Kedvenceink az iSaloni 2024-ről
Szerző: Solinfo
Kategória: Szelekció
Bejegyzés dátuma: 2024.04.23

Lépj be a design világába a Milánói Design Héten, ahol lélegzetelállító lámpák és bútorok álltak a középpontban. Ez a rangos esemény egy rendkívüli gyűjteményt mutatott be, amely átlépi a modern design határait. Az egyszerű eleganciától a merész avantgárd darabokig, a tervezők olyan alkotásokat mutattak be, amelyek könnyedén ötvözik a művészetet és a funkcionalitást. Szakembereink részt vettek az eseményen, inspirálódtak és megtekintették a legfrissebb design újdonságokat. Csatlakozz hozzánk, hogy megismerd az innovatív tervek mögötti történeteket.

Roche Bobois – Bamboo Mood Collection

A “Bamboo Mood” elnevezéssel a tervező egy metaforát épít a bambusz köré, ami a kínai kultúrában egy erőteljes szimbólum. A növény az integritás, az ellenálló képesség és a rugalmasság kulcsfontosságú értékeit képviseli, az egyszerűséget és a harmóniát. Jiang Qiong Er ezeket az értékeket költői módon értelmezi újra – egy kanapéból, egy paravánból, egy konzolból és egy koktél asztalból, valamint szőnyegekből és kerámiákból álló sorozattal. Ez a megközelítés szakít a konvenciókkal, miközben eleganciát sugároz.

Molteni – Contemporary Grandeur kollekció

A 2024 Indoor kollekció a milánói világítóművész Piero Portaluppi építészeti bravúrjaiból merít ihletet. A Vincent Van Duysen kreatív igazgató által tervezett kollekció a kifinomultságot és a funkcionális innovációt testesíti meg, új fejezetet nyitva a márka nagy múltú történetében, amely a 90. évfordulót ünnepli. “Olyan kifinomult anyagokat választottunk, amelyek az 1930-as évekre emlékeztetnek. Ez a kollekció dekoratívabb, mint az előző éveké, ami a kifinomultság egy extra rétegét adja a Molteni&C univerzumának” – mondja Van Duysen.

Miniforms – Soda kollekció

Soda ezúttal csak két lábbal rendelkezik, és a teteje hosszúkás formát ölt. Sima, mint egy szörfdeszka, az 1950-es évek francia formatervezésének folyékonyságát idézi, de a Minifroms merész hangjával. Önmagában is elbűvölő, de kompozíciókban megmutatja játékos oldalát, megtörve az egyszerűbb formák tehetetlenségét. Az elv a Soda SQ-nál ugyanaz marad: egyetlen test, gyönyörű üvegben. De ezúttal négy láb van, és négy ívelt sarok jelöli ki a tetejét. Ez még mindig a Soda, de közelebb akar kerülni hozzánk: bővíthetjük a darabok egymáshoz illesztésével, vagy kifinomult kompozíciókat hozhatunk létre a különböző formák keverésével.

Lodes – Obló

Az elegáns és kifinomult Obló a tervező esztétikai érzékenységét testesíti meg, hogy olyan világítási megoldásokat kínáljon, amelyek egyedi mozdulatokat hoznak létre. A csomó és a kábel egyszerre rendelkezik esztétikai és funkcionális jelentőséggel: a tervező elképzelése szerint a tengeri bójákra kötött tengerészeti kötelekre emlékeztetnek, szeszélyes és játékos szellemmel töltve meg a terméket. A csomózott kábellel felfüggesztett lágy, lekerekített formák azt a látszatot keltik, mintha bójaként lebegnének a levegőben.

Pedrali – Stiel

Az elegancia és kifinomultság, a kényelem és a részletekre való aprólékos odafigyelés ihlette a Sebastian Herkner által tervezett Stiel-t. A poliuretánhabból készült, lágy és lekerekített formájú, ívelt, kerek acélcső vázra helyezették a lounge fotelt. Az ülés és a háttámla látható rögzítőcsavarok nélkül kapcsolódik a vázhoz. A Stiel kollekció a kényelemre és a jó közérzetre összpontosít, hogy mind a pihenő-, mind a közösségi terekben megállja a helyét. A különböző szövet- és fémfelületek a Stiel ülőgarnitúrát privát vagy üzleti projektekre is alkalmassá teszik.

Midj – Bolle kollekció

A Bolle kollekciót a szabadban való tartózkodásra tervezték, és makroperforált színes fémekből készült kanapékat, foteleket, társalgókat, dohányzóasztalokat és lámpákat tartalmaz, lágy és játékosan magával ragadó esztétikával. A Bolle név a fémhéjak különleges megmunkálásából ered, amely erős grafikai hatású textúrát eredményez. A Bolle valóban buborékokat jelent.
Az egész kollekció egyszerű, mégis kifinomult megjelenése megmutatja Paola Navone képességét, hogy sajátos mediterrán ízléséhez kötődő képzeletvilágot kínáljon.

Moooi – „A Life Extraordinary” exhibition

Az “A Life Extraordinary”-ban a látogatók egy olyan világot ismerhetnek meg, ahol a fény, az illatok és a felületek megmozgatják és felébresztik képzeletüket és érzékeiket. A Milánói Design Hét alatt a Moooi egy magával ragadó és inspiráló kiállítást állít ki. Az életmódmárka továbbra is életet lehel a designba és elhozza a váratlant.
Az idei kiállításon a taktilitás kerül a középpontba. A Moooi “A Life Extraordinary” ígérete minden érintésnél érezhető, költészetet szőve az életünkbe.
A Moooi bemutatja a Green House Wallcovering Collectiont, a Cristián Mohaded által tervezett Big George-ot és a BCXSY által tervezett Tubelightot.

Cattelan Italia – A New Contemporary

“A New Contemporary” a modern esztétika új megközelítése és a Cattelan Italia új kollekciójának vezérmotívuma, amelyet a Salone del Mobile Milano 2024-en mutatnak be. A márka idén is számos újdonságot vezet be a globális bútorpiacon, amelyek a nappali és a hálószoba számára készültek, és amelyeknek közös jellemzője a minőségi anyagok és az olasz gyártás kombinációja.

Arketipo – Aperitivo

Aperitivo, egy olasz dolog. Egyetlen más nemzet sem tudná ezt a munka utáni, étkezés előtti italt és harapnivalót eseménnyé tenni. Egy módja annak, hogy számot vessünk a napról, hogy kikapcsolódjunk, lazítsunk és mégis beszélgessünk. Megosztani az ötleteket, élvezni mások társaságát vagy a gondolatait. Ez eredendően olasz, mert ez az, amihez jól értenek: pillanatokat teremteni, beszélgetéseket kezdeményezni.
Hogyan lehet ezt lefordítani a design nyelvére? Hogyan szimbolizáljuk az olasz kultúrát a designon keresztül? A válasz: az eleganciát megszemélyesítő anyagok és formák, de Mauro Lipparini még tovább megy. Márványlapok, beépített jégvödrök, lejtős vonalak és a forma, a funkció és a praktikum találkozása a csúcsteljesítményű dizájnnal. Ez a beszélgetés, az ötletek és az elegancia, a kultúra és a formatervezés egysége.

Tribu – Suro collection

A jó életet a szabadban élni
A francia tervező, Christophe Delcourt új Suro kollekciója folytatása annak a küldetésnek, hogy elegáns és időtálló kültéri bútorokat hozzanak létre. Az anyagok és az ívek mesteri kezelése jellemzi a legjobban a kollekciót, amely a tömör fa vagy alumínium ülőfelület és a fonott kötélfonat szimbiózisát testesíti meg.

Kettal – Insula sofa

A Patricia Urquiola által tervezett Insula moduláris kanapét az arab majlis ülések ihlettek, alacsony, racionális kialakítású, sima formákkal és gördülő háttámlával rendelkezik. Társasági életre tervezték, sokoldalú konfigurációkat kínál beltéri és kültéri összejövetelekhez, moduláris kialakításával és kényelmes párnáival zökkenőmentesen illeszkedik a különböző környezetekbe.

Vipp – V3 kitchen

A V3 konyha a következő lépést mutatja be a fémmegmunkálás örökségében, és a Vipp jól ismert moduláris kialakításában egy sajátos karaktert hoz. A szabadon álló modulokat természetesen eloxált alumíniumba burkolják – a széleken függőlegesen extrudált profilok íveltek, hogy könnyed eleganciát kölcsönözzenek a fémes megjelenésnek.

Flos – Emi Collection

A négy változatban elérhető Erwan Bouroullec Emi kollekciója abból a törekvésből született, hogy a professzionális minőséget új dimenziókba helyezze, kihasználva a Flos Light Shadow technológiát és felfedezve az építészeti designt a hazai táj kontextusában.

 

Alf Da Fré – Poker System

Poker: A forradalmi rendszer végtelen lehetőségekkel túlmutat a gardrób fogalmán. Egy személyre szabott megoldás, amely bármilyen térbe illeszkedik. A Poker új felületek és funkcionalitások révén gazdagodik.

Henge – Endless vision

A Salone del Mobile kiállításon mutatták be a nemzetközi tervezőkkel együttműködésben készült új világítási és bútorkollekciót. A Henge új kreációit olyan hangulatos környezetben prezentálták, amely a legritkább és legértékesebb anyagok természetes szépségét igyekszik kiemelni.

Novamobili – Details Collection, Knot asztal

A Knot íróasztal az északi dizájnból merít ihletet. Lekerekített vonalvezetése időtlen eleganciájával tűnik ki. Az olyan funkcionális kiegészítők, mint az irattartó tok és az íróasztallap, funkcionális élességet kölcsönöznek az esztétika veszélyeztetése nélkül. A Knot egyedi, stílusos megjelenésével díszíti a teret.

Sitland – CellSpace

Annyira rugalmas és moduláris, amennyire szeretnéd. A CellSpace minden igényhez alkalmazkodik, és tetszés szerint testre szabható, köszönhetően az olyan kiegészítők hozzáadásának a lehetőségének, mint a TV tartó, töltőrendszerek és ruhafogasok. Legyen szó nagy váróterekről vagy nyitott terű irodákról, a magánélet és az akusztika két fontos, de egyformán kihívást jelentő elem, amelyet egyetlen megoldásban kell egyesíteni. A Cell128 magas válaszfalai, amelyek a CellSpace-t alkotják, tökéletes helyet kínálnak, ahol akár vizuálisan, akár akusztikailag zavartalanul, teljes kényelemben folytathatod a videohívást. A falak ugyanis hangelnyelők : csökkentik a külső zajokat, így segítve a beszélgetést vagy egy csendes pillanatot.

 

Kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy elsőként értesülhess a márkák újdonságairól!

Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik termék a cikkben, keress minket e-mailben vagy telefonon több információért!

Solinfo Group
Wesselényi utca 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu