24 óra Tom Dixonnal Budapesten
Szerző: Solinfo
Kategória: Események
Bejegyzés dátuma: 2024.05.16

Múlt héten a híres brit sztárdesigner, Tom Dixon látogatott Budapestre új világítástechnikai stúdiónk, a Solinfo Lighting Studio megnyitója alkalmából, ahol az SS24 kollekciója kiemelt darabjain felül egyéb ikonikus darabokat – lámpákat, kiegészítőket és bútorokat mutatott be. A Solinfo a W Budapesttel együttműködve egy 24 órás eseménysorozatot szervezett május 9-10-én. Tom Dixon budapesti útja során a hazai kreatívipar izgalmas szereplőivel és leendő tervezőkkel is találkozott, miközben némi szabadidőt és egy kis városnézést is élvezhetett.

Olvasd el bejegyzésünket, hogy megtudd, hogyan töltött Tom alig több mint 24 órát pezsgő városunkban.

Május 9.

11:05 – Krisztián, a Solinfo Group tulajdonosa és ügyvezető igazgatója felvette Tomot a repülőtéren, akárcsak 10 évvel ezelőtt – ezúttal sokkal kevesebb stresszel, mégis ugyanolyan csodálattal. Egy évtizeddel ezelőtt Tom Dixon először a Solinfo Café megnyitója alkalmából látogatott Budapestre. A Solinfo Café egy akkoriban úttörőnek számító koncepcióval jött létre: egyben bemutatóterem és kávézó, ahol a látogatók egy kávé vagy brunch mellett élvezhették a világszínvonalú designt.

Tom első budapesti látogatása egy rohanás volt” – idézi fel Krisztián. “Emlékszem, hogy az utolsó pillanatban, a repülőtéren, a parkolóban dedikáltattam Tommal a BELL asztali lámpámat. Ezúttal sokkal felkészültebb voltam.” Két lámpát már jó előre előkészített Tomnak, hogy aláírhassa a Solinfo Lighting Studio-ban, a megnyitó alkalmával.

Miután megérkezett a reptérről, Tom meglátogatta a Solinfo központi irodáját és bemutatótermeit, majd egy kiadós étkezés következett a Solinfo Caféban. Ebédre olyan magyar specialitásokkal készültünk neki, mint a gulyás, a lecsó, a hortobágyi palacsinta és a lángos. Ez utóbbit már elég jól ismerte, hiszen még annak idején az Ecseri bolhapiacon kóstolta.

Egy finom kávé után Tom sajtóinterjúkat adott, ahol az Elle Decoration, az Octogon és a Roadster szerkesztőivel beszélgetett múltbeli kalandjairól és jövőbeli terveiről, az AI-ról, a designról és a fenntarthatóságról.

Mivel csak 24 órát töltött Budapesten, Tomnak sűrű volt a programja. Az interjúk után azonban belefért egy villámlátogatás az Operaházban, és egy rövid pihenő is a W Budapest Operára néző szobájában.

Egy gyors átöltözés után (igen, tetőtől talpig Nanushka-outfitben volt) részt vett a Winkler Nóra által moderált panelbeszélgetésen, amelyen Molnár Péter (a MOME Design Intézet igazgatója), Sándor Szandra (a Nanushka alapítója és kreatív igazgatója), Tombor Zoltán (világhírű fotós) és Szetei Krisztián (a Solinfo Group tulajdonosa és ügyvezetője) vettek részt. A W Budapest által szervezett kerekasztal-beszélgetésen személyes történetekről, a művészet és a design jövőjéről, valamint arról esett szó, hogyan lehet motiváltnak és kreatívnak maradni egy vizuálisan túlstimulált világban.

A kerekasztal után Tom, a beszélgetőpartnerek és a VIP vendégek együtt sétáltak a W Budapesttől a Wesselényi utcáig, hogy megünnepeljék a Solinfo Lighting Studio megnyitását. Ebben az új, 200 négyzetméteres, több márkát felvonultató bemutatóteremben a Tom Dixon világítótestek, bútorok és kiegészítők mellett 13 másik márka lámpái is megtalálhatók. Tom rövid nyitóbeszédet tartott, majd az este DJ-sessionnel, aperitivóval és a Solinfo Café által biztosított falatkákkal folytatódott.

Tom később a W Budapestben vacsorázott a Solinfo Group tulajdonosaival és brand managerével. Kapcsolatuk az üzleten túl valódi barátsággá nőtte ki magát az idők során – a közös hátteret a szerény kezdetek, az ambiciózus álmok és az úttörő, “csináld magad” mentalitás alkotja, amely mindkét márka sikerének alapját képezi.

A rendezvény ideje alatt egy, Bodrogi Fanni belsőépítész és enteriőr stylist által tervezett, egyedülálló Solinfo Group x Tom Dixon installáció volt látható a W Budapest belső udvarán, amely május végéig látogatható a nagyközönség számára.

Május 10.

Egy gyors és finom reggeli után a W Budapestben, Tom megérkezett a MOME-ra, hogy “Yesterday-Today-Tomorrow” címmel teltházas előadást tartson a Solinfo Academy programsorozat keretében. Később öt kiválasztott MOME hallgatóval tartott személyes portfólió konzultációt.

A szakmai programokkal teli délelőtt egy finom ebéddel zárult a Szép Ilona Étteremben, melynek fénypontja a hangulatos kertben elfogyasztott rebarbarás-epres pite volt.

Ebéd után Tom a repülőtérre indult, hogy visszatérjen Londonba.

A Solinfo megtiszteltetésnek érzi, hogy egy ilyen kiemelkedő személyiséget és nagyszerű embert láthatott vendégül. Szerencsére a csapatnak már csak 3 hetet kell várnia, hogy legközelebb találkozhasson Tommal, ezúttal a King’s Crosson található ikonikus Coal Office-ban, Londonban.

Fotók: Gaál Dániel