7 design újdonság a nyári szezonra
Szerző: Solinfo
Kategória: Szelekció
Bejegyzés dátuma: 2017.05.31

A hosszú és fülledt nyári esték közeledtével ismét középpontba kerülnek a külső terek, legyen szó teraszról, verandáról, vagy egy zöldellő kertről. Összeszedtünk 7 újdonságot, amelyek teljessé teszik a nyári lounge élményt.

KETTAL Riva kollekció

A Kettal Riva kollekciójában minden megtalálható egy szofisztikált, hívogató terasz kialakításához az étkezőszékektől kezdve, a kültéri asztalokon át, egészen a napágyig. A strapabíró indiai tölgy kialakítás Jasper Morrison tervezői munkáját dicséri, aki kiemelkedő érzékkel szinkronizálja a klasszikus és modern hatásokat.

Vitra All Plastic Chair

Míg a Kettal és Jasper Morrison kollaborációjában a természetes anyagoké a főszerep, a svájci Vitra kampuszon egészen más feladattal bízták meg az angol tervezőt. Bár az All Plastic Chair a klasszikus fából készült székek tipológiáját követi, mégis teljes egészében polipropilénből készül. A rugalmas és ellenálló kialakítás tökéletes választássá teszi külterekre, a széles színpaletta pedig garantálja, hogy minden térhez létezik passzoló All Plastic szék.

Magis Milá

A spanyol Jaime Hayón sűrű pár évet tudhat maga mögött. A felkapott tervező olyan brandekkel dolgozott együtt, mint a Cassina, az &Tradition, a Fritz Hansen és a közönségkedvenc Magis. Legújabb közös székük a Milá nevet kapta, anyaga üvegszálas polipropilén, sajátos formavilága pedig bármilyen külső (netán belső) teret képes feldobni.

DEDON Brixx

A Lorenza Bozzoli által tervezett Brixx az első teljes textilborítású kültéri moduláris szófarendszer. Az eredetileg divattervezőként dolgozó Bozzoli és a DEDON artizánjai olyan rendszert alkottak, mely a klasszikus beltéri szófák kényelmével és funkcionalitásával bír, speciális víztaszító DUNE borításának köszönhetően viszont kültéren is megállja a helyét.

Andreu World Aire kollekció

Aki garantáltan hosszantartó megoldást keres, annak ideális lehet az Andreu World frissen bemutatott Aire kollekciója. A Piergiorgio Cazzaniga nevével fémjelzett kollekcióra a strapabíró rozsdamentes acél és alumínium kialakítás jellemző, vonalai pedig az európai bútortervezés aranykorára utalnak vissza.

VIBIA June lámpák

A bútorokon túl a kültéri világítás sem elhanyagolható, ha tökéletes nyári élményre vágyunk. Az Emiliana Design Studio által tervezett June lámpacsalád a Vibia újdonsága a nyári szezonra. Az IP65-ös besorolású (tehát víz- és porálló) kollekcióban függesztett és szabadon álló lámpatestek is egyaránt megtalálhatóak, utóbbiak pedig a beépített akkumulátorral akár 8-10 óráig világítanak áramforrás nélkül is.

Cappellini Off The Moon tálca

A kültéri élményt természetesen a jó társaság teszi teljessé, az igazán jó hangulathoz pedig kevés jobb partnert tudunk elképzelni a Cappellini új tálcájánál. A Thomas Dariel tervei alapján készült Off The Moon egyszerre elegáns és játékos, kialakítása miatt pedig könnyen és stabilan mozgathatunk vele üvegeket és poharakat.

Az újdonságokkal kapcsolatban érdeklődj személyesen a Wesselényi utcai showroomunkban, vagy keress meg minket a Kapcsolat oldalon!