Kedvenceink a Maison & Objet kiállításról
Szerző: Solinfo
Kategória: Szelekció
Bejegyzés dátuma: 2024.01.25

Csapatunk nemrégiben a Maison & Objet 2024 kiállításon járt, hogy elmerüljön a design világában. Párizs szívében megrendezett rangos vásár a kreativitás és az innováció jelképe a belsőépítészet és a design területén. Ismerjétek meg szakértőink kedvenc márkáit és termékeit!

&k Amsterdam

Az &k Amsterdam tervezői eredeti kiegészítőket és tárgyakat alkotnak, melyek magukban hordozzák a különleges holland stílust. Az alkotók modern művészetből és kortárs vintage inspirációból merítenek, ezzel egyedi ajándékokat és kiegészítőket hoznak létre, hogy az otthonukat pezsdítő, mégis laza bájjal gazdagítsák. A kollekció pedig egy stílusosabb, inspirálóbb és személyesebb otthont kínál számodra.

Pillar marshmallow pink

A játékos termék lenyűgöző, hiszen kedves dizájnjában és elegáns funkcionalitásában tökéletes harmóniát teremt. Ez a kis bútordarab nemcsak vidám bájjal gazdagítja bármely tér hangulatát, hanem funkcionalitása révén stílusos kiegészítőként is szolgál, tökéletes egyensúlyt teremtve az esztétika és használhatóság között.

Mirror Zigzag Pink

A tükör az elbűvölő dizájnjával ragad meg, amely modern esztétikát és játékos érintést tökéletesen ötvöz. A zigzag minta nemcsak dinamikus vizuális elemet ad  hanem vibráló érzést is áraszt, ezáltal egyedi darabbá teszi, amely könnyedén feldobja bármely enteriőrt.

Newmags

A New Mags-nél a jelentős, szép, nagy, kicsi, furcsa és elengedhetetlen dolgokat ünneplik. Nem egy szokásos könyvesbolt, hanem gondosan összeválogatott életmódkönyvek, magazinokhoz és kiegészítők halmaza, amelyek minden szenvedélyt és érdeklődést kielégítenek.

Icons by Oscar

Frank. Sammie. Paul. Andy. Twiggy. Sophia. Elizabeth. Elvis. Priscilla. Jim. Marlene. John. Yoko. Ginger. Janis. Mick. Jack. Fred. Salvador. Cher. Audrey. Nem sokan olyan ikonikusak, hogy a keresztnevük elég ahhoz, hogy tudjuk, kik ők. Őket, az ikonokat egy Oscar Abolafia nevű fotós örökítette meg.

A Man and His Kitchen

Matt Hranek, az A Man & His Watch, Negroni és egyéb bestsellerek szerzője, közvetlen kapcsolatban áll egy bizonyos férfi olvasótáborral. Most először készített szakácskönyvet, A Man & His Kitchen címmel, amely meghívást jelent az észak-nyugati New York-i tanyájára. Az itt található száznál is több recept egyszerű, egyenesen az életből vett, és legfőképpen ízletes ételeket kínál, Matt személyes konyhájából.

Chidy Wayne

Chidy Wayne, a Barcelona-i, spanyol-guineai képalkotó első könyve, amely a festészettel, szobrászattal, illusztrációval és zenével foglalkozó művész kreatív pályafutásának új fejezetét ünnepli meg. A könyv fotókban és szövegekben mutatja be Wayne munkáit, együttműködve a Creative Voyage kiadóval, és intimebb pillantást enged a művész stúdiójába, és az alkotás folyamataiba.

Francois Halard – The Last Pictures

François Halard az elmúlt négy évtizedben a művészet, belsőépítészet és kultúra világának privilégizált szemlélője volt. A The Last Pictures a háromkötetes Rizzoli sorozatának befejező része, melyben Halard személyes és intim képeit gyűjti össze a világ különböző helyszíneiről, egy egyedülálló vizuális képet mutatva az évtizedek alatt kialakult szakértelemről.

Norm I & II szobor

A NormI és II a New Mags kínálatában egyedülálló darab, amelyet kiváló tervezés és funkcionalitás jellemzi. Az egyszerű, mégis elegáns kialakítása a mindennapi használatban a stílusos kiegészítők kedvelői számára is vonzóvá teszi.

Mambo factory

A MAMBO FACTORY portugál design csoport, amely négy tervezői márkával rendelkezik. Csapatuk azért dolgozik, hogy a kézművesség technikákkal, olyan merész és elegáns bútor-, világítás- és csempekollekciókat hozzanak létre, amelyek világszerte rezonálnak. Minden darab a portugál kézművesség évszázados hagyományaira támaszkodik és minden egyes darabot kézzel készítenek Portugáliában.

Kültéri kollekció

A MAMBO UNLIMITED IDEAS kültéri kollekciója nem csak a minőségi tervezésével és funkcionalitásával fogta meg szakértőinket, hanem az élénk, játékos színeivel is, amelyek azonnal jó hangulatot teremtenek a kültéri terekben. A kifinomult formatervezés és a vidám színek együttesen teszik ezt a kollekciót igazán különlegessé.

Gardeco

A Gardeco fő célja, hogy a világ legexkluzívabb belsőépítészeti üzletein, neves múzeumi boltokon, művészeti galériákon, építészeken és belsőépítészeken keresztül minél szélesebb körben megismertesse a művészetet és a designt.

Taat Collection

A TAAT egy tervező stúdió Belo Horizonte-ban, Brazíliában, ahol Tatiana Queiroz, ékszertervező, évek alatt az objektumtervezés iránti érdeklődését is kifejlesztette. A Gardeco számára Tatiana a helyi forrásból származó természetes szappankövet egyetemes, időtlen és kortárs formanyelvre fordítja, bronz díszekkel gazdagítva azt. Tervei ötvözik a durvaságot és a nőiességet, a térfogatot és a könnyedséget, miközben az objektumtervezés és a szobrászat kereszteződését kutatja, szem előtt tartva a formák tisztaságát és a vonalak egyensúlyát.

Domani 

1992-ben Belgiumban alapított Domani magas minőségű kerámiagyártó, mely szenvedélyesen követi a szakértői kézművességet és a természetes anyagok használatát. A gyártási folyamat minden lépését felügyelik, kezdve a kollekciók tervezésétől Antwerpenben, egészen a kézi gyártású darabok készítéséig, Pécs közelében.

Muda Collection

A kollekció finom és csodálatos aspektusa a anyagválasztásban rejlik, ami jelen van a Domani Muda kollekciójában is.A patinát természetes rozsda borítja be  időjárás hatására, lassan bemutatva az idő maradványait, mintha egy üres vászon lenne az elemek számára.

Ex.T – Fürdőszobai kiegészítők

Modularitás, sokoldalúság és funkcionalitás jellemzi az Ex.t termékeket, amelyek a fürdőszobát dinamikus térként mutatják be. Ezentúl képes állandóan átalakulni és megújulni, az kortárs életstílus igényeit kielégítve. Szeretik Toszkánát és Firenzét, a szülőföldjüket, ezért termelésünk teljes mértékben lokális.

dooq Details – Bútor újdonságok 

A portugál születésű Dooq dizájn vállalkozás, mely az élet luxusát ünnepli, olyan tervezéseket alkot, amelyek az érzékeket stimulálják, koncepcionális megközelítése az ellentétek váratlan találkozásának inspirációjára épülnek. A stúdió részletes kutatásokat végez art design terén, létrehozva egy állandóan fejlődő nyelvet, amely hangsúlyozza kis dolgok jelentőségét.
Szakértőinket lenyűgözte a Baroque asztal, a Nouvelle Vague dohányzóasztal és a Vertigo karosszék a természetes anyagok használatával és a nyers de mégis lekerekített formákkal, melyekkel a design bútorok bármilyen térbe beilleszthetőek.

Giobagnara – Bőr társasjátékok 

A Giobagnara és a Poltrona Frau egyesül ebben a kollekcióban, hogy új fejezetet írjanak a luxus otthoni kiegészítők területén. A Giobagnara mestereinek páratlan szakértelme találkozik a Poltrona Frau által kifejlesztett Pelle Frau® speciális bőrével, garantálva a vízállóságot, légáteresztést és ellenállást a súrlódásnak és foltoknak, így magas szintű eleganciát, minőséget és szépséget kínálva.

A Maison & Objet 2024 több volt, mint egy vásár; egy olyan világba való elmerülés jelentett, ahol a kreativitás nem ismer határokat. A bemutatott termékek és koncepciók sokszínűsége a designipar dinamizmusát hangsúlyozta. Ahogy csapatunk visszatért erről a magával ragadó élményről, arra inspirálódtak, hogy az újonnan felfedezett elemeket beépítsék tervezési törekvéseikbe.