Roche Bobois a nagyvilágban
Szerző: Solinfo
Kategória: Egyéb
Bejegyzés dátuma: 2020.09.02

A Roche Bobois szeptemberben Budapesten nyit új üzletet, így fantasztikus bútorai már itthon is kaphatóak lesznek. Az ikonikus bútorokat prezentáló francia gyár idei éve is bővelkedett a csodás projektekben. A Roche Bobois által berendezett terek szerte a nagyvilágban varázsolják el a közönséget.

Íme a három legfrissebb helyszín, ahol elbűvölhetnek minket a Roche Bobois csodák.

PALAZZO BIANCA CAPELLO / ÁTADÁS: 2020 FEBRUÁR

A 15. századi nemesi palota, a Palazzo Bianca Capello mind a mai napig privát rezidencia. A firenzeiek számára egy jól ismert helyen, a Palazzo Pitti és a Ponte Vecchio közelében építtette Francesco I de’ Medici, második felesége, Bianca Capello számára.

A jelenlegi tulajdonosok, a Roschi és a Pelacani családok úgy döntöttek, hogy az épület egyik emeletét butikhotellé alakítják át. A lakosztályok megtervezésével és berendezésével a Roche Bobois-t bízták meg. A négy lakosztály egymástól teljesen eltérő lett, mindegyik sajátos atmoszférával rendelkezik. Három különböző ágy szolgál a szobák központi eleméül: a Hortense, a Paris Paname és a Backstage, amelyeket olyan merész kortárs darabok egészítenek ki, mint az Astragale komód, az Evol koktélasztal vagy a Bijou asztalka. Ezek a bútorok együtt a tradicionalitás és a modernség tökéletes elegyét adják.

LES JARDINS DE COPPELIA / ÁTADÁS: 2020 ÁPRILIS

A Honfleur és Deauville között található Les Jardins de Coppelia egy 17. századi vidéki kastély, amelyet egy négycsillagos hotellé alakítottak át. Az épületben 27 szoba és lakosztály, egy gourmet étterem és egy spa kapott helyet. A tulajdonosok egy sikkes, kortárs és családbarát menedékhelynek álmodták meg a hotelt. A homlokzatot és az exteriőrt eredeti állapotukban őrizték meg, a szobák és a közösségi terek berendezéséhez pedig a Roche Bobois segítségét kérték.

A Roche Bobois legemblematikusabb kollekcióiból válogatva kerültek olyan bútordarabok az épületbe, amelyek a hely lelkületével a leginkább harmonizálnak. Így választották például a hálószobák berendezéséhez a Mah Jong és a Backstage ágyakat, a Quadrille karosszéket és a Paris Paname asztalt. Az étterembe egy rendelésre készült Track étkezőasztal, Fenice és Queen székek, illetve egy Profile kanapé kerültek. Ami a spa-t illeti, itt találjuk a Traveler karosszéket és napozóágyat, a Legend könyvespolcot és a Lady B karosszéket is, amely fekete, fehér és zöld árnyalatokban kapott új borítást, hogy összhangban legyen a spa színeivel.

Ez a kifejezetten ambiciózus projekt remekül megmutatja, hogy a Roche Bobois az építészek, az enteriőr designerek és a vendéglátás szakembereinek igényeit is maximálisan ki tudja elégíteni.

CAPITAINERIE SAINT TROPEZ / ÁTADÁS: 2020 JÚLIUS

A Roche Bobois-t érte a megtiszteltetés, hogy – immáron negyedik éve –  a Saint Tropez-ben található Lounge Club teraszát berendezze. A közösségi tér teraszáról csodálatos kilátás nyílik a francia Riviéra egyik legidillibb településének kikötőjére.

A kültéri berendezés részét képezik a türkizkék és korall árnyalatokba öltöztetett Informel heverők. A Capitainerie megrendelésére készült designt a Madame O kültéri kollekcióból származó székek és a Bow koktélasztalok teszik teljessé.

 

Érdekelnek a Roche Bobois kollekciói?
Látogass el az egyedülálló Roche Bobois Budapest üzletbe,
melyet a Wesselényi utca 8. szám alatt találsz. 3.000 négyzetméternyi varázslatos világ vár!