Solinfo Advent City Guide – 2. Barcelona
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.02

Adventi kalandozásra csábítunk decemberben. Mi így várjuk a Karácsonyt, és ezzel kedveskedünk azoknak, akiket a design világa ugyanúgy elvarázsol, mint ahogy minket. Kiválasztottunk 24 várost. 24 olyan várost, melyek design szempontjából érdekesek számunkra. Tervezők, múzeumok, kiállítások, és néhány különleges tárgy, amit egy igazi designbolond biztosan ismer. Szeretettel gyűjtöttük nektek össze és osztjuk meg veletek minden nap. Ez a Solinfo City Guide.

A tervező, akit alaposabban megismerhetsz

Patricia Urquiola

A spanyol gyökerekkel rendelkező milánói tervező kiemelkedik egyedi stílusával és a legjobb, legjelentősebb nemzetközi cégek számára készített bútoraival. A Kettal márka jelenlegi kínálatának legemblematikusabb darabjait jegyzi tervezőként. A Maia kollekció eddigi munkáinak egyik legkarakteresebb darabját is tartalmazza, melyért 2008-ban az Architecture Design Award elismerést is megkapta. „A darab, amivel leginkább azonosulni tudok, az a Relax karosszék. Szeretem megtalálni minden projekt számára a leghozzáillőbb alapot. Kézműves technikával dolgozom technológiailag továbbfejlesztett anyagokon, vagy ipari módszerekkel alakítok már létező szöveteket.”

Ha igazán különlegeset szeretnél látni

Kalida foundation | alapítványi enteriőr dizájn Patricia Urquiola tervezésében

A május 9-én nyílt Kálida Sant Pau Centre érzékeny dizájnja azzal az elgondolással készült, hogy magába ölelje, tovább kísérje és gazdagítsa rákos megbetegedéssel élő emberek életét. Benedetta Tagliabue építész, aki az épületet tervezte, Patricia Urquiola tervezővel és csapatával állt össze, hogy egy olyan teret alkossanak, ami inkább érződik lakókörnyezetnek, mint klinikainak. Az épület, amely Barcelonában, a Sant Pau Kórház Art Nouveau komplexumában található, UNESCO világörökségi helyszín.

https://www.fundaciokalida.org/

Ha vehetnénk valamit Barcelonában, ez lenne az

Kettal Maia Relax karosszék

Mintha egy környezetébe beleolvadó építészeti alkotás lenne, a Patricia Urquiola által életre hívott Kettal Maia kollekció természetes ragyogással és eleganciával rendelkezik. A kézműves zsinórozás kialakítása, az alumínium keret szilárdsága és az új, Porotex és zsenília anyagok hoznak létre egy olyan kombinációt, amely életerőt áraszt magából.

https://www.kettal.com/en/particular/collection/maia/

GAN Mangas szőnyeg Patricia Urquiola tervezésében, a kárpitok lázadása

A Mangas az eredeti háromdimenziós szőnyeg. Ezzel a sokat tárgyalt zendülővel együtt jár egy eszköz, ami lehetőséget nyújt a teljes alkotói szabadságot adó kísérletezésre (még a falra is fel tud mászni!). Nem is lehetne más névvel illetni, mint Mangas.

https://www.gan-rugs.com/en/products/spaces/mangas-original/

Ha elnyerte tetszésed a Kettal Maia Relax karosszék vagy a GAN szőnyeg, keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi u. 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu