Élvezd ki a vakáció utolsó heteinek nyugalmát!
Szerző: Solinfo
Kategória: Egyéb
Bejegyzés dátuma: 2021.08.11

Lounge fotelek a Solinfo szakértőitől

Elérkeztek a nyár utolsó hetei, hamarosan véget ér a vakáció és indul a szeptemberi pörgés, az iskolakezdés időszaka. Éppen ezért, mielőtt még visszatérnénk az íróasztalunk mögé, fontos, hogy kikapcsoljunk, pihenjünk és feltöltődjünk. Ehhez pedig nincs nyugodtabb hely, mint egy kényelmes lounge fotel, amelyben egy jó könyvet olvasva kiélvezhetjük a szabadságunk utolsó napjait.

Íme a Solinfo szakértőinek összeállítása a nyugodt pihenéshez!

1. Pacha Lounge Chair / GUBI

A gömbölyded, puha és mélyen ülő Pacha egy játékosan modernista tervezés, amely egyszerre hihetetlenül kényelmes és végtelenül sokoldalú. Az ikonikus designer, Pierre Paulin víziója az volt, hogy egy olyan darabot alkosson, amely azt az érzést kelti, mintha felhőkön ülnénk.

2. Mama Bear Chair / Carl Hansen & Søn

A CH78 Lounge Chair vagy Mama Bear Chair néven is ismert fotelt eredetileg 1954-ben mutatták be. Nehézkes kortársaival ellentétben a Mama Bear sziluettjét hívogató ívek határozzák meg, amelyek finoman ölelnek körbe. A keret, a karfák és a lábak FSC ™ tanúsítvánnyal rendelkező tömörfából készülnek, a designt bőrrel vagy szövettel borított fejtámla teszi teljessé.

3. CH7 / Carl Hansen & Søn

A CH7 Shell Chair 1963-ban született meg, de a design jóval meghaladta korát és jó pár évtizedet várt türelmesen, míg reflektorfénybe került. Ma Hans J. Wegner egyik legikonikusabb és legáttörőbb tervezésének tartják.

4. Little Petra / &tradition

A legelőször 1938-ban bemutatott Little Petra azonnal nagy kedvenc lett és a Copenhagen Cabinetmakers Guild Exhibition díjnyertes darabja volt, new yorki és berlini kiállításokon is elismeréseket szerzett. A Little Petra meglepően kicsi, bármilyen térben, enteriőrben, környezetben megtalálja a helyét.

5. Wingback / Tom Dixon

A Wingback-et 17. századi archetípusok ihlették, amelyeket a Shoreditch House Members Club számára készítettek először. Szoborszerű, hangsúlyos formája lehetővé teszi, hogy a designerek a tér központi elemeként használják. A „szárnyak” védenek a külső akusztikus hatásoktól és igazán kényelmes fejtámaszként szolgálnak.

6. Lounge Chair / Vitra

Charles és Ray Eames valódi klasszikusa, amelyben a minőségi anyagok, a tervezői szakértelem és a lehető legmagasabb szintű kényelem egyesül. Az 1956-ban megalkotott Lounge Chair magasra helyezte a lécet: nemcsak könnyebb, elegánsabb és modernebb volt kortársainál, de kényelmesebb is. Ezen tulajdonságainak köszönhetően máig a tervezőpáros egyik legikonikusabb designja.

7. MR01 Initial Chair / GUBI

Mathias Steen Rasmussen eredetileg a saját otthonába tervezte ezt a darabot, amelyet meditációhoz is tud használni. A tervező a hagyományos asztalosművességet eredeti ötletekkel kombinálja egy egyszerű, letisztult formában, amely egyszerre hat ismerősnek és feltűnően modernnek.

8. CH25 / Carl Hansen & Søn

A CH25 volt az első abból a négy tervezésből, amelyeket Hans J. Wegner a Carl Hansen & Søn számára készített a kollaborációjuk kezdetén 1949-ben. Az akkoriban forradalminak számító széket 1950-ben kezdték gyártani, ma pedig Ilse Crawford designer frissítéseinek köszönhetően igazodik a 21. századi elvárásokhoz.

9. Lounge Chair Wood / Vitra

A kisméretű Lounge Chair Wood ikonikus design Charles és Ray Eames tervezőktől, amely a háromdimenziósan öntött furnérrel való kísérletezés egyik első darabja. A Plywood Group termékcsalád darabjai finoman követik az emberi test vonalát, időtlen megjelenésüknek és organikus formaviláguknak köszönhetően igazi klasszikusok.

10. Egg / Fritz Hansen

Arne Jacobsen Egg fotele a dán design egyik mesterműve. Jacobsen a garázsában huzalokkal és vakolattal kísérletezve találta meg a tökéletes formát a székhez. Ma az Egg világszinten elismert mint Jacobsen legendás karrierjének egyik diadala és mint skandináv design ikon.

11. Bernard / Hay

Shane Schneck egy olyan új és megfizethető design klasszikust szeretett volna alkotni, amelynek modern megjelenése generációkon át tart. Így született meg a Bernard, amely kortárs kontextusba helyezi a könnyű székek műfaját. A tömörfa keret és a könnyed megjelenésű borítás kombinációja egy kényelmes, tartós széket eredményez, amely egyedi és jellegzetes megjelenéssel rendelkezik.

12. Knitting Lounge Chair / Menu

Az Ib Kofod-Larsen által tervezett Knitting Chair limitált kiadásként jelent meg először 1951-ben, ma pedig a Menu „Modernism Reimagined” koncepciója alatt érhető el újra. A szék arányérzékének és páratlan minőségének köszönhetően természetes választás kortárs enteriőrökbe. A Knitting Chair játékos jellege a megfontolt design kiemelésére szolgál.

13. Baixa / Soft Line

A Baixa egy egyedi designnal rendelkező kényelmes lounge szék, amely a múltat és a jövőt is magába foglalja. Az ülés finoman olvad össze a háttámla és a kartámaszok vonalaival, így egy olyan sziluett jön létre, amely lágy homokdűnékre és naplementére hasonlít – innen ered a szék neve.

14. Bat Lounge Chair / GUBI

A GamFratesi designer párosának tervezése, a Bat Lounge Chair jellegzetes, hívogató ülése szétterpesztett denevérszárnyakra emlékeztet. A Bat Lounge Chair egyensúlyt teremt a hagyományos és a meglepő között, a kézművesség, az egyszerűség és a funkcionalizmus skandináv megközelítése.

15. Grand Repos & Ottoman / Vitra

Antonio Citterio Grand Repos széke kivételes kényelmet nyújt, kifejezetten ha az Ottomannal van összepárosítva. A kárpit alá rejtett szinkronizált mechanizmus minden pozícióban biztos támaszt nyújt és bármilyen helyzetben rögzíthető. Miután kényelmesen elhelyezkedtünk benne, a lábunkat pedig az Ottomanon pihentetve éljük át a valódi kényelem érzését.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy elsőként értesülhess a márkák újdonságairól!
Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik lounge chair a cikkben,
keress minket e-mailben vagy telefonon több információért!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi utca 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu