Back to School 3 – Asztali lámpák
Szerző: Solinfo
Kategória: Egyéb
Bejegyzés dátuma: 2019.09.14

Folytatjuk a Solinfo Lighting & Home Back to School válogatását. A tökéletes íróasztal és a létező legkényelmesebb forgószékek után most jöjjenek az asztali lámpák!

Egy jó asztali lámpa az íróasztalunkon legalább olyan fontos kellék, mint az egyéb kiegészítők. Sőt! Nem mindegy, hogy milyen fényviszonyok között dolgozunk, vagy hogy gyerekeink milyen fény mellett tanulnak. A természetes fény az egyik legnagyobb áldás, de nem árt gondoskodni az esti fényforrásról sem. Kiválogattuk azokat az asztali lámpákat, melyek jelenleg a mi személyes kedvenceink.

„Buddy” a Northern márkától

Mads Sætter-Lassen tervező alkotta meg a Northern Buddy névre keresztelt lámpacsaládját 2016-ban. Az asztali lámpa valóban az a „ kis segítő, amire mindenkinek szüksége van”. Buddy nem egyszerűen lámpa. Tárolóval ellátott nélkülözhetetlen asztali kiegészítő, melyben elfér toll, ceruza, kulcs, bármi, ami jó, ha a kezünk ügyében van, amikor asztalhoz ülünk. Buddy segítségével így nagyon könnyű rendet tartanunk. A lámpa búrája körben teljesen árnyékolt, ez lehetővé teszi, hogy a fény sugarát arra területre irányítsuk, ahol szükség van rá. Sötétzöld, meleg bézs, sötétszürke és fehér színben kapható. Bárhová is kerül, a Buddy asztali lámpa szórakoztató és mókás társnak ígérkezik gyerekeink számára.

A Wästberg tervezőinek különleges designja a „w182 pastille”

A w182 pastille olyan, mint egy fénykorong, melyet egy vékony állványhoz erősítettek. A konstrukció lehetővé teszi a különféle felületek megvilágítását. Ez az asztali lámpa más, mint a fókuszáltan világító egyéb lámpák. A w182 pastille számára a környezet inkább egy felület. Lágyan világítja meg az egész falat, a padlót vagy az asztalt. A lámpa korongja szabadon forgatható.

A w182 pastille alapanyaga biopoliamid, amelynek több mint 60%-a egy újrahasznosítható anyagból, a ricinus növényből származik. A w182 pastille figyelemre méltó fényszórást hoz létre, egyetlen LED fény gondoskodik róla, hogy fénye meleg és tompítható legyen. Sam Hecht és Kim Colin tervezők sokoldalúan használható lámpája többféle variációban kapható, és falikar vagy állólámpa változatban is elérhető.

A Louis Poulsen VL38 asztali lámpája a modern és a klasszikus jegyében

Vilhelm Lauritzen tervező lámpatestje lefelé irányuló fényt bocsát ki. A lámpatest az optimális fényeloszlás érdekében állítható. A lámpabúra belseje fehérre festett, ezáltal biztosít puha, kényelmes fényt. A lámpa energiatakarékos LED fényforrással felszerelt, különlegessége egy időzítő funkció, melynek köszönhetően automatikusan kikapcsol 4 vagy 8 óra után, illetve beállítható úgy is, hogy adott időben adott fényszinten kapcsoljon be. A lámpa sárgaréz felülete kezeletlen maradt, idővel megváltozik majd, és kialakul a patina.

Újra elérhető Serge Mouille Cocotte asztali lámpája, az 1957-es emblematikussá vált design alapján

A legendás lámpa fekete állvánnyal, két fekete acéltalppal és egy fényes fehérre festett alumínium reflektorral rendelkezik, amelyet sárgaréz gömbcsuklónak köszönhetően lehet a megfelelő irányba forgatni. A lámpa avantgárd kialakításnak és a legkiválóbb anyagoknak köszönhetően gyorsan szerzett világhírt. A tervező, Serge Mouille (1922–1988) lámpáit napjainkban az Uber-Modern márka készíti, a tervező özvegye, Gin Mouille kezdeményezésére.

A Franciaországban készülő lámpákat a művész munkamódszereivel megegyező kivitelezési eljárással gyártják. Szerencse, hogy a korszakból számtalan formanyomtatvány és egyéb forrás maradt fent, ez lehetővé teszi, hogy az egyes termékek ugyanolyan magas minőséget képviseljenek, mint az eredeti darabok. A lámpákat sorozatszámmal látják el és eredetiségi igazolvánnyal szállítják.

Nehéz választani a csodás asztali lámpák közül?
Megértjük! Segítünk, ha szükséged lenne tanácsra.