Solinfo Advent City Guide – 17. Valencia
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.17

Adventi kalandozásra csábítunk decemberben. Mi így várjuk a Karácsonyt, és ezzel kedveskedünk azoknak, akiket a design világa ugyanúgy elvarázsol, mint ahogy minket. Kiválasztottunk 24 várost. 24 olyan várost, melyek design szempontjából érdekesek számunkra. Tervezők, múzeumok, kiállítások, és néhány különleges tárgy, amit egy igazi designbolond biztosan ismer. Szeretettel gyűjtöttük nektek össze és osztjuk meg veletek minden nap. Ez a Solinfo City Guide.

Kedvenc gyártónk Valenciában:

Viccarbe
https://www.viccarbe.com/

A showroom, amit látogass meg:

VICCARBE STUDIO
Calle Conde Altea, 24, Valencia – Spanyolország

A spanyol kortárs bútorgyártó, a Viccabre Valencia egy feltörekvő részén nyitotta meg saját bemutatótermét, ahol legújabb kollekcióit és legnépszerűbb bútordarabjait láthatjuk. A showroom a vállalat saját tervezőinek és a Cosín belsőépítészeti stúdió munkatársainak együttműködéseként alakult azzá, ami. Együtt egy új létesítményt hoztak létre, mely bemutatja a Viccabre termékeit azon építészek, belsőépítészek és lakberendezők számára, akik egyedi termékeket ajánlanak ügyfeleiknek. Emellett újságírók, de a világ bármely tájáról érkező vásárló is megtekintheti a showroomot, sőt akár dolgozóhelyként is használhatja. Mivel a stúdió erre szakosodott, az enteriőrt úgy alakították ki, hogy a bútorzat kerüljön a középpontba. Egyszerű és minimalista, a fehér falakon található háttérvilágítást szolgáló panelek által megvalósuló indirekt fények a bolt dizájnjának neutrális hátteret adnak, ezek előtt a bútorok még nagyobb hangsúlyt kapnak. Ezenfelül rengeteg tükröt is elhelyeztek, így a teret sokkal tágasabbnak érezzük.

A tervező, akivel érdemes megismerkedned:

Jaime Hayon
http://hayonstudio.com/

Jamie Hayon spanyol művész-designer Madridban született 1974-ben. Művészi látásmódja először a ‘Mediterranean Digital Baroque’ és a ‘Mon Cirque’ installációkban került teljes kifejezésre. Ezek a kollekciók tették Jamie Hayont egy olyan új trend vezérévé, mely elmossa a határokat a művészet, a dekoráció és a dizájn között, emellett pedig behozta a finoman kidolgozott, bonyolult tárgyak reneszánszát a kortárs dizájn kultúra világába.

Ahol ehetsz egy jót:

UNO KÖZPONTI VÁSÁRCSARNOK VALENCIA
(enteriőr: Jaime Hayon)
Plaza del Mercado, Valencia, Spanyolország

Az Uno standja gourmet élelmiszer termékekre specializálódott a Központi Vásárcsarnokban, az egyik leggyönyörűbb helyen Valenciában. Kézzel festett, Manisesben előállított kézműves kerámiacsempével díszítve az Uno egy kicsi, de erőteljes kinyilatkozás Valencia ikonikus célállomásán.

További extra információ a városról:

C/ CONVENTO DE SANTA CLARA, 10, PUERTA 9ª
46002 Valencia, Spanyolország

Jaime Hayon stúdiója Valenciában, Spanyolországban egy lakóépület ötödik emeletén található a városközpontban; a dolgozóhelyiség saját konyhájával, közösségi terével, könyvtárával és kanapés társalgójával nagyon otthonosnak hat. A padlót minden helyiségben más-más mintázatú eredeti, víz alatt kötő mediterrán cementlapok borítják. A random tárgyak és művészeti darabok vizuális kíváncsiságot keltenek, kiegészítve a saját tervezéseket – leginkább prototípusokat, amik közvetlenül a műhelyben lettek kigondolva. A magas mennyezet és a nagy ablakok lehetővé teszik a spanyol napfénynek, hogy bevilágítsa az egész teret és egy melengető, kényelmes atmoszférát teremtsen. A valenciai stúdió egy még folyamatban lévő munka, kalandozás, amelyben a bútorok, rajzok és szobrok folyamatosan cserélődnek, ahogyan a helyiségek jellege is. Így tehát a látogatásunkkor készített fotók valószínűleg, már nem is megfelelően mutatják be az egyes terek használatát.

Körülbelül 3 évvel ezelőtt nyílt, amikor Jamie Hayon és felesége, Nienke Klunder fényképész úgy döntöttek, hogy elhagyják Londont. „Habár Valencia több, mint 1 millió lakossal rendelkezik, mégis olyan, mint egy falu, nagyon meghitt és biztonságos” – mondja Klunder.

Ha vehetnénk egy bútordarabot Valenciában, ez lenne az:

Jaime Hayon Aleta kollekciója

A cápák áramvonalas testformája és mozgásuk ihlette Jaime Hayon-t, amikor megalkotta az Aleta kollekciót a Viccarbe számára. Első sorban nyilvános terekbe tervezte, éttermekbe, szállodákba, irodákba, de kiválóan megállja helyét otthonok lakótereiben is. A széklábak finom részletei, elhelyezkedésük, a háttámla alakja egyértelműen tükrözi Jaime Hayon személyiségét és karakterét.

Ha elnyerte tetszésed a különleges szék az Aleta collectionból,
keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi u. 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu