Milánó 2019 – Tom Dixon, Vitra, Molteni
Szerző: Solinfo
Kategória: EseményekSzelekció
Bejegyzés dátuma: 2019.05.13

A milánói design héten idén is káprázatos újdonságokkal találkoztunk. A legfrissebb világítási megoldásokkal foglalkozó cikkünk után ezúttal a kedvenc márkáink, a Tom Dixon, a Vitra és a Molteni 2019-es újdonságait ismerheted meg!

Tom Dixon

A Tom Dixon a tavalyi évben formabontó módon távol maradt a milánói történésektől, idén viszont újult erővel vágtak neki a rendezvénynek. A brit márka tervezői megelégelték, hogy minden évben átmeneti megjelenésekbe ölnek rengeteg energiát, így idén egy teljesen új showroom koncepcióval jelentkeztek, mely állandó bástyája lesz a márka milánói jelenlétének. A Manzoni névre keresztelt találkahely egyszerre Tom Dixon showroom, kávézó, étterem és exkluzív bár, ahol a látogatók igazán impozáns környezetben ismerkedhetnek meg a márka termékpalettájával. Itt mutatkoztak be a márka legfrissebb termékei, a sejtelmes fényű Opal lámpacsalád, a játékos formájú Fat székkollekció, és a jól ismert Tom Dixon klasszikusok új színállásai.

Vitra

A svájci Vitra teljességgel megkerülhetetlen, ha irodabútorról van szó, az utóbbi években pedig az otthoni kollekcióikra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. Az idei milánói megjelenés is ebben a szellemiségben készült, hiszen a márka 4 különlegesen tervezett otthoni enteriőr segítségével mutatta be a Home kollekció friss újdonságait. Az Eames-házaspár nevével fémjelzett klasszikus székcsalád új színekkel bővült, és 2019-től ismét elérhető lesz az eredeti, üvegszálas anyagból készült verzió. A klasszikusok mellett igazán friss újdonságok is bemutatkoztak, mint az Antonio Citterio által tervezett Grand Relax lounge szék – melynek vonalai a Grand Repos szék formáját idézik meg, némileg kompaktabb köntösben -, vagy a Hella Jongerius tervezésében megvalósult Vlinder Sofa, mely geometrikus díszítésű textilborításával a fiatalabb generációt célozza.

Molteni

A Molteni nagyvonalú installációja idén is megmutatta, hogy miért tartozik az olasz márka az európai design élvonalába. A makulátlan ízléssel berendezett tér a brand kreatív igazgatója, Vincent van Duysen koncepciója szerint került berendezésre, eredeti módon kombinálva a századközepi amerikai építészeti megoldásokat a legendás olasz érzékiséggel. A kollekció a 2019-es évre rengeteg új darabbal bővült, ezek közé tartozik a Gregor moduláris szófarendszer és a Gillis karosszék Vincent van Duysen tervezésében, a Rodolfo Dordoni munkáját dícsérő South Kensington szófa, a klasszikus Woody karosszék változata vagy a Yabu Pushelberg design duó tervezésében megvalósult Surf rendszer. Az újdonságok mellett a korrábban is elérhető kollekciók is frissültek, így új opciókkal bővült a 505 család és a Gliss Master gardróbrendszer is. Ha szeretnél megismerni minden újdonságot, keress fel minket a Wesselényi utcában, ahol értékesítőink készséggel állnak rendelkezésedre!

További design hírekért és a legfrissebb trendekért kövess minket Facebookon és Instagramon is, és ne felejts el feliratkozni a hírlevelünkre!