Kültéri újdonságok a Solinfo válogatásában
Szerző: Solinfo
Kategória: InspirációSzelekció
Bejegyzés dátuma: 2022.02.27

Sosem lehet elég korán megtervezni a pihenést, főleg akkor, ha a saját otthonunkról, kültéri bútorainkról van szó. A természetes, vagy éppen mesterséges textúrák; a kemény és puha felületek kontrasztja; a vázák, párnák és ülések anyagkombinációja; a dolce vita életérzés vagy éppen a dán funkcionalista dizájnfilozófia – ezek a fogalmi támpillérek, és persze a Solinfo szakértőinek válogatása segítenek abban, hogy megtaláld a számodra tökéletes kültéri bútort a saját exteriőrödben.

Roche Bobois – Mah Jong kültéri kanapé

Ez a Roche Bobois bestseller most először érhető el kültéri változatban, megtartva a végtelen számú moduláris kombinációt, amelynek köszönhetően sikert aratott. A fém alap és a véletlenszerű, perforált mintázatok üdítő színekben támogatják egymást, ráadásul az ülések mellett és mögött tálcák is találhatók, amiken bármit tárolhatsz. A Missoni Home elegáns és pazar szöveteinek új kombinációjában mutatták be a kültéri bútort.

Roche Bobois – Temps Calme kültéri kanapé

Exteriőr vagy enteriőr? Nem számít: a Temps Calme egy teljesen moduláris és finoman lekerekített darab, amely teraszos és kerti változatban is elérhető. A Roche Bobois összes fontos bútora immár a szabadba költözött, így a nappalid szabadtéri környezetre cserélheted, és kényelmesen kikapcsolódhatsz a csillagos égbolt alatt.

Vondom – Ibiza bárszék

A Vondom és Eugeni Quitllet közös ökokollekciójának, az Ibizának az ötlete a tengerből és a fényből fakad, ahogyan az élet is. A szigetről származó műanyag tárgyak, “mesterséges kagylók” inspirálták az újrahasznosított műanyagból készült kollekciót, ami reprezentálja a sziget érzelmi és lelkiállapotát.

Vondom – Voxel

A Voxel szék tökéletes konceptuális építészeti darab, ami bármelyik térbe adaptálható. Egyedülálló szerkezeti formát mutat, szögletes és csiszolt. Formatervezésének köszönhetően súlya kiegyensúlyozottan oszlik el, könnyű szerkezete miatt könnyen mobilizálható, elhelyezhető.

Vondom – DayBed Moon

A DayBed Moonban található Sunvision rendszer lehetővé teszi a levegő szűrését és tompítja a belső tér felé vetülő fényt. Ezzel olyan teret hoz létre, amely relaxálásra hív, és ideális darabbá teszi a DayBed Moont egy szabadidős vagy pihentető, chill környezet számára.

HAY – Palissade Chaise Lounge

A francia Ronan és Erwan Bouroullec duó által tervezett Palissade Chaise Longue ívelt kerete követi a test vonalait, így nyugodt és kényelmes fekvő pozíciót biztosít. Az elegáns dizájnt ugyanaz a szimmetrikus geometria és minimalizmus egyesíti, mint a Palissade sorozat többi részét, illetve az a fajta szimplicitás jellemzi, amely lehetővé teszi a festői vagy urbánus környezetbe való könnyű beilleszkedést.

HAY – Hee Lounge szék

Széles, barátságos ülésével és alacsony magasságával a Hee Lounge egyértelműen a Hee sorozat legkifinomultabb modellje. Bár az elemi dizájn kevésbé nyilvánul meg, mégis megőrzi ugyanazt a könnyed, visszafogott esztétikai és funkcionális tulajdonságokat, mint a kollekció többi tagja.

Tribù – Amanu kollekció

A szofisztikált Amanu kollekció belső minőséget hoz kültérre, a kényelmet és a fenntarthatóságot ötvözi egy egyszerűséget és tisztaságot sugárzó dizájnban. A székeken található szőtt, kender alapú Canax® hevederülések egy vékony tíkfa vázon lebegnek, aminek enyhén elkeskenyedő lábai eleganciát és kecsességet biztosítanak. A széles, kerámia asztallapokat egy diszkrét, mégis masszív tíkfa keret támasztja alá, ami figyelemre méltó könnyedséget biztosít.

Tribù – Dunes alacsony asztalok

A Tribù időtlen oldalsó és dohányzóasztala, a Dunes egy egyszerű, csupán két elemből álló kültéri bútor: a finoman domború és szoborszerű alapja, és sima, kör alakú felső része mind. A tömör indiai tölgy meleg, természetes hangulatot kölcsönöz ennek a praktikus és gyönyörű kis asztalnak, amely könnyen illeszkedik a kültéri környezetbe.

Tribù – Senja kollekció

A Senja kollekció alapvető jellemzője a kényelem és a sokoldalúság párosítása. A székek vászon vagy wengé ülésekkel, valamint lenvászon, wengé vagy tíkfa lábakkal is rendelhetők. A Senja nyugágy nagyméretű párnái tökéletes kényelmet sugároznak, és könnyen kiegészíthető a kollekció többi tagjával, akár egy tíkfa asztallal is.

Ethimo – Venexia

A tizenkilencedik század végi városi bútorok eleganciája újjáéled egy olyan projektben, amely ötvözi az időtlen bájt és a modern funkcionalitást. A kollekciót az ódon korlátokat (vizuálisan) idéző alumínium szerkezet jellemzi, illetve a bútorok nagyzoló, lekerekített formáiban egyszerre megtalálhatjuk a könnyedséget és a robosztusságot.

Ethimo – Rotin

A Rotin egy olyan lounge kollekció, ahol a forma, a szín és az anyag egyesül azért, hogy elmesélje egy új gondolkodásmód történetét. A kanapéból, fotelből, dohányzóasztalból és indiai tölgyfa puffból álló Rotin kollekciót az ázsiai hagyományok ihlették, amelyek a bambuszt, és a rattan bútorkészítés technikáit tekintik a kültéri bútorok fő elemeinek.

Ethimo – Calipso

Az elegáns és minimalista Calipso kollekció alapos kompozíciós és stilisztikai kutatások eredménye, amelyek nemcsak újszerű modularitást és expresszivitást keresnek a bútorok számára, hanem a szofisztikáltság új dimenzióját is, amely képes az ízléses környezet kialakítására.

DEDON – PAROS kollekció

Jean-Marie Massaud PAROS kollekciója a klasszikus DEDON gondolkodásmódot tükrözi – egy kortárs csavarral. Ennek a szövött, moduláris kültéri rendszernek a felnagyított arányai és fényűző kényelme a márka gyökereihez nyúlnak vissza.

DEDON – ROII kollekció

A Benjamin Baum által készített ROII a tiszta DEDON DNS kortárs reprezentációja. A teljesen szőtt kollekcióban oldalszékeket, foteleket és kényelmes nyugágyat találhatunk – két különböző szövési stílusban, valamint a színek, textúrák és minták bámulatos keverékében. A kompakt, mégis kényelmes ROII egyformán otthonos a tengerparti dűnék tetején, a városi erkélyen vagy a medence mellett.

DEDON – BELLMONDE asztal

A BELLMONDE Henrik Pedersentől az egyszerű, elegáns kortárs dizájnt jelenti. Csodálatosan működik bármely DEDON székkel kombinálva, hiszen bármelyik kert, terasz vagy kültéri étkező hangulatába képes könnyed eleganciát vinni.

Kettal – Giro kollekció

A Giro egy olyan kollekció, amely tapinthatósága és letisztult vonalvezetése révén beleolvad a belső és külső terekbe egyaránt. A Giróban különféle formák, textúrák és anyagok harmonizálnak egymással, hogy meleg, tapintható és kellemes légkört teremtsenek

Kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy elsőként értesülhess a márkák újdonságairól!

Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik kültéri kollekció vagy bútordarab a cikkben, keress minket e-mailben vagy telefonon több információért!

Solinfo Lighting & Home

Wesselényi utca 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu