2023 téli, tavaszi újdonságok a Solinfo válogatásában
Szerző: Solinfo
Kategória: Szelekció
Bejegyzés dátuma: 2023.02.08

A Solinfo szakértői összeválogatták a legmeghatározóbb gyártók téli, tavaszi design újdonságait. A válogatást a letisztult formák, természetes anyagok, a funkcionalitás és az időtállóság jellemzi. Inspirálódj az újdonságok között, nézd meg válogatásunkat!

Muuto – Couple dohányzóasztal

A hagyományos cserépasztal által inspirált Couple dohányzóasztal az anyagok – FSC™️ tanúsítvánnyal rendelkező (FSC-C028824) fa és kerámia kőedény – kifinomult ötvözete. Kellemes tapintású kerámia anyagból készült, és mind esztétikailag, mind minőségileg finoman utal a tégla tartósságára. Ezt a az érzést fokozza a két különböző asztallap; az egyik sima és funkcionális felületű, a másik szoborszerűbb, hullámos tapintású.

Muuto – Wrap Lounge szék

A Wrap egy puha Lounge szék, melynek váza köré takarószerű textilburkolat van tekerve, így kényelmet biztosít, erős karakterrel. Míg a kialakítását a végső kényelem megtalálása vezérli, nagyvonalú formáját egy könnyű acélkeret támasztja alá, amely a légies könnyedség kontrasztos képét kelti. A drapériás kárpitozás kiterjedt kutatás és fejlesztés, valamint kézműves munka és know-how eredménye. A Wrap Lounge szék egyszerű, mégis kifinomult, a könnyedség érzését erős formanyelvvel ötvözi.

Carl Hansen & Son – Sideways Lábtartó, tervezte Rikke Frost

Organikus formáival finom, karakteres kiegészítője nagy testvérének, a Sideways kanapénak. A tervező Rikke Frost a kerek és lágy formatervezéséről ismert, és ez különösen igaz a Sideways lábtartóra.
A design könnyed és elegáns. A lábtartó kézzel esztergált tölgyfát kombinál puha textíliával, és pihenésre hív – önmagában vagy más bútorokkal együtt.

Gubi – Pedrera dohányzóasztal, tervezte: Corsini & Ruiz Millet

A Pedrera dohányzóasztalt 1955-ben Barba Corsini tervezte a híres barcelonai nevezetesség, a La Pedrera loft terébe. A dohányzóasztal karcsú talapzatával és üveg asztallapjával bármely kortárs otthonba illik. Az asztal alapjának inspirációja a La Pedrera boltíves mennyezetéből származik.

Exporim – Team polc

Egyszerű használni, egyszerű megérteni és egyszerű adaptálni. A sokoldalúság a kulcs. Minden eleme moduláris, ami végtelen számú kombinációt és alkalmazást tesz lehetővé. A Team polc a funkcionális sokszínűség és a fenntarthatóság tökéletes egyensúlyát példázza.

Exporim – Cask kollekció

A Cask lounge kanapé kollekció a klasszikus rattan bútorok modern változata, amely egyszerre elegáns és kényelmes. A geometrikus egyszerűség és a klasszikus technikák kombinációja olyan kortárs dizájnt eredményez, amely egyszerre újszerű és ismerős. A konstrukció két egyszerű, kör alakú rattan formából áll, amelyek egy hipnotikus geometrikus formát alkotnak, amelyet egy sor klasszikus hátborda tart.

Exporim – Nude asztal kollekció

Felejtsd el a felesleges dolgokat, hogy megtaláld az egyszerűség szépségét: a geometriai alapalakokra redukált formában; a szándékosan szigorú, de finom részletekben, például a kúp alakú lábakban vagy az asztallap csiszolt peremében az erős anyagokban, amelyek biztosítják a tartósságot. Nude asztal kollekció a szépség és az őszinteség példája.

HAY – ABOUT A CHAIR AAC 22 szék

Az elegáns, kúpos lábakkal ellátott fa vázzal rendelkező AAC 22 szék időtlen és organikus. Az AAC család közös alapgondolatát megtartva ezt a modellt ívelt kagyló jellemzi, kissé magasabb háttámlával. Az optimális funkcionalitást szem előtt tartva tervezett kagylószerkezet mély, nagyvonalú ülést kínál, amely a hívogató esztétikát magas szintű kényelemmel ötvözi, míg az alsó kartámaszok jó alátámasztást biztosítanak, és lehetővé teszik, hogy a szék egy asztal vagy íróasztal alatt is elférjen. A fából készült talapzat karaktert és stabilitást kölcsönöz, és különböző kivitelekben kapható és újrahasznosított műanyagból készül. A változatok és dizájnkombinációk sokasága sokoldalúságot biztosít ennek a sorozatnak a vállalati és magánkörnyezetek széles skáláján.

Kettal – Plumon kanapé kollekció

A Patricia Urquiola által a Kettal számára tervezett új kültéri termékcsalád az öltözködés, az öltöztető és vetkőztető bútorok koncepciójára épül. Patricia Urquiol szabászati megközelítést alkalmazva, a jellegzetes brazil szellemre utalva tervezi az új családot, amely bőséges, tágas, kényelmes bútorokban él, amelyek valahogy távoli tájakat és kultúrákat idéznek. A Plumon számára egy könnyű szerkezetet tervez, amelyet egy testre szabott és párnázott ruha burkol be.

Menu – Eave moduláris kanapé

A pihenőterek teljes testreszabását lehetővé tevő Eave Modular kanapé az ülőmodulok széles választékában, valamint előre konfigurált kivitelben kapható. Az időtlen stílus és a pazar kényelem ötvözete, a kárpitozott kivitelek mély ülésekkel és ívelt háttámlákkal rendelkeznek.
Gondosan kiegyensúlyozott arányok, mély kényelem és precíz kárpitozás jellemzik a kanapét, melyet nagyobb konfigurációkhoz alkottak.

Menu – Jager Lounge asztal

Mogens Lassen 1941-es archív tervezése, Mogens Lassen összecsukható Jager Lounge asztala újrakiadásban jelenik meg a modern közönség számára. Nevét arról a kereskedőről kapta, akinek a számára készítették, kialakítását pedig a Tutanhamon egyiptomi sírjában található összecsukható zsámolyok és ágyak ihlették. A dán dizájn ikonikus darabját fából – olajozott tölgy vagy olajozott dió – formázott sárgaréz szerelvények részletezik. Az asztalon egy egyedi sorozatszámmal gravírozott sárgaréz plakett is található.

Meridiani – René kanapé

Organikus formákká formált vizuális dinamika, amely a magas szintű kézművességnek köszönhetően életre kel: ezek az Andrea Parisio által a Meridiani számára tervezett új René kanapé kifejező vonalai. Kényelmes és merész kombinációkkal, ez a projekt a legnagyobb rugalmasságot mutatja, mind a rendelkezésre álló egységek, mind az anyagok kombinációja tekintetében. A lekerekített ülésekkel és háttámlákkal rendelkező elemek szabadon álló vagy sarokkonfigurációk játékában egészítik ki egymást. A félköríves, trapéz alakú, kerek vagy téglalap alakú ottománok különböző kivitelben állnak rendelkezésre, a fától a lakkig, valamint festett üveg, márvány, bőr, bronzozott sárgaréz vagy platina acél belső felülettel, hogy még több heterogenitást közvetítsenek a projektnek. A René kanapé teljesen testre szabható a modularitásnak és az anyagoknak köszönhetően, amelyek képesek a darabot egyedi, teljesen személyes projektté alakítani.

Molteni – Blevio asztal

Ignazio Gardella Blevio asztala csatlakozik a Molteni&C örökségi gyűjteményéhez, megnyitva a Gardella Történelmi Archívummal való partnerséget. A Blevio asztal elegáns és geometrikusan lineáris, gazdag formatervezésű, a figyelmes szemnek feltáruló részletekkel. Egy olyan folyamat eredménye, amely eltávolította a felesleges dolgokat, a forma és a funkció tökéletes szintézisének érdekében, valamint az esztétikai fő jellemzőjévé maga gondos és szelektíven válogatott anyag vált.

Molteni – Yoell fotel

Vincent van Duysen, a modern design történetének szakértője egy az 1950-es években létrehozott és különösen Amerikában népszerű archetípust formált újra: a fotelt, amely eredetileg a függőágyból készült, amely a világnak ezen a részén hagyományos bútordarab. Az elegáns fekete kőris, eukaliptusz vagy napkeleti tölgyfa vázzal megtámasztott Yoell fotel a nyugágy jegyét tükrözi, amelyet a trópusi éghajlattal megáldott teraszokon való pihenésére terveztek. Vincent van Duysen az ő változatában egy vadonatúj elem megtervezésével hangsúlyozza a különbséget az eredeti, textíliával vagy szalmával ellátott, szabad mozgást biztosító székrendszerekhez képest.

Molteni – Cleo kanapé, dohányzóasztal

A Cleo kanapé, Vincent Van Duysen építész és kreatív igazgató új tervezése a Molteni&C számára, egy moduláris rendszer, amely különböző egyenes vonalú ésszögletes önálló elemeből áll, amelyek lehetővé teszik a legkülönfélébb lakberendezési módokhoz alkalmas kompozíciót. A projekt középpontjában a keret áll, amely minden egyes komponenshez felhasználható. Egy harmonikus, ívelt, hangulatos helyet idéző héj, amely szünet nélkül öleli át az ülést és a háttámlát. A textil vagy bőrrel kárpitozott kagyló, akárcsak az ülőpárnák, nagy kényelmet nyújt.

A Cleo dohányzóasztal egy kis házi szobor, amely Vincent Van Duysen építész és kreatív igazgató szakmai tapasztalataiból származik. Természetes kiegészítője a Vincent van Duysen által tervezett Cleo ülőgarnitúra moduláris rendszerének, amely egy ellipszist idéző geometria által fémjelzett asztalok sorozata.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy elsőként értesülhess a márkák újdonságairól!

Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik termék a cikkben, keress minket e-mailben vagy telefonon több információért!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi utca 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu