Hétköznapi életünk ikonikus darabjai
Szerző: Solinfo
Kategória: Egyéb
Bejegyzés dátuma: 2020.01.16

Vannak márkák, melyek szorosabban köthetők a Solinfohoz. Ilyen a Vitra, és ilyen a brit sztárdesigner, Tom Dixon lakberendezési vonala is a lámpáktól, a bútorokon át a kiegészítőkig. Az esti elmélyüléshez, beszélgetésekhez, könyvolvasáshoz ezek lehetnek a legjobb, legkényelmesebb darabok.

Lounge szék és ottomán

Charles és Ray Eames alkotása az 1950-es években született. A tervezők célja az elegáns megjelenés és az alapvető kényelem kombinálása volt. A Vitra azóta is gyakorlatilag ugyanazt az eljárást használja a Lounge gyártása során. Ezt a fotelt a 20. századi bútortervezés nagy klasszikusaként ismerik el.

Grand Relax

A Grand Relax egy pazar klubfotel, amely kimagasló kényelmet nyújt használója számára, mérete kompakt, megjelenése klasszikus és visszafogott megjelenéssel. Ha beleülünk, szinte belesüllyedünk a puha párnákba. A fotel támlája az ülésbe rejtett szinkronizált mechanikának köszönhetően mindeközben finoman hátradől. A háttámla bármely pozícióban megállítható. Külseje dombornyomásos hasított bőrrel fedett, egyfajta védőburkot alkot, amely körbeöleli a használót. A Grand Relax egyszerre kompakt és hívogató. 2019 novemberétől érhető el.

Grand Repos

A Grand Repos füles fotel kárpitozása alá beépített szinkronizált mechanika bármely pozícióban megállítható a hát optimális alátámasztása és a rendkívül kényelmes testhelyzet elérése érdekében. Jellegzetes fejtámla arra csábítja a használót, hogy kényelmesen hátradőljön, miközben egy menedék és az elzárkózás érzetét kelti majd benne. A szöveten megjelenő dekoratív varrás vagy az egyes verziókban megjelenő bőr kárpitozás a fotelnek már-már kézműves megjelenést kölcsönöz.

Wingback karosszék

A Wingback karosszék ihletői 17. századi füles fotelek archetípusai. Ezt fejlesztette tovább Tom Dixon a Shoreditch House Members Club számára. Kifejező, lendületes íve lehetővé teszi, hogy egy helyiség közepén elhelyezve egyszerű ülőalkalmatosságból szinte már szobrászati alkotássá váljon. Két védőszárnya kényelmes akusztikai védelmet nyújt telefonálás közben, illetve fejtámaszt egy rövid délutáni szunyókálás során.

Fan

A Fan eredetileg egy klasszikus brit dizájn drámai, szobrászati újraértelmezése. A Fan család darabjai között találunk magas háttámlájú széket, étkező széket, zsámolyt ill. egy asztalt. A zsámolyok és székek fekete bőrborítású párnával rendelkeznek, a székek ívelt támlája támaszt és kényelmet biztosít a hát számára. A klubszék fekete vagy természetes kőrisfából készítve érhető el.

Micro Wingback karosszék

A Micro Wingback a Tom Dixon nagyra értékelt karosszéke. Mintha csak az Aliz Csodaországban zsugorító bájitala formálta volna át azért, hogy még otthonosabb legyen, illetve, hogy egy kisebb térben is elférjen. A szék kárpitjaként Kvadrat szövetek és színek széles kínálatából választhatunk.