

Swarovski Crystal Palace
https://www.swarovskigroup.com/S/world_of_swarovski/Swarovski_Crystal_Palace.en.html

A Swarowski Crystal Palace látványtervezőkkel együttműködve hoz létre egyedi világítótesteket, melyek az enteriőrt a csillogó csoda terévé alakítják. Élvonalbeli dizájnnal, új esztétikai megoldások és technikai felfedezések kombinálásán keresztül a projekt még inkább kitágítja a kézművesség és az innováció határait, felhasználva azt, amilyen érzéseket a vágott kristály kelt bennünk.

Többféle irányzat tervezőivel együttműködve a projekt gyorsan egy elragadó felfedezőúttá és új ötletek melegágyává vált. A Swarowski Crystal Palace 15 év alatt több mint 60 tervezővel dolgozott együtt, akik között megtalálható Zaha Hadid, Yves Behar, Tom Dixon, Ross Lovegrove, Arik Levy, Tokujin Yoshioka és Gaetano Pesce is.

Ha vehetnénk egy lámpát Vaduzban, ez lenne az:

Vibrant
https://www.swarovski-lighting.com/intl/contemporary/vibrant.html

Íme az új minimalista, dinamikus vonalvezetésű lámpa, mely a kortárs swarovski választékot erősíti.
A felépítése elegáns, karcsú, könnyed, de közben egy műszaki rajz szögeire is emlékeztet, amelyet a Swarovski kristály varázslatos csillogása egészít ki.

Ha elnyerte tetszésed a Swarovski Vibrant lámpa,
keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi u. 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu