Megújult a Molteni | Dada Showroom
Szerző: Solinfo
Kategória: Egyéb
Bejegyzés dátuma: 2021.04.19

A Molteni budapesti üzlete 2017-ben nyitott meg, idén tavasztól pedig megújult enteriőrökkel vár, hogy új inspirációként szolgáljon a design szerelmesei számára. A Wesselényi utcában lenyűgöző terek kápráztatják a látogatót a nappalitól a hálószóbáig, idei újdonság pedig, hogy a Dada névre keresztelt ikonikus konyhabútor is megtekinthető Budapesten.

„Amikor megnyitott a Molteni Flagship Showroom, az elvárásaink is nagyon magasak voltak, mivel nemzetközi szintet is kell képviselnünk általa. A régióban ez az egyetlen ilyen kategóriájú Molteni bemutatóterem. Mostanra kijelenthetjük, hogy beváltotta a hozzáfűzött reményeket.” – mesél a kollekcióról Szetei Krisztián, a Solinfo Group egyik tulajdonosa.

„A Molteni kollekciókban az előremutató olasz design minőségi darabjai találhatók meg. Azt vettük észre a nyitás óta, hogy a legnépszerűbbek darabok itthon is a klasszikusok, mint pl. a Turner sofa, Filigree asztal vagy a Chelsea sorozat”

A Molten Showroom újdonsága: bemutatkoznak a Dada konyhák

A Dada története még 1926-ban kezdődött, amikor Angelo Garavaglia megalapította saját műhelyét. Az 1950-es években a cég az elsők között kezdett ipari raktárakat építeni szekrények és konyhabútorok számára, ennek köszönhetően pedig hamar erőre kapott. 1972-ben létrejött az új, high-end konyhabútorokkal foglalkozó Dada brand, ekkor kezdődtek meg együttműködéseik nemzetközileg elismert építészekkel és designerekkel, mint Angelo Cortesi, Georges Coslin, John Offredi, az innovatív Italo Lupi, Amilcare Ponchielli, illetve olyan népszerű fényképészekkel is, mint Gabriele Basilico, Aldo Ballo és Vittoria Mussolini.

A Dada 1979-ben csatlakozott a Luigi Molteni által vezetett Molteni Grouphoz. 1987-ben a világ egyik legnagyobb design díját, a Compasso d’Oro elismerést kapta meg a Kairos stúdió által tervezett Futura konyháért. A Futura legfőbb jellemzője a fali egységek, melyek máig a Dada leginnovatívabb termékei közé tartoznak. A kilencvenes években Luca Meda egy igazán innovatív konyhát tervezett: a Banco az első függesztett konyha. 2008 újabb mérföldkő: a Dada és az Armani Casa partneri megállapodást kötött. Az Armani/Dada brand hamar a high-end konyhák világának vezető gyártójává vált.
A Dada a minőségi olasz design megjelenése az otthon szívében, a konyhában, olyan neves szakértők által megálmodva, mint Vincent Van Duysen, Dante Bonuccelli vagy Nicola Gallizia.

Szetei Krisztián szerint az új showroomban egy teljesen új, széleskörű kínálattal rendelkező, professzionális tér kialakítása volt a cél: „Négy évvel a nyitás után a Molteni bemutatóterem teljes arculata megújult. Jellemző módon most az újdonságok kerülnek bemutatásra, azon belül is kiemelt fókuszt kapnak a nappali bútorok, gardróbrendszerek, a konyhák és TV falak, de nekem és a csapatnak személyes kedvence továbbra is egy már évtizedek óta létező vonal, a Gio Ponti sorozat, azon belül is a D.154.2 vagy a D.153.1 névre keresztelt két bútor.”

A most kiállított bútorok háromnegyede a kreatív igazgató Vincent Van Duysen munkája. Aki ellátogat a különleges bemutatóterembe háromféle nappali enteriőrrel, egy hálószobával, három étkezővel, kétféle gardróbrendszerrel és két konyhával találkozhat.

Molteni Flagship Store Budapest
1077 Budapest Wesselényi u. 6.
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu
www.solinfo.hu