Referencia bemutatása
Helyszín: | Budapest |
Tervező: | Fónagy Dóra |
Világítástervező: | Bodrogi Dávid |
fotók: | Gosztom Gergő |
év: | 2019 |
Nemzetközi szinten is érdekes kihívás a gasztronómia és design együttes szemlélete, ezért egy étterem tervezésénél manapság minden építész, belsőépítész, designer számára fontos a kísérletezés, az új utak keresése. Nem volt ez másként a Salt esetében sem. A cél természetesen mindenképpen az, hogy a vendégek számára a hely egy új élményt nyújtson. Ezt szolgálja az is, hogy a látványkonyha a tálalópulton keresztül konkrétan betelepedik a vendégtérbe. Így a séfek személyesen prezentálhatják ételeiket, mely helyzet egy nagyon érdekes workshop pozíciót hoz számukra létre. Fantasztikus érték és élmény, ahogy a múlt építészeti értékei a Kecskeméti utcai HotelRum földszinti, nagy belmagasságú boltíves terében megjelennek. A térélményt egy érdekes teátrális talapzat teszi még erőteljesebbé. Az építészet és a design követi a gasztronómiai stratégiai funkciót. Belsőépítészeti szempontból fontos, hogy tudatos egységben kezeljék a fa padlóburkolatot, és az acél üvegelemeket, melyek a meglévő boltíves terek falstruktúrájával integrálódnak eggyé. A tervezőnek, Fónagy Dórának a tér kialakításában szakmai partnere volt Leon Saven építész-designer, akivel szorosan együttműködve tervezték meg az éttermet.
A Solinfonál mindig büszkék vagyunk arra, ha ezeket a hagyományos értékeket a leginnovatívabb világítással emelhetjük még magasabb szintre.