Solinfo Advent City Guide – 9. Kortrijk
Szerző: Solinfo
Kategória: Christmas Guide
Bejegyzés dátuma: 2019.12.09
Kedvenc gyártónk Kortrijkban:

Wever & Ducré
https://www.weverducre.com/

A tervező, akit meg kell ismerned:

Simon Adriaenssens

(Instagram oldala: https://www.instagram.com/hadrisays/).
A tervező az „ensemble – one stop office” számára dolgozott, idéntől pedig a „stay” cég társalapítója. Instagram oldalát érdemes követni.
(Instagram: https://www.instagram.com/stay_interior/)

A múzeum, ahova el kell látogatnod:

“Texture”

honlap: https://www.texturekortrijk.be/en/
Noordstraat 28, 8500 Kortrijk, Belgium
A lenvászon iparágának múzeuma. A múzeumot 2009-ben áthelyezték Kortrijk városába egy 1912-ből származó lenfeldolgozóba. Lenyűgöző látványú, gyönyörű épület.

Étterem, ahol megpihenhetsz:

Budalys
Budastraat 52, 8500 Kortrijk, Belgium
https://budakitchen.be/

A Budalys Simon Adriaenssens projektje. Az épület története igazán érdekes. Idős emberek számára fenntartott hely, a lakók igényei szerint kialakított szolgálati lakásokból áll. Az idősek magányérzetét szeretnék csökkenteni ezzel a projekttel. Az épületben helyet kapott egy étterem is, ami időseket és fiatalokat egyaránt kiszolgál. Ezen a módon szeretnének kapcsolatot teremteni a fiatalok és az öregek között, víz melletti elhelyezkedésének köszönhetően nagyon trendi helynek számít.

Budastraat 52, 8500 Kortrijk, Belgium
https://budakitchen.be/

Érdekesség a városról:


Kortrijk a UNESCO Kreatív Városok hálózatának és a Biennale Interieur tagja. Nemzetközileg nagyon ismert, a legújabb dizájnokat mutatja be.

Egy újabb tipp a város körbejárásához: Kortrijk saját Instagram oldallal rendelkezik, ahol a “creative city tournevű programjukat is hirdetik (https://www.instagram.com/kortrijkcreativecitytour/). Ez egy városi séta, amely során különleges tájékozódási pontok, boltok, események mellett haladhatunk el.

A termék, amiről tudnod kell:

Wever & Ducre Wiro lámpacsalád

Ha extravagáns és látványos belső lámpát keresel, akkor a Wever & Ducre Wiro lámpacsalád karakteres darabjait Neket tervezték. A lámpaernyők, vagy inkább vázak rozsdamentes, festett acélhálóból állnak. Igazán lenyűgöző lámpa, amely tökéletesen illeszthető az ipari stílusú belső terekbe.

Ha elnyerte tetszésed a Wiro lámpacsalád bármely tagja,
keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi u. 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu