5 fashion/design kollaboráció, amiről tudnod kell (2. rész)
Szerző: Solinfo
Kategória: Egyéb
Bejegyzés dátuma: 2018.03.19

Korábbi bejegyzésünkben már láthattátok, milyen érdekes dolgok születhetnek a belsőépítészeti és divattervezési szemléletek találkozásából. A folytatásban további 5 izgalmas együttműködést ismerhettek meg.

G-Star x Marc Newson

A G-Star 2004-ben környékezte meg Newson-t egy közös projekt lehetőségével. Az ausztrál formatervezőt egyáltalán nem foglalkoztatta a ruhatervezés gondolata, viszont úgy érezte, frissítő élmény lehet a szokásos formatervezési világon túl is kísérletezni. A kollaboráció végül kinőtte magát, egészen 2016-ig készültek közös darabok Newson elképzelései szerint, futurusztikus munkaruházattól egészen a Tyvek esőkabátig.

Rick Owens Furniture

Az avantgárd divat legnagyobb hatású független tervezője egy egész alternatív valóságot épített márkája köré. Az amerikai Owens szinguláris víziója nem áll meg a ruhatervezésnél, hiszen évek óta készít bútorokat is műhelyében. A funkcionális design és a szobrászat határán egyensúlyozó darabok a modernizmus és a brutalizmus jegyeit elegyítik, és tökéletesen passzolnak a designer sötét világába.

Undercover x Medicom

Jun Takahashi legendás underground divatmárkája az évek során olyan brandekkel dolgozott, mint a Supreme vagy a Nike, az egyik legérdekesebb kollaborációjukat viszont a Medicom Toy nevű japán játekgyártónak köszönhetik. A Hamburger Lamp egy igazán egyedi világítótest, amire biztos, hogy minden vendéged rácsodálkozik.

G-Star x Vitra

A G-Star másodszor szerepel a listánkon, de nem tudunk szó nélkül elmenni a Vitrával közösen készített bútorkollekciójuk mellett. A G-Star új központjának tervezésekor merültek fel a Jean Prouvé által a 40-es években tervezett irodai darabok, amelyeket a Vitrával és a Prouvé családdal együttműködve frissítettek fel, igazítva őket a mai irodai igényekhez.

Paul Smith x Anglepoise

Az Anglepoise és Sir Paul Smith közti esszenciálisan brit együttműködés a nagyhatású divattervező színes világába ülteti az angol gyártó nagymúltú lámpáit. A kollaboráció legfrissebb darabjai a Type 75 lámpa átszabott Mini és Giant verziói, melyek a 2017-es NYCxDESIGN rendezvényen debütáltak. Az Anglepoise előszeretettel kollaborál divattervezőkkel, hiszen tavalyelőtt Margaret Howell is tervezett nekik egy minikollekciót.

Ha téged is érdekel az európai design-kultúra, kövess minket Facebookon és Instagramon!