Solinfo Advent City Guide – 4. Berlin
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.04

Adventi kalandozásra csábítunk decemberben. Mi így várjuk a Karácsonyt, és ezzel kedveskedünk azoknak, akiket a design világa ugyanúgy elvarázsol, mint ahogy minket. Kiválasztottunk 24 várost. 24 olyan várost, melyek design szempontjából érdekesek számunkra. Tervezők, múzeumok, kiállítások, és néhány különleges tárgy, amit egy igazi designbolond biztosan ismer. Szeretettel gyűjtöttük nektek össze és osztjuk meg veletek minden nap. Ez a Solinfo City Guide.

Kedvenc gyártónk Berlinben

Bocci

https://www.bocci.ca/

A tervező, akit alaposabban megismerhetsz

Omer Arbel

Valahol Vancouver és Berlin között, Omer Arbel finoman ringatózik az építészet, a szobrászat, a feltalálás és a tervezés között. Munkáinak kiindulópontjai között vannak az anyagok belső mechanikai, fizikai és kémiai tulajdonságai és a fény, mint eszköz felderítése.

Ide el kell menned, ha Berlinben jársz!

Bocci Showroom
Kantstraße 79, 10627 Berlin, Németország

A Bocci 2015-ben egy történelmi berlini épületet alakított bemutatóteremmé. A ’Bocci 79’ egy 2200 m2-es épületben található, amely egykor bíróságként működött, és Omer Arbel több mint egy évtizedes munkásságát tartalmazza – félig kész darabok, prototípusok és ötletek, vagy akár kész katalógus darabok, mind a Bocci számára kifejlesztve.

Feuerle gyűjtemény
Hallesches Ufer 70, 10963 Berlin, Németország
http://thefeuerlecollection.org/wordpress/

A Feuerle gyűjtemény egy új magán művészeti kiállítás Berlinben, a Kreuzberg városnegyedben. A kiállítást Désiré Feuerle nemzetközi kortárs művekből és délkelet-ázsiai alkotásokból, illetve kínai tervezésekből álló gyűjteményének dedikálták, több mint 6000 négyzetméteren. A múzeum célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen különböző kultúrák és korszakok munkái között. A jól ismert Boros gyűjteményhez hasonlóan a Feuerle gyűjtemény is egy bunkerben kapott helyet, ebben az esetben egy második világháborús távközlési bunkerben, amelyet a hírneves brit építész, John Pawson renovált.

Murkudis üzlet Bocci berendezéssel
PotsdamerStraße 81, 10785 Berlin, Németország
https://andreasmurkudis.com/en/

A kiterjedt ipari terület Andreas Murkudis egyedi darabjait mutatja be egy galériaszerű környezetben. A kiállított munkák a tiszta esztétikába, minőségbe, tartósságba és mindenekelőtt a személyes kötődésbe vetett alapvető hit szerint lettek kiválogatva. A trendek kikerülésével mindegyik darab egy egyedi történetet mesél el, és olyan minőségről gondoskodik, ami az idő előrehaladtával csak nő.

Amikor ügyfeleink belépnek a Store 81-be, a szabadság atmoszférája veszi őket körbe – a nagyvonalúan kimért tértől a nyugodt légkörig. Az üzlet lelkülete magán viseli Andreas Murkudis vonzódását a divat és imádatát a tervezés iránt.

Ha különlegeset szeretnél látni

OAO Works vázák és poharak – Omer Arbel által tervezve
https://oaoworks.com/

Az OAO Works tárgyak, ötletek és kíváncsiság tág portfóliója. Azért jött létre, hogy Omer Arbel alkotásainak alulreprezentált témáit bemutassa. Néhány munka szembeszegül az egyszerű besorolással, míg mások célirányosabb vizsgálódások melléktermékei. Mégis a legtöbb különleges kapcsolatok, narratívák és együttműködések eredménye.

Ha vennénk valamint Berlinben, ez lenne az

84 asztali lámpa

Egy gyártási folyamat 84 eredménye, amelyben finom rézháló foglal magába fehér üveget, amelyet aztán átlátszó üvegbe merítettek. Az egészbe végül levegőt fújnak, így a fehér üveget finoman áttolják a hálón egy kifinomult párnázott formát létrehozva, ami a külső vastagabb, átlátszó üvegrétegen függ. Néha a rézháló meghajlik és összegyűrődik, ezzel egyediséget kölcsönözve a darabnak. A külső forma hullámzása a gyártási folyamat természetes velejárója, és kihangsúlyozza az alatta meghúzódó fehér párnázást.

OAO Works váza, OAO Works pohár

31.3
Sokszög üvegáru, fújt és öntött üveg

A 31.3 egy csoport 41, 18 vagy 8 egyedi üvegdarabból, amelyeket úgy terveztek, hogy kompozícióba rendezhetők legyenek. A projekt két pontból indul ki, ezek: a geometrikus csempézés matematikai lekérdezése és a cseh üvegkészítés ősi színformuláinak vizsgálata.

Ha elnyerte tetszésed az OAO Works váza, pohár vagy a 84 asztali lámpa, keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi u. 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu