Back to school
Szerző: Solinfo
Kategória: Egyéb
Bejegyzés dátuma: 2019.08.28

Az iskolakezdés minden korosztálynak izgalom. A szülőknek is, hiszen nem mindegy, hol és hogyan tudjuk gyermekünk számára a nyugodt tanulási környezetet kialakítani.
Hoztunk néhány ötletet a komolyaknak, a játékosaknak, a szoba sarkában megbúvóknak, és az izgágáknak. A Solinfo Lighting & Home sokszínű kínálatából nehéz lesz választani.

Kezdjünk egy ikonikus Vitra darabbal! A Compas Direction Jean Prouvé francia tervező legendás íróasztala 1953-ból.

Karcsú és elegáns. Az asztal lábai egy iránytű mutatóira emlékeztetnek. A francia tervező mérnöki megközelítése ezt a designt is jellemzi, az asztallábak szigorúbb szerkezetét jól ellenpontozza az olajozott tömörfa asztallap. Visszafogottsága miatt lehet egy gyerekszoba szinte láthatatlan eleme a sarokban, ami nem uralja a teret, de egy komolyabb kamasz- szobában is el tudjuk képzelni, ahol az asztallábak fémes anyaga több helyen köszön vissza.

Kecses JFK íróasztal a NORR11 márkától. Jótanuló kislányok kedvenc darabja lesz.

A JFK íróasztal a klasszikus 60-as évek irodai íróasztalának újraértelmezése. Vékony asztallapja és három beépített fiókja van. A fiókok belső magassága 4 cm, így tökéletesen használható laptopokhoz, papírokhoz és különféle irodaszerekhez. A fiókok kis gombjai gömbölyítettek, ezzel tudták a tervezők – Kristian Sofus Hansen és Tommy Hyldahl – az 50-es és 60-as évek régi rádiógombjait felidézni. Az asztal elnevezése tisztelgés a klasszikus dán irodai íróasztalok előtt, amelyeket John F. Kennedy gyakran használt az 1960-as években.
Az asztallap belseje kiemelhető, így az okostelefonok és a laptopok töltése nem okoz külön problémát. Elegáns íróasztal, rendetlen kábelek nélkül. Az eminensek imádni fogják!

A NIDI kínálata a legszínesebb egyéniségeknek tökéletes választás.

Ha gyerekünk kedveli a harsány színeket, akkor a NIDI íróasztalokat imádni fogja. Az olasz cég nagy előnye, hogy szinte minden gyerekbútora moduláris, így egy sima egyfiókos asztalhoz is választhatunk olyan kiegészítőket, amivel meghosszabbíthatjuk az asztallapot, további tárolóval egészíthetjük ki azt. Divat, hogy az asztallapot szabályosan körbeöleli a hátlap, mely az oldalakra is felkúszik, ez a fókuszálást és koncentrációt segíti, picit zárja a munkafelületet. Ha tetszik ez a megoldás, érdemes szétnézni a sokszínű kínálatban. Akinél nincs túl sok hely, annak is ajánljuk a márkát. Falra szerelhető, láb nélküli megoldásokban sincs hiány.

Hagyománytisztelő forma a Vitra kínálatából.

George Nelson eredetileg hölgyeknek tervezte ezt a kecses otthoni íróasztalt. Kiváló minőségű anyagokból készül, manapság ezt a nagyon kompakt, többszínű praktikus rekeszekkel még dekoratívabbá varázsolt darabot otthoni irodákba választják. Miért ne lehetne azonban egy komolyabb, kicsit felnőttesebb tiniszobának is jellegzetes darabja?

A Vitra 1949-es klasszikusa még mindig az egyik legnépszerűbb íróasztal a világon.

Az Eames Desk Unit (EDU) Charles és Ray Eames alkotása, melyet annak figyelembevételével alkottak meg, hogy ezek a darabok nagyobb szériában, ipari termelésben készülnek majd el. Az asztal panelei, mint szerény pajzsok. részben körülveszik a két tárolórekeszt is. Az íróasztal állítható magasságú, így egyenetlen padlókon is könnyedén használható. Az íróasztal lapja és a panelek lapja variábilis, így könnyen személyre szabható a végső kinézet.

Ahol könnyű lesz elmélyedni a gondolatokban. Íme a Northern márka menedéke.

A Northern egyszerűsített íróasztala épp olyan, mint egy igazi menedék. Igazi stabil pontja lesz a szobának, ahol jó lesz majd tanulni, dolgozni, az ezzel kapcsolatos tárgyainkat tárolni. Izgága gyerekek itt biztosan lecsendesülnek. A design üdítően egyszerű, gyakorlatilag nincs felesleges funkció. Az asztallap perforált acéllal szegélyezett. Maga az asztallap füstölt tölgy furnérből készül, de könnyű, olajozott tölgy furnérral is választhatjuk, ha az tetszik jobban. A „Shelter”, azaz menedék névre keresztelt asztal sokoldalúsága és egyszerűsége kiválóan illeszkedik bármilyen környezethez.