Élvezd az életet! Nyáron a szabadban
Szerző: Solinfo
Kategória: Szelekció
Bejegyzés dátuma: 2019.07.09

A Solinfo által képviselt márkák egy része csodálatos kültéri bútorokat és megoldásokat is kínál. Nehéz csak néhány darabra felhívni a figyelmet, egy-egy gyártón belül is annyi mindenbe bele lehet szerelmesedni. Néhány újdonságot és kihagyhatatlan design csodát mutatunk be.

Az élet a kertben és a teraszon még élvezetesebb

A GANDIABLASCO márka idei újdonsága a „Saler Teak” névre keresztelt kollekció, mely a fa természetes és organikus szépségét hivatott dicsérni. A napfény, a tenger, a homok, a lágy szellő napfelkeltétől napnyugtáig.

A GANDIABLASCO kollekcióinak alapesszenciáját ez a mediterrán hőmérséklet, a természetes alapanyagok és az intenzív színek adják. A márka célja: ha lehetséges, legyen még élvezetesebb időtöltésünk a kertben. A SALER TEAK névre keresztelt kollekciót a márka elnöke és kreatív vezetője José A. Gandía-Blasco készítette. Sikerült tökéletesen megragadnia ezt a semmi máshoz nem hasonlítható érzést, ami nem csoda, hisz maga is a mediterrán vidéken éli mindennapjait. Elegáns és időtlen.

A kollekció darabjainak letisztult sziluettjét a klasszikus egyszerűség inspirálta. Az első SALER kollekciót lassan egy évtizede alkották meg, a márka alapdarabjainak tartják elemeit. A teakfa használatának köszönhetően egy új minőséggel gazdagodnak a most piacra kerülő SALER darabok. A fa remek kiegészítése a bútor másik alapanyagának, az alumíniumnak, mely többféle színben kérhető a fehértől, a szürke több árnyalatán át akár a bézsig vagy bronzig. A kollekcióban asztal, napozóágy, moduláris kanapé, kísérő asztalok, padok, székek is megtalálhatók. Tökéletes éke lesz teraszunknak, kertünknek.

A Kettal idei újdonsága a MOLO moduláris kültéri kanapérendszer

A Rodolfo Dordoni által tervezett MOLO kollekció a jelenleg elérhető legletisztultabb moduláris kanapékollekció. A kanapék téglalap alakúak, újra és újra egymáshoz illeszthetők, mindig másként, éppen úgy, ahogy azt az adott tér kívánja. Minimalista design és szándékosan túlméretezett darabok. A tervező a felesleges díszítőelemeket tudatosan kerülte, így a középpontba kerülnek a különböző szövetkombinációk, színek és gondosan kiválasztott részletek.

A kollekció névválasztása nem véletlen. MOLO, magyarul móló. Egy olyan óceán, tenger, tó vagy folyó partján épült szerkezet, amely a földtől a víz fölé nyúlik. Hajók kikötőhelye. Pihenés az utazások között, menedék a hullámokban. A Kettal MOLO kollekciója számunkra a nyugalmat kínálja, a helyet, ahol feltöltődünk, és megpihenünk.

Az alumíniumból, teak fából, betonból és a földszínű szövetekből készült kollekció darabjai között kanapékat, nyugágyakat és egy dohányzóasztalt találunk.

A Tribù 2019-ben új kültéri világítási kollekciót mutatott be. Ismerjük meg a Monsieur Tricot családot!

A Monsieur Tricot névre keresztelt kollekciót a belga tervező, Ilia Eckardt álmodta meg. Függő- és álló lámpáiban hagyományos és modern eljárásokat ötvöztek.

Eckardt Ilia a belga divatbemutatók világában nőtt fel, édesanyja, Hilde Frunt belga divattervező olyan divatházaknak dolgozott, mint például Raf Simons, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester és Walter Van Beirendonck. Ez a világ nyűgözte le Iliat, aki többször dolgozott olyan projekten, mely során kézzel kellett kötni valamilyen ruhadarabot. Ezért kísérletezett innovatív kötési technikákkal és anyagokkal.

A Monsieur Tricot világítási kollekció az első kötött, időjárásálló lámpacsalád. A gömb és cseppszerű lámpabúrákon át meleg fények áradnak szét, gyönyörű árnyékokat vetnek. A lámpák különböző formái, méretei, a kötésminták és a színek tökéletesen kiegészítik a Tribù bútorait.

A Tribù kutatás-fejlesztéssel foglalkozó részlege a modern kornak megfelelően készítette el a Monsieur Tricot lámpákat. Egy mobilalkalmazásnak köszönhetően az akkumulátorral működő álló lámpák könnyen kezelhetők, és időzítő funkcióval is üzemeltethetők.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy elsőként értesülhess a márkák újdonságairól! Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik kültéri bútor a cikkben, keress minket emailben, vagy látogass meg minket több információért!