Solinfo Advent City Guide – 18. Göppingen
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.18

Adventi kalandozásra csábítunk decemberben. Mi így várjuk a Karácsonyt, és ezzel kedveskedünk azoknak, akiket a design világa ugyanúgy elvarázsol, mint ahogy minket. Kiválasztottunk 24 várost. 24 olyan várost, melyek design szempontjából érdekesek számunkra. Tervezők, múzeumok, kiállítások, és néhány különleges tárgy, amit egy igazi designbolond biztosan ismer. Szeretettel gyűjtöttük nektek össze és osztjuk meg veletek minden nap. Ez a Solinfo City Guide.

A gyártó, akit megismerhetsz:

Sattler
https://www.sattler-lighting.com/

A Sattler jelmondata: „Világítás új dimenziókban”. A gyártó gyakran tér új utakra a gyártás során és folyamatosan fejleszti rendkívüli lámpatesteit és világítóberendezéseit, sokszor az ügyfelekkel is együtt dolgozva. Termékeik kiemelkednek a piac egyéb termékei közül méretüknek és feltűnő dizájnuknak köszönhetően is, miközben természetesen gyártási minőségük sem utolsó.

A showroom, amit ajánlunk:

Sattler Showroom
Wilhelm-Zwick-Straße 6, 73035 Göppingen, Németország

A tervező, aki a városhoz kötődik:

Ulrich Sattler

Mióta Hans Sattler az ’50-es években életre hívta a Sattler vállalatot, a cég elektromos berendezéseket kínáló üzletből egy a nemeztközi piacon is aktív gyártó céggé fejlődött. A generációk során megszerezték és tovább bővítették a tervezéshez, előállításhoz és beszereléshez szükséges szakértelmet. Ennek eredményeként ma már több, mint 30 éves tapasztalatra tekinthetnek vissza a világítástechnikai iparban, és büszkén ajánlják innovatív portfóliójukat design fényforrásokkal, változatos felhasználási lehetőségekkel. Jelenleg a Sattler vezetője Ulrich Sattler és fia, Sven Sattler, a második és harmadik generációból. Ők ketten együtt folytatják a vállalat fejlesztését.

A múzeum, amit nézz meg:

Mercedes-Benz Múzeum
https://www.mercedes-benz.com/en/classic/museum/
Mercedesstraße 100, 70372 Stuttgart

A Stuttgartban található Mercedes-Benz Múzeum a Carl Benz által 1886-ban feltalált autómobilt ünnepli: utal történelmére és elmeséli saját történeteit. Mindkettőt a technológia, a mindennapi élet, a társadalomtörténet és a popkultúra kontextusába helyezve kelti életre. A kiállítás főszereplője a több mint 160 jármű, minden típusból. A bemutatott darabok skálája a valaha épített legrégebbi autómobiloktól a legendás versenyautókon át a futurisztikus kutatási járművekig terjed.

Egy karakteres lámpa, ami Göppingenre emlékeztet:

Avveni

Urlich Sattler AVVENI névre keresztelt lámpacsaládja egy moduláris rendszerként született meg. A sorozat magába foglal padló, asztali, mennyezeti lámpákat és különféle komplex függőszerkezeteket. Könnyen beilleszthető bármilyen építészeti koncepcióhoz. Ennek köszönhetően az AVVENI-t elsősorban magas mennyezetű helyiségek megvilágítására javasolják a tervezők, valamint reprezentatív helyiségekbe, de lakóházak élettereiben is megállják a helyüket. A lámpafejek könnyen eltávolíthatóak és cserélhetőek és minden tengely körül elforgatható egy innovatív mágneses csatlakozó segítségével.

Ha elnyerte tetszésed az Avveni lámpa, keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi u. 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu