Solinfo Advent City Guide – 21. Prága
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.21

Adventi kalandozásra csábítunk decemberben. Mi így várjuk a Karácsonyt, és ezzel kedveskedünk azoknak, akiket a design világa ugyanúgy elvarázsol, mint ahogy minket. Kiválasztottunk 24 várost. 24 olyan várost, melyek design szempontjából érdekesek számunkra. Tervezők, múzeumok, kiállítások, és néhány különleges tárgy, amit egy igazi designbolond biztosan ismer. Szeretettel gyűjtöttük nektek össze és osztjuk meg veletek minden nap. Ez a Solinfo City Guide.

Kedvenc gyártónk Prágában:

Bomma
https://www.bomma.cz/

A 2012-ben alapított Bomma a hagyományos cseh üvegkészítést emeli folyamatosan újabb és dinamikusabb szintekre. Kelet-Csehországban több évszázadnyi üvegkészítési tradícióval a hátuk mögött a gyár valóban kiemelkedik. A hagyományok egyszerű megtartása helyett a Bomma egy lépéssel előrébb jár, és meghatározza a mai üvegkészítés legmagasabb standardjait.

A showroom, amit látnod kell:

Ton
Karlovo nám. 3. Prága 120 00
https://www.ton.eu/en/

A Bomma és a Ton tökéletes párosnak tűnhetnek, hiszen mindketten szenvedélyesen Csehországban állítják elő dizájntermékeit. A Bomma mindig is élvezte, ha kristály függőit egy másik nagyszerű termék társaságában láthatta, így a Tonnal való közös együttműködés mindig megtiszteltetés. Amíg mindkét cég a kézművesség ősi technikáin alapszik, a dizájnhoz való kortárs közeledésük teszi a termékeiket kiemelkedővé. Ahogy képességeik összeérnek, a cseh dizájn egy nagyszerű képe jelenik meg.

Neves tervező stúdió, ami a városhoz kötődik:

Dechem Studio
http://dechemstudio.com/

A Dechem Studiót Prágában 2012-ben hozta létre Michaela Tomiskova és Jakub Jandourek. Ők elöször a Novy Bor School of Glass-ban találkoztak. Amíg Michaela azért ment oda, hogy ipari formatervezést tanuljon a Prágai Művészeti Akadémián és később több elismert dizájn stúdió számára is dolgozott, addig Jakub a világítástechnika felé fordult. A Dechem Studio létrehozása óta a termékdizájnra koncentrálnak és különleges figyelmet szentelnek az üvegnek.

Egy különleges tárgy: PHENOMENA a Dechem Studio tervezésében. A három ikonikus szín: a flamingo rózsaszín, a mentazöld és a ferrari piros opciója mellett most füstös verzióban is megvehetjük a Phenomena csillárokat és állólámpákat. A világítótest arany és ezüst rétegezéssel is elérhető.

Bisztró, ahova el kell látogatni ha Prágában jársz:

SmetanaQ
Smetanovo nábř. 334/4, 110 00 Staré Město, Csehország
http://smetanaq.cz/

A SmetanaQ nemcsak egy hely, ahol az emberek, a művészet és a kultúra találkoznak. Ez a hely összekapcsolja a klasszikus építészetet a kortárs enteriőr dizájnnal is. A renoválás során a Qarta Atelier építészei több Bomma kristálycsillárt is választottak, hogy feldobják az enteriőr felfrissített karakterét. A Shibari csillárok kulcselemei a SmetanaQ Café & Bisztrónak, míg a Tim csillárokból álló csoport bevilágítja a történelmi lépcsősort.

 

 

 

A város legkiemelkedőbb design élményét itt gyűjtheted be:

Deelive
https://www.deelive.cz/?lang=en
Smetanovo nábř. 334/4, 110 00 Staré Město, Csehország

A Deelive a cseh enteriőr dizájn legjavát mutatja be. Folyamatosan követik a nagy számban jelenlévő inspiráló cseh projekteket és gondosan kiválogatják a legjobbakat. Ami igazán megragadja a figyelmüket, azok a különleges munkák, amik egy szellemes ötletből indulnak és pontos kivitelezésben érnek véget. Így a Deelive termékei megkülönböztethetőek egyediségükben és tökéletes kivitelezésükben, amelyekhez csakis a legmagasabb minőségű anyagokat használják. Termékeiket egyéniségek tervezték, cseh mesteremberek készítették, és összehasoníthatatlan dizájnélményt kínálnak.

Emlékezetes darab Prágából:

Tim lámpa a Bommától

Tim= Tisztaság és mestermű. Ezek a monumentális darabok hozták el a Bomma debütálását a legfelső szintű világítástechnika világába. Az Olgoj Chorchoj tervezte lámpák teljes tömege és mérete már már eléri azokat a határokat, melyeket szabad szájfúvással lehet készíteni. Ezek a lenyűgöző darabok világszerte egyedülállóak, reprezentálják a formatervezés letisztult egyszerűségét és az üvegfúvás mesterségét.
A Bomma tervezői a cseh dizájn nagyköveteivé váltak. Munkáikat olyan rangos galériák és múzeumok gyűjteményeiben állítják ki, mint a new york-i Metropolitan Museum.

Ha elnyerte tetszésed a BOMMA TIM névre keresztelt függesztéke,
keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi u. 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu