Designer Advent Konstantin Grcic
Szerző: Solinfo
Kategória: Designer Advent
Bejegyzés dátuma: 2020.12.16

A Solinfo ismét hetek óta lázasan készül az Advent időszakára.
Idén ünnepeltük 30 éves születésnapunkat, ez alkalmat adott arra is, hogy átgondoljuk, mi minden történt nem csak velünk, de a tervezőkkel, designerekkel, művészekkel az elmúlt időszakban.

A design világa 2020-ban sem állt meg. Másként dolgoztunk mi is és tapasztaltuk, hogy olykor nehezebben, lassabban alakultak a dolgok. Türelemre, kitartásra tanított minket az év. Kellett hozzá az erő, hogy rendületlenül menjünk előre. Kellett hozzá az is, hogy a designerek folyamatosan alkossanak. Ők sok esetben személyes jó barátaink, üzleti partnereink. Kölcsönösen tartottuk egymásban a lelket, és számunkra mindig öröm volt, hogy ha egy új kollekcióval, remekművel, alkotással jelentkeztek. Azért gyűjtöttük ezeket 24 napon át csokorba, hogy az olyanok, mint mi, a design világának szerelmesei, azzal a hittel várhassák az idei Karácsonyt, hogy 2020 is rendkívüli időszak volt.
2020-ban is remek dolgok születtek. 2020-ra nem csak a világjárvány miatt fogunk emlékezni.

Fogadjátok szeretettel 24 napon át a hozzánk közel álló designerek idei újdonságait és az általunk legkedveltebb alkotásait bemutató válogatásunkat.

Ez a Solinfo Designer Guide.

“Each chair can be so different, designing them never ceases to be challenging. We may ask similar questions with every chair: “What is it for?” “What is the location?” “Who is it for?” “Who sits on it?” “And what is a chair, anyway?” But the answers are always new.” Konstantin Grcic

 

“Minden szék annyira különböző tud lenni, tervezésük mindig egy újabb kihívás. Minden szék esetében hasonló kérdéseket tehetünk fel: “Mire kell? Hova kell? Kinek lesz? És egyáltalán, mi az a szék?” És a válaszok sosem ugyanazok.”  Konstantin Grcic

Konstantin Grcic idei nagy dobása: Citizen

Konstantin Grcic idén egy igazán különleges karosszéket tervezett a Vitra számára, ez a Citizen. A szék speciális kialakításának köszönhetően úgy tűnik, mintha a háttámla szabadon lebegne az ülőpárna felett.

A Solinfo szakértőinek ajánlása: Noctambule

A Noctambule egy különleges kialakítású függő, amelyet Konstantin Grcic a Flos számára alkotott meg. Az átlátszó üvegmodulok nappal szinte láthatatlanok, éjjel pedig a LED világítás kialakításának köszönhetően nem mindennapi látványt nyújtanak.

Ha elnyerte tetszésed a Konstantin Grcic tervezte Citizen szék vagy a Noctambule lámpa, keresd a Solinfo Lighting & Home-ban!

Solinfo Lighting & Home
1077 Budapest Wesselényi u. 6.
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu

„A design egyszerűen örökké lázba hoz minket. Hisszük, a minket körülvevő tárgyak hatnak ránk. A Karácsony jó alkalom arra, hogy meglepjük egymást a valódi értékkel.”

Köszönjük az egész éves közös munkát, békés ünnepeket és sikeres boldog új évet kívánunk!

Orbán Zoltán, Szetei Krisztián a Solinfo Group tulajdonosai