Solinfo Advent City Guide – 19. München
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.19

Adventi kalandozásra csábítunk decemberben. Mi így várjuk a Karácsonyt, és ezzel kedveskedünk azoknak, akiket a design világa ugyanúgy elvarázsol, mint ahogy minket. Kiválasztottunk 24 várost. 24 olyan várost, melyek design szempontjából érdekesek számunkra. Tervezők, múzeumok, kiállítások, és néhány különleges tárgy, amit egy igazi designbolond biztosan ismer. Szeretettel gyűjtöttük nektek össze és osztjuk meg veletek minden nap. Ez a Solinfo City Guide.

Kedvenc gyártónk Münchenben:

Ingo Maurer
https://www.ingo-maurer.com/en/

Showroom amit látnod kell ha Münchenben jársz:

Ingo Maurer Showroom
https://www.ingo-maurer.com/de/info/showrooms/muenchen
Kaiserstrasse 47, 80801 München

Ingo Mauer teljes világításkollekciója, amely több, mint 100 termékből, prototípusból és egyszeri darabból áll, megtekinthető a Kaiserstrasse 47 alatt. Ebben a 700 négyzetméternyi átalakított ipari térben helyet találunk kreatív elmélkedésre, nyitott dialógusokra és technikai magyarázatokra. A látogatók lámpákat is vásárolhatnak a telephelyen belül, és átfogóbban is megérthetik a „High-Tech” és a „Manufaktur” ötvözését, ami a cég eljárásának szerves részét képezi. Ha időpontot foglalunk hozzájuk, kaphatunk tanácsot különleges projektekhez, illetve tervezés és egyéni megrendelés is kérhető. Annak, aki érdekelt a tervezésben, ez egy kihagyhatatlan úti cél.

A tervező akinek munkáit meg kell ismerned:

Ingo Maurer

Ingo Maurer az 1960-as évek közepén kezdett el rendkívüli lámpákat, világításrendszereket és tárgyakat tervezni, melyeket cége állít elő és terjeszt világszerte. Ezért is tudják megvalósítani ötleteiket bármiféle kompromisszum nélkül.

Több, mint négy, munkával teli évtizeddel a háta mögött Ingo Mauer és a Csapat (ahogy munkatársait hívja) folyamatosan növekszik. „Ma már egy több, mint 60 főből álló csoport vagyunk. A cím Schwabing, München, 1970 óta nem változott. Habár, 2005-ben kinőtték gyártóüzemeiket a Kaiserstrasse 47 udvarában, így München külterületén nyitottak új gyártó- és kiszállítóhelyiségeket. Az egykori gyártócsarnokban Ingo Maurer és csapata egy tágas bemutatótermet hozott létre, a másodikat New York után és az egyetlent Európában.

Érdekesség a városban:

Installáció a Residenztheater számára
Max-Joseph-Platz 1, 80539 München, Németország
https://www.residenztheater.de/

A müncheni Residenztheater megbízta Ingo Maurert egy világítási koncepció megtervezésével a „Wintergarten” számára, ami egy kávézóként használt helyiség és a Max-Joseph-Platzról is látható.

Itt érdemes tömegközlekedéssel utazni:

Westfriedhof Metróállomás

Világítás a peron és a P+R terület számára: A peron felett tizenegy 380 cm átmérőjű alumínium kupolát helyeztek el; belső felületük sárgára, pirosra és kékre lakkozott. A kupolák feletti kék lámpák a mennyezetet és a falakat varázslatos fénnyel festik be.

Egy igazán különleges lámpa, ami biztosan Münchenre emlékeztet:

Ingo Maurer Lucellino lámpacsalád

Ingo Maurer, legismertebb egyedi tervezésű termékei a világ legfontosabb designmúzeumainak gyűjteményeiben szerepelnek, fényinstallációi pedig generációk gondolkodását és érzékelését befolyásolták. Az 1992-ben tervezett Lucellino sorozat Maurer egyik legismertebb alkotása volt. Egyedi megjelenésű lámpa, mely egyetlen izzóhoz csatlakoztatott szárnyakból áll. Karakteres, de játékos, formabontó lámpa. A szárnyak 26 cm szélesek, kézzel készített, valódi libatollakból készültek. A lámpatest műanyag, üveg és sárgaréz elemekből áll.

Ha elnyerte tetszésed a Lucellino lámpacsalád,
keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi u. 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu