Solinfo Advent City Guide – 24. Budapest
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.24

Adventi kalandozásra csábítunk decemberben. Mi így várjuk a Karácsonyt, és ezzel kedveskedünk azoknak, akiket a design világa ugyanúgy elvarázsol, mint ahogy minket. Kiválasztottunk 24 várost. 24 olyan várost, melyek design szempontjából érdekesek számunkra. Tervezők, múzeumok, kiállítások, és néhány különleges tárgy, amit egy igazi designbolond biztosan ismer. Szeretettel gyűjtöttük nektek össze és osztjuk meg veletek minden nap. Ez a Solinfo City Guide.

Solinfo Group

Alkotók, designerek, tervezők, művészek közössége vagyunk, akiknek mindene a design. Hiszünk abban, hogy a környezet, ami körülvesz minket, meghatározza életminőségünket.
Élettereket tervezünk. Ahol jó élni. Ahol jó lenni.

Showroom amit látnod kell:

Molteni Flagship Store


Klasszikus és kortárs darabok az évszazados múltra visszatekintő Molteni műhelyéből. Az ikonikus olasz márka kollekciójában az előremutató európai design találkozik a kifogástalan anyaghasználattal. Látogass meg minket, és ismerd meg a valódi itáliai luxus csúcskategóriáját!
https://solinfo.hu/en/uzleteink/molteni-flagship-store/

Tervezőnk, akit meg kell ismerned!

Szabó Amanda


A Solinfo Group lighting designere, Szabó Amandát még nincs harminc éves, de a legnagyobb álmait már valóra váltotta. Például Nicholas Tolkien (igen, annak a Tolkiennek a leszármazottja) felkérésére New Yorkba utazott, hogy közreműködjön egy előadáson az Off-Broadwayen, de referenciái között ott van a BMW és a Hard Rock Hotel is.
Ma már eljutott a világítás egy olyan szintre, amióta a led létezik, hogy meg kell tervezni. Szükség lett kreatív designerekre a villamosmérnökökön túl, akik látják a rétegeket, kompozíciókat. Egy mérnök nem feltétlenül ért a festészethez, egy lighting designer azonban művész, akinek el kell sajátítania a mérnök tudását is.
„A fénynél semmi nem képes gyorsabban haladni, és biztos vagyok benne, hogy az emberre is hatalmas hatással van.”
Szabó Amanda

Hotel amit látnod kell:

Párisi Udvar Hotel Budapest in Hyatt’s Unbound Collection*****

Hyatt szállodalánc „The Unbound Collection by Hyatt” márkához tartozó, legújabb luxusszállodája négy és fél év alatt újult meg teljeskörűen. 2019 júniusában a nagyközönség számára is megnyitotta kapuit. A történelmi jelentőségű helyreállítás szigorú műemlékvédelmi szabályok szerint, szakrestaurátorok bevonásával, a legkiválóbb szakemberek közreműködésével zajlott. A Solinfo Group a Párisi Udvar rekonstrukciójában egyebek mellett a világításért volt felelős. Nagyvonalú, elegáns világítást szerettünk volna adni az épületnek. A koncepciónkban a műemlék terekben inkább a fények, semmint a lámpatestek dominálnak. A modern hangulatú terekben pedig nem kontrasztokat akartunk alkotni, hanem a régi és az új harmóniáját. Rengeteget tanultunk ebből a feladatból és nem csak szakmai szempontból. Ez a projekt örök emlék marad a Solinfo Group csapatának.

Érdekesség Budapestről:


Európa legszebb karácsonyi vására a Bazilikánál

https://adventbazilika.hu/hu

Idén immár kilencedik alkalommal látogathattunk el az Adventi vásárra a Szent István téren. A rendezvényt évek óta azzal az eltökéltséggel hozzák létre a szervezők, hogy az évvégi dömpingből kiemelkedve, a Szent István Bazilika előtti téren semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtve, minőségi időtöltést és különleges gasztronómiai kínálatot nyújtsanak a látogatóknak. Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát. A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39 448 voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt ráadásul úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött egyúttal.
Mint az adventi kalendárium ablakai, a Bazilika homlokzatán a fény és árnyék 3 dimenziós játéka minden nap egy új történetet mesélt.

Ha választanál egy design darabot ajándékba szeretteidnek, itt szerezd be:


Solinfo Shop
valódi érték, mely örök emlék

Csapatunk design szakértői ebben az évben még nagyobb gondot fordítottak arra, hogy lakáskiegészítők terén is szélesedjen kínálatunk. A Vitra Concept Store mellett a Solinfo Shop olyan márkák lelőhelye, mint a Tom Dixon, Native Union, Broste Copenhagen, Hübsch, Klippan, a Design Letters, a HAY, az Ibride vagy akár az Eldvarm. Több mint 100 márka lakáskiegészítőit hoztuk el Magyarországra.

„A design egyszerűen örökké lázba hoz minket. Hisszük, a minket körülvevő tárgyak hatnak ránk. A Karácsony jó alkalom arra, hogy meglepjük egymást a valódi értékkel.”

Köszönjük az egész éves közös munkát, békés ünnepeket és sikeres boldog új évet kívánunk!

Orbán Zoltán, Szetei Krisztián a Solinfo Group tulajdonosai