5 fashion/design kollaboráció, amiről tudnod kell
Szerző: Solinfo
Kategória: Egyéb
Bejegyzés dátuma: 2018.02.14

Mindig nagyon izgatottak vagyunk, amikor a divattervezés és a belsőépítészeti tervezés világai találkoznak. A divattervezők gyakran egészen más perspektívákkal tudnak szolgálni, mint a bútor- és világítástervezők, így az együttműködések szinte kivétel nélkül nagyon jól sülnek el. Összeszedtük a kedvenc alkalmainkat, amikor a két tervezői nézőpont találkozásából valami igazán különlegeset sikerült alkotni.

Kvadrat x Raf Simons

A dán Kvadrat Európa elsőszámú designtextil-gyártójaként számtalan brandnek szállít szöveteket, többek közt olyan neveknek is, mint a HAY, a Menu vagy a Bang & Olufsen. 2014-ben kollaborációba kezdtek a belga designerrel, Raf Simons-szal, aki a róla elnevezett márkán túl a Calvin Klein kreatív igazgatója is, illetve korábban a Dior kreatív vezetőjeként is dolgozott. Az eredetileg bútortervezéssel foglalkozó Simons kollekciója a Kvadrattal azóta is minden évben bővül, a textilekre pedig egyszerre jellemző Simons végtelenül kifinomult esztétikuma és a Kvadrat vitathatatlan minősége.

Jijibaba (Jasper Morrison & Jaime Hayón)

Egészen friss bejegyzés a listánkon a Jijibaba, hiszen Jasper Morrison és Jaime Hayón közös ruhamárkája 2017-ben látta meg a napvilágot. A koncepció szerint minden szezonban más és más designerek fognak limitált kollekciókat készíteni, átültetve formatervezési tapasztalatukat a ruhatervezés világába. Az induló kollekció 38 darabján világosan látszik a két designer kéznyoma, és valószínűleg a terjesztéssel sem lesz gondjuk, hiszen a Comme des Garcons családhoz köthető Dover Street Market üzleteiben árulják a Jijibaba kollekciót.

COS x Nendo

A COS identitásával szorosan összefügg a multidiszciplináris gondolkodásmód, épp ezért minden évben egyre bővül azoknak a designereknek a listája, akik közösen dolgoztak a svéd branddel. Nagy kedvencünk a 2015-ös együttműködés a Nendoval, amikor a japán stúdió által tervezett installációval jelentek meg a milánói design héten. A két brandet átjáró minimalizmust megidéző installáció egyszerű, geometrikus megoldásokból állt össze, mely a néző perspektívája szerint változott, ezzel keltve izgalmas, dinamikus hatást.

Fendi Casa

A Karl Lagerfeld által vezetett Fendi régóta jelen van a bútorpiacon albrandjével, a Fendi Casa-val. A nagymúltú római márka darabjai megtestesítik a kompromisszummentes mediterrán eleganciát, az anyaghasználat pedig megidézi az olasz design időtlen sokszínűségét.

Louis Vuitton Objets Nomades

A Louis Vuitton-t valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Az 1854-ben alapított francia divatház mára szinte mindenre kiterjesztette kifinomult esztétikumát, és ez alól a bútorok sem képeznek kivételt. A mobiliákat és világitást magában foglaló Objets Nomades kollekciót 2012-ben indították útjára. Azóta olyan designerek darabjaival bővült, mint Patricia Urquiola, Oki Sato vagy a Barber & Osgerby tervezőpáros.

A fashion kollaborációk nekünk sem idegenek, hiszen épp a múlt héten költözött be legutóbb a showroomunkba a Je Suis Belle. Ha nem akarsz lemaradni a legizgalmasabb történéseinkről, kövess minket Facebookon és Instagramon!