Ismerd meg a top 5 bútor és lámpa újdonságokat a milánói Design Weekről!
Szerző: Solinfo
Kategória: Szelekció
Bejegyzés dátuma: 2023.05.02

Lépj be a design világába a Milánói Design Weeken, ahol lélegzetelállító lámpák és bútorok kerültek a középpontba. Ez a rangos esemény a modern design határait feszegető alkotások rendkívüli gyűjteményét mutatta be. A minimalista eleganciától a merész avantgárd stílusig, a tervezők olyan darabokat mutattak be, amelyek könnyedén ötvözik a művészetet és a funkcionalitást. Csatlakozz hozzánk, hogy megismerd az innovatív tervek mögött álló történeteket, fedezd fel az inspirációkat, az anyagokat, valamint a fény és árnyék megragadó játékát. Ismerd meg a Milánói Design Week top 5 lámpáit és bútorait a Solinfo szakértőinek válogatásában!

Bútor újdonságok

Moooi – Knitty Lounge Chair by Nika Zupanc

Engedd át magad a tökéletes kikapcsolódásnak a Nika Zupanc által készített Knitty lounge székkel. Ez az nagy és kényelmes lounge szék garantáltam magára vonja a figyelmet  az otthonodban. A szemet gyönyörködtető szék extra nagyméretű “fonalakkal” készült, amelyek óriási hajókötelekre emlékeztetnek. A szék dizájnját tovább fokozza a 15 színben kapható kötött szövet, amely steppelt rombuszmintával büszkélkedhet. A tömör alap körül a fonalat vaskos kosárfonásban szőtték, ami páratlan tapintású érzetet nyújt. A Knitty társalgószék a méretarányok és a puhaság egyedülálló kombinációjával arra késztet, hogy kedvenc könyveddel vagy sorozatoddal bekuckózz, és átadd magad a végső kikapcsolódásnak.

Molteni – Outdoor kollekció

A kollekció több koncepciót foglal magába, amelyek egy egységes, organikus vízió keretében léteznek. A Landmark kollekcióban megtalálható a híres tervező, Luca Meda klasszikus Palinfrasca kanapéjának várva várt újrakiadása, amely az olasz mesterségbeli tudás és a finom kézművesség csodája. Vincent Van Duysen Timeout kollekciója a modernista építészet sima formái által ihletett, elegáns kültéri alapdarabokat kínál. A Heritage Collection pedig Gio Ponti két legkedveltebb karosszékének újrakiadásából áll. A kollekciókat maga Van Duysen, Nicola Gallizia és Marta Ferri új szőnyegei kötik össze, akik egy kifinomult, eredeti Outdoor textilkollekciót is összeállítottak, amelyet finom minták, gazdag anyagok és meleg tónusok határoznak meg. Végül pedig a Foster + Partners és Ron Gilad két kivételes önálló darabja, amelyek zökkenőmentesen illeszkednek a kollekció egészéhez.

Roche Bobois – Bombom

Joana Vasconcelos ismét vállalta a kihívást, hogy olyan darabokat tervezzen a Roche Bobois számára, amelyek szélesebb közönséggel is kapcsolatba lépnek, hogy terjesszék a beltéri és kültéri életterekről alkotott szabad és kötetlen elképzeléseit. A Bombom kollekció minden egyes darabja Joana Vasconcelos művészi vízióját fejezi ki, kényelem és dekoráció: merész, élvezetes és néha meglepő formák. Minden egyes darabot a lisszaboni óváros pasztellszínű házai által inspirált színpaletta alapján kárpitozott, megidézve a naplemente tompa tónusait. A Joana Vasconcelos által tervezett Bombom kollekció egy kreatív, optimista kanapékészletet, koktélasztalokat, szőnyegeket és kerámiákat tartalmaz beltéri és kültéri használatra.

Kettal – Grand Bitta

A Grand Bitta két új modellel bővíti a kollekciót, egy étkezőszékkel és egy napággyal. A Gran Bitta egy meleg, kényelmes kollekció, amely a fonott poliészter zsinórokkal, teakfa és kő asztallapokkal kombinált alumínium vázakkal rendelkezik.

Tribú – Suro astral, Amanu kollekció

A Christophe Delcourt által tervezett, teakfából készült Suro kültéri asztal az együtt töltött időt hivatott elősegíteni. Sokoldalú kialakításának köszönhetően annyi ember fér el mellette, ahány embert meghívsz. A Yabu Pushelberg Amanu kollekciója az időtlen dizájnt testesíti meg, a kényelemre és a fenntarthatóságra összpontosítva. Ez a funkcionális kollekció zökkenőmentesen ötvözi a modern és a klasszikus elemeket, így sokoldalúan kiegészít bármilyen külső környezetet.

Lámpa újdonságok

Vibia – Dama, Africa

A Dama lámpa kollekció a hagyományok báját a kortárs világítás kifinomultságával ötvözi. A klasszikus lámpák előtt tisztelegve a kollekció túlmutat a hagyományos lámpabúra és váz egyszerűségén, lágyítva és finomítva a formatervet mind a dizájn, mind az anyag tekintetében.
Az Africa  asztali lámpa mindenekelőtt a vágy tárgya, és az esztétika finomságával tűnik ki, összetéveszthetetlen kapcsolatot teremtve az ősi művészeti gyakorlatokkal. Ez a költői és elegáns, hordozható lámpa a szépséget, a funkcionalitást és az emberiség lényegét ötvözi.

Flos – Black Flag, Workmates, Emi, Bilboquet, Céramique, Ingraze, Spine 0

A híres punk rockzenekartól kölcsönzött név alapján azt várnánk, hogy a Konstantin Grcic által tervezett Black Flag a formabontó dizájn híve. És nem is okoz csalódást. Az új lámpa névadójának lázadó szellemiségét testesíti meg minimális művészi formájával, amely egy merész és rendkívül funkcionális lámpatestté bővül.
Bemutatjuk a Flos Architectural új munkaterületi megoldását. A Workmates egy kortárs lámpatestcsalád, amely függesztett, mennyezeti, sínes és padlós kiviteleket tartalmaz. Az irodai szektorban egyedülállóan rendkívül finom formák a legmodernebb technológiával párosulnak, amely felfelé és lefelé is sugározza a fényt az optimális munkahelyi közérzet érdekében.
Erwan Bouroullec a professzionális technológiát és a világítás minőségét hozza el az otthonokba az Emi, az új lámpatesttel, amely fényt teremt az árnyékból. A Flos technológia segítségével a láthatatlan fényforrások visszaverik a fényt a falakról, a mennyezetről vagy bármely más felületről, amellyel találkozhatnak, miközben a test sötét marad. A hatás a legnagyobb vizuális kényelemet, kortárs dizájnnal és geometriával kombinálja.
Bárhol, ahol fényre van szükség, a Bilboquet eleget tesz. A kanadai tervező, Philippe Malouin első, Flos számára készült lámpáját játékos, mégis precíz, a 16. századi francia labdajáték és a mágneses golyóscsuklók ihlették. Az eredmény egy teljesen állítható, jövőálló lámpa, amely személyiséget sugároz.
A Flos, amely jól ismeri Olaszország egyedülálló kézműves panorámáját, először fedezi fel a kerámia világát a Céramique, Ronan Bouroullec új, teljesen kézzel készített lámpájával.
A két vadonatúj kültéri megoldás – az Ingraze és a Vincent Van Duysen által készített Spine 0 – különleges választéka megerősíti a Flos Outdoor Manifesto fontosságát és koherenciáját.

Bomma – Divina

A Divina lámpák tökéletesen illeszkednek a meghitt belső terekbe, különösen alkalmasak magánterekbe, otthonokba és lakásokba. Ez az új kollekció ideális az íróasztal vagy étkezőasztal fölé, a hengeres tartótest alján található fényforrásnak köszönhetően. Közvetlen fénye tökéletes körülményeket biztosít a munkához, étkezéshez vagy tanuláshoz. Inspirálódj a gömb alakú üvegtest időtlen koncepciójából és a színátmenetek finom érintésével. Michaela Tomišková és Jakub Janďourek, a DECHEM Studio munkatársai tervezték az új minimalista kollekciót.

Moooi – Pallana

Praktikus és játékos! Az IDEO Pallana Light egy felfüggesztett világítótest, amely támogat a mindennapi élet egyensúlyozásában. A Pallana mechanikusan összeillesztett klasszikus formái dinamikus és alkalmazkodó dizájnt hoznak létre, így játékos világítássá válik. Forgasd a gyűrűs lámpákat, hogy segítsenek neked munka, evés, főzés, vagy bármilyen alkalom során. A Pallana Light két visszafogott színben kapható, hogy bármilyen belsőépítészeti stílushoz és színpalettához illeszkedjen. A matt textúrájú gyűrűk és a kötött anyag hozzáadott lágysága megkülönbözteti a Pallana lámpát a hagyományos kivitelű választásoktól. A dim-to-warm funkcióval egyszerre szabályozhatja a színhőmérsékletet és a fényerőt! A Pallana egy csipetnyi pezsgést visz bármelyik helyiségbe, miközben támogatja a tevékenységeidet és hangulatodat a nap folyamán.

+1 Luceplan – Costanza Open Air függesztett változat, Illan fali lámpa, Millimetro, Koinè fali változat és függesztett változat, Liiu, Alibel

Az ikonikus Grande Costanza Open Air most egy új függesztett változatot kínál a teraszok és oszlopcsarnokok megvilágítására, még mindig kivételes előkelőséggel és hatékonysággal. A Grande Costanza Open Air a Luceplan egyik ikonjának, a Costanzának az evolúciója, amely egy igazi családot hozott létre.
Könnyed forma, technológiai innováció és fenntarthatóság jellemzi a Horvath Zsuzsanna által a Luceplan számára tervezett Illan új fali változatát. Az Illan fali lámpát egy, a falra erősített, öntött alumíniumból készült elem alkotja, amely egy LED-forrást tartalmaz, amely lágy, meleg fényt bocsát ki.
Bővült a Daniel Rybakken által a Luceplan számára tervezett Millimetro lámpacsalád. A 85 cm átmérőjű mennyezeti változathoz egy kisebb modell csatlakozott és egy új, falra szerelhető változat egészíti ki a kínálatot. A lámpa így még magával ragadóbb és kifinomultabb fényjátékokat és perspektívákat hozhat létre a környező térben.
A Koinè lámpacsalád tovább bővül. Az új belépők még rugalmasabb és sokoldalúbb megoldásokat kínálnak, összhangban a tervezéssel és a projekt mögött álló világítástechnikai kutatással.
A Liiu egy új, könnyű és rugalmas függesztéklámpa-rendszer, amely a Luceplan merész kutatásának eredménye, hogy olyan nagy teljesítményű világítási terveket hozzon létre, amelyek fő jellemzője az éteri, költői összkép.
Az Alibel lámparendszer a sínvilágítás létrehozásával kapcsolatos új kutatási irányvonal kezdetét jelzi, egy olyan tipológiát, amely általában inkább technikai kontextushoz kapcsolódik, és amelyet ebben a kollekcióban dekoratív módon értelmeztek újra. A projekt a természetből merít, és egy kis rovar képét sugallja, amely egy víztócsán pihen, koncentrikus köröket alkotva.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy elsőként értesülhess a márkák újdonságairól!

Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik termék a cikkben, keress minket e-mailben vagy telefonon több információért!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi utca 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu