Őszi újdonságok a Solinfo válogatásában
Szerző: Solinfo
Kategória: Szelekció
Bejegyzés dátuma: 2022.09.08

A Solinfo szakértői összeválogatták a legmeghatározóbb skandináv gyártók őszi design újdonságait.
A válogatást a funkcionalitás, sokrétűség, kombinálhatóság és a kontrasztok játéka jellemzi. Inspirálódj az újdonságok között, nézd meg válogatásunkat!

&Tradition – Inland AV23 Anderssen & Voll

Az Anderssen & Voll Inland szögletes, magas karfás kanapéja fekete acéllábú talapzattal, egy klasszikus, századközépkori modern lounge darab olasz megközelítését mutatja be. Az Inland a tipikus olasz minták plüss párnás ülőfelületeivel rendelkezik, és két- vagy háromszemélyes változatban, többféle kárpitozással kapható.

&Tradition – Tung JA3 John Astbury

A lágy, mégis túlméretezett arányokkal rendelkező Tung asztalka az ellentétekkel játszik. A kortárs brit tervező, John Astbury által megálmodott asztal a nagy, nehéz elemek könnyedebb, szelídebb oldalát mutatja be. Három ívelt lába az ókori oszlopok masszív jelenlétére utal, de fényes, fényvisszaverő felületük a mulandóság érzetét kelti. A lakkozott MDF-ből készült Tung burgundi vörös vagy acélkék színben kapható.

&Tradition – Alima NDS1 Note Design Studio

Az otthon és az iroda közötti szakadék áthidalására tervezett Alima zsúrkocsit úgy tervezték, hogy elősegítse a maximális hatékonyságot. A tekercselt, természetes bőrből készült fogantyúval és tömör tölgy- vagy diófa tálcával ellátott Alima elegáns váza krómozott vagy matt fekete porszórt acélból készül.

&Tradition – Raku SH8 Sebastian Herkner

A Raku, a hagyományos japán fazekas technikáról kapta a nevét. A lámpa alapját alkotó kompakt, hordozható világítási megoldás két árnyalatban kapható: Kékeszöld és sárgaréz, valamint bézses szürke és bronzozott.

&Tradition – Herman SHY3 Signe Hytte

Az ismert dán íróról, Herman Bangről elnevezett Herman lámpa az újságíró művészi öröksége és életmódja előtt tiszteleg. Az opálüveg árnyékolóval, fa szárral és márvány talppal ellátott lámpa emlékeztet azokra, amelyek Bang íróasztala mellett állhattak, amikor klasszikus műveit írta.

Hay- Colour Kabinet L

A Muller Van Severen belga tervezők által tervezett Colour Cabinet kollekció egy olyan padlóra és falra szerelhető szekrénysorozat, amely a letisztult, minimalista design és a színek vibráló és különleges jellegének ellentmondásos összjátékát hangsúlyozza. A funkcionalitásból kiindulva a tervezők azzal kísérleteznek, hogy az anyagok és színek kontrasztjai és hasonlóságai hogyan fokozzák és mutatják be az anyag természetes szépségét.

Hay-Pier System

A francia tervezők, Ronan és Erwan Bouroullec által tervezett Pier System egy multifunkcionális tárolórendszer, amelyet a modern életstílus követelményeihez való alkalmazkodásra fejlesztettek ki. A lapos csomagolású, könnyen összeszerelhető, átkonfigurálható és újrahasznosítható kialakítással rendelkező, egyszerű konstrukció rugalmas polcmegoldást biztosít számos tárgy rendszerezéséhez és tárolásához.
A Pier System többféle színben és egymással kombinálható szett-konfigurációban kapható. Az ezen konfigurációk részét képező elemek igény és kívánság szerint mozgathatók, így a legtöbb helyiségbe és környezetbe – a nappalitól és hálószobától az előszobáig és az irodahelyiségekig – beépíthető.

Hay-Result karosszék

A Result karosszék ugyanazzal a vékony acéllemezből készült vázzal, tölgyfából készült üléssel és háttámlával rendelkezik, mint az eredeti Result szék, de emelt karfákkal egészül ki, amelyek további kényelmet és funkcionalitást biztosítanak. Az eredetileg Friso Kramer és Wim Rietveld által az 1950-es években az Ahrendnél végzett munka során megalkotott, kivágott acélból készült kollekciót Ahrenddel közösen indították újra. Többféle fa kivitelben és színben, valamint kárpitozott üléssel ellátott változatban is kapható, amelyet textíliák és bőrök széles választékával kínálnak.

.

Gubi – Basket Kollekció

Aki ismeri Joe Colombo munkásságát, első pillantásra meglepődik a Basket Collection-ön. A futurisztikus stílusáról, a technológia iránti szeretetéről és a szintetikus anyagok iránti vonzalmáról ismert tervezőtől egy rattanból készült bútorkollekció jelentős eltérésnek tűnik a megszokottól. Ha azonban egy kicsit közelebbről megnézzük, a klasszikus Colombo vonások felfedezhetőek: organikus vonalak, határozottan modernista esztétika és a választott anyag rendkívül innovatív megközelítése.

Gubi – Doric dohányzóasztal

A Doric dohányzóasztal , mely a GamFratesi közreműködésével készült az ókori görög – és később római – építészet dór rendjéről kapta a nevét. A dór építészet a három klasszikus rend közül a legrégebbi és legkevésbé díszes, a stílusra a visszafogottság, a szimmetria és az egyszerűség jellemző, a díszítőelemek általában a dór oszlophoz szorosan kapcsolódó függőleges bordázásra korlátozódnak.
Történelmi, mégis kortárs, ívelt, mégis geometrikus, kemény, mégis lágy – ezek a jellemzők mindegyike megtalálható az új Doric dohányzóasztalok kialakításában.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy elsőként értesülhess a márkák újdonságairól!

Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik termék a cikkben, keress minket e-mailben vagy telefonon több információért!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi utca 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu