4 ok, amiért érdemes LED világításra váltanod
Szerző: Solinfo
Kategória: Egyéb
Bejegyzés dátuma: 2018.01.17

A klasszikus és a halogén izzók kora végleg leáldozott. Az elmúlt évek technológiai újításai nyomán a LED-es megoldások mára bármilyen szituációban megállják a helyüket, fenntartásuk pedig könnyebb és gazdaságosabb, mint a hagyományos megoldások esetén. Összeszedtünk 4 olyan előnyt, ami miatt érdemes LED-es világításra váltanod.

Széles színpaletta

Nem túlzás azt állítani, hogy LED lámpákkal a fény teljes színskálája a rendelkezésedre áll. Amíg a legtöbb hagyományos izzó 2500 és 3000 Kelvin közti (meleg, sárgás) színhőmérsékletű fényt ad le, addig a LED izzók rengeteg különböző színhőmérsékletű verzióban kaphatóak, a színes, RGB LED-ek pedig bármilyen kombinációra képesek.

Alacsonyabb fenntartási költségek

A LED-es rendszerek a technológia sajátosságai miatt jóval kevesebb energiát igényelnek, mint hagyományos párjaik. Mivel a feszültség hatására a diódák automatikusan fényt bocsátanak ki, a rendszer energiája nem folyik el olyan mellékfolyamatokra, mint az izzószál felhevítése. Ennek eredményeként a LED-es világítás energiaköltsége töredéke egy klasszikus megoldásokat használó rendszerének, és az olyan nemkívánatos környezeti tényezők is kiküszöbölhetőek, mint az izzók által termelt rengeteg hő.

Hosszabb élettartam

Az alacsonyabb feszültség és a kevesebb hő kiváló hatással van a rendszerek longevitására is, ennek is köszönhető, hogy a LED-es fényforrások akár 25000 órás élettartammal is bírhatnak. Hétköznapi felhasználás mellett ez akár 20-25 évet is jelenthet, de természetesen ezt az izzó gyártója és típusa is nagyban befolyásolja.

Új formák

A LED valódi forradalom volt a világítástechnikai piacon, mára kevés olyan gyártó maradt, akiknél valamilyen formában nem képviseltetné magát a technológia. Újszerű kialakítása miatt egyből újraformálta a világítástervezés szabályait, a szakma kreatívjai pedig újabb és újabb felhasználási módokat találtak számára a legkülönbözőbb formavilágokba integrálva a technológiát. Az Ingo Maurer, a Penta, a Sattler és más gyártók segíthetnek abban, hogy te is új fényben lásd a világítástechnikát!

Világítástechnikai kérdésed van? Világítástervező irodánk, a Lighting Embassy biztosan tud neked segíteni. Látogass meg minket a Wesselényi utca 6. alatt!