Solinfo Advent City Guide – 20. Párizs
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.20

Adventi kalandozásra csábítunk decemberben. Mi így várjuk a Karácsonyt, és ezzel kedveskedünk azoknak, akiket a design világa ugyanúgy elvarázsol, mint ahogy minket. Kiválasztottunk 24 várost. 24 olyan várost, melyek design szempontjából érdekesek számunkra. Tervezők, múzeumok, kiállítások, és néhány különleges tárgy, amit egy igazi designbolond biztosan ismer. Szeretettel gyűjtöttük nektek össze és osztjuk meg veletek minden nap. Ez a Solinfo City Guide.

Kedvenc gyártónk Párizsban:

Petite Friture
https://petitefriture.com/en/

Ha Párizsban jársz, itt vásárolnod kell!

Le Bon Marché
24 Rue de Sèvres, 75007 Párizs, Franciaország
https://www.24s.com/en-hu/le-bon-marche

A Le Bon Marché Párizs egy híres áruháza. Alapjait 1838-ban rakták le, 1852-ben pedig Aristide Boucicaut szinte teljesen felújította. Ezzel a modern áruházak egyik legelső épületévé vált. A Petite Friture Lighting egy érdekes gyártó. Termékeiket megtaláljuk az áruházban.

A hotel, ahova el kell látogatni, ha Párizsban jársz:

Bob Hotel
https://bobhotelparis.com/
30 Rue Pernety, 75014 Párizs, Franciaország

A Bob Hotel a kikapcsolódás és a munka számára is megfelelő hely. Hangulata, egy kis párizsi falut idéz, tele van humorral és kiszámíthatatlansággal.  Az Amandine Chhor és Aissa Logerot által tervezett HOLLO dohányzóasztalok merev, ritmusos vonalai remek tempót diktálnak majd nekünk baráti csevegéseinkhez a hotel teraszán. A Daniel Emma által tervezett gyermekies CHERRY fénycseppek leheletnyi szeszélyt kölcsönöznek a helynek, sem az éjszaka, sem a nappal nem lesz már ugyanolyan.

Egy igazán különleges hely Párizsban:


Kwerk Haussmann
29-31 Rue de Courcelles, 75008 Párizs, Franciaország
https://www.kwerk.fr/en

A Petite Friture az új Kwerk Haussman térbe költözött a WEEK-END segítségével. A tervező: a Studio BrichetZiegler. Nyitott és kreatív együttműködést sugároz a koncepció, melynek köszönhetően a Kwerk újragondolta mitől jó egy munkahely. Művészetet és dizájnt olvasztottak egybe ebben a térben. WEEK-END asztalok és székek alkotják a tetőtéri kert teraszbútorzatát. A vizuális kölcsönhatás a geometrikus lécek és a csábító ívelt szélek között elképesztő, a WEEK-END kollekció tökéletesen beleilleszkedik a térbe, mely egyszerre kreatív és hívogató.

Az étterem, ahol megpihenhetsz:

XO Hotel
25 Rue Théodore de Banville, 75017 Párizs, Franciaország
Mediterranea függő fény szobrászati lámpa XO Hotel

A XO Hotel a 17. századi Párizs bor és szesz iránti szeretetét testesíti meg. Az éttermet az AGENCE AH! tervezte újra, és a borospincék ezoterikus hangulatát ragadják meg. A Noé Duchaufour-Lawrance által tervezett MEDITERRANEA használatával, borított, perforált metáljával a fény szerkesztett és az egész teret bepöttyözi. A Tiphaine de Bodman által tervezett VARIATIONS tapéta a krétabányákra emlékeztet, rejtélyességgel árasztva el a helyiséget.

 

Ha vehetnénk egy gyönyörű design darabot  Párizsban, ez lenne az:

Petite Friture Vertigo

A Petite Friture csodálatosan egyedi lámpatesteket és lakáskiegészítő tárgyakat készít 2009 óta. A francia márka hihetetlen kortárs tervezőket, tehetségeket karol fel, akikkel együttműködve funkcionális, esztétikai és hagyományos formatervezési tárgyak széles skáláját kínálja. A Vertigo függő lámpáktól a Curiosity kerámia tányérokon át, a Nubilo kanapéig minden ízléshez és életkorhoz alkalmazkodik. A márka olyan egyedi darabokat állít elő, amelyek ugyanolyan jól működnek egy tinédzser hálószobájában, mint a lakás legelegánsabb helyiségében. A Petite Friture Vertigo egyidejűleg energikus vonalvezetésű, alkalmazkodik mind a nagy, mind pedig a kis terekhez.
Rendkívül könnyű üvegszálas szerkezetével, bársonyos poliuretán szalagokkal megfeszítve, ez a függő lámpa lenyűgözi, mivel az életét befolyásolja az azt körülvevő lágy légáramok. Tompítható és LED kompatibilis.

Ha elnyerte tetszésed a Petite Friture Vertigo lámpa, keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi u. 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu