Újdonságok a Light + Building-ről
Szerző: Solinfo
Kategória: Szelekció
Bejegyzés dátuma: 2024.03.25

A frankfurti Light + Building kiállítást Európa legismertebb vásárait és üzleti kiállításait szervező Messe Frankfurt jegyzi. A kétévente megrendezett vásár fókuszában a különleges, előremutató világítási és belsőépítészeti megoldások állnak, melyek egyesítik a kiváló design és az innovatív technológiák értékeit. A vásáron a Solinfo csapata is rendszeresen részt vesz, hogy elsőként hozhassuk el nektek az élvonalbeli gyártók legfrissebb termékeit. Tarts velünk, és ismerd meg te is a legújabb trendeket a technikai és design világításban!

IQ Lux 

Környezettudatosság és csúcstechnológia összefonódik az XAL új brandjének viziójában és megújuló energiával működtetett termelésük átformálja a világítási ipart. A gyártási folyamat minden lépése minimalizálja a hulladékot és maximalizálja a fenntarthatósági törekvéseiket. Nemcsak világítási megoldásokat teremtenek; utat nyitnak egy tisztább jövő felé, rétegről rétegre. 3D nyomtatóik optimalizáltak az hagyományos gyártási módszereket és kibővítik a kreativitás korlátait.

Flexxica – Cubber

A Cubber mennyezeti lámpa, a híres Flexxica Roller kompakt megfelelője, egy finoman megmunkált lámpatest. A színek és szövetek széles választékában kapható lámpa kivételes hangelnyelő képességekkel büszkélkedhet. Ez az innovatív kialakítás hatékonyan elnyeli a beérkező hangok jelentős részét. Kiváló világítási rendszerével a lámpa különösen alkalmas irodai munkaterületekbe.

Wastberg – Raw collection

Az 2008 óta a világ vezető építészeivel és tervezőivel együttműködve a Wastberg kritikai elismerést kapott világítási megoldásokat hozott létre, melyek az esztétikát a legfinomabb technikai tulajdonságokkal egyensúlyozzák. Most bemutatnak egy olyan kollekciót, mely sok szempontból a jelenkorunkat tükrözi. Az kollekció központjában a nyers alumínium áll.
A kollekció tíz lámpája, melyek mindegyike új vagy meglévő lámpák variációja, felületkezelés nélküli nyers alumíniumból készül. Kezdetektől fogva természetes textúrájú felülete gazdag tapintású mélységet sugall. Az idő múlásával a foltok, ujjlenyomatok és oxidáció gyönyörű, jellegzetes patinává alakulnak.

BOMMA

Flaire 

A Flaire belsejében lévő sugár meggyújtja a kristályrúd belsejében lévő mágikus spirális szerkezetet. Ez az új kollekció a hagyományos üveggyártási technikák előtt tiszteleg, és lehetővé teszi az építészek és tervezők számára, hogy egyedi világítási installációkat hozzanak létre a legkülönbözőbb terekbe.

Stellar Dust

A Stellar Dust függeszték számtalan pöttyből áll, amelyek mintha lebegnének az űrben. Mind az optikai illúziók, mind e kristályelemek figyelemre méltó hatásai tökéletesen illeszkednek a modern belső terekhez. A kristálytiszta szín és az univerzális kerek forma növeli a sokoldalúságot.

iGuzzini

Libera 

A Libera messze túlmutat a lineáris fény fogalmán, köszönhetően a magas személyreszabhatóságnak. A Libera bármilyen környezetben megállja a helyét, hiszen a miniatürizált optikát intelligens technológiákkal, elegáns részletekkel és exkluzív anyagokkal integrálja.

Filorail

Az iGuzzini a Light + Building 2024 kiállításon bemutatta a Filorailt, a rendszert, amely láthatatlanul simul az építészethez, csupán 3,6 milliméteres nyílással. A Filorail technológiai újdonságot képvisel, amely hatékonyságában nyilvánul meg, nem láthatóságában. A mikrocsatlakozások lehetővé teszik, hogy spotokat vagy más világítási rendszereket helyezzen el benne, a világítás funkcióját helyezi ezáltal a középpontba. Az alacsony feszültségű Filorail-el további világítási rendszerek is kombinálhatóak mint például a Newfo, a Libera függeszték, a Palco LV, a Robin, a Laser Blade XS és a Laser.

Martinelliluce

Multidot 

A Multidot a múlt csillárjai által inspirálva kínálja e felfüggesztés modern értelmezését, kompozíciós, és technológiai szempontból aktualizálva azt. A hagyomány és az innováció egyensúlya, az emlékezet és a modernitás kombinációja jelenik meg a csillárban.

Infinita 

Az Infinita a szabadság szinonimája is. Használható önmagában vagy felfüggesztések sorában. A konfiguráció minden pillanatban, még az összeszerelés után is módosítható, hogy mindig megfeleljen az aktuális igényeknek.

Linealight – D-WAVE

A D-WAVE egy olyan profil, amely minden részletben kielégíti a tervezők igényeit. Az anyag 100% újrahasznosítható, és az alap kialakítása lehetővé teszi a tervezett rögzítési rendszerekben (bracket és stake) történő elhelyezését. Két rögzítési mód segíti a telepítést, mivel alkalmazkodik a követendő kerülethez. A Recycle 3 logó begravírozták az anyagba, így a megfelelő újrahasznosításhoz felismerhető az anyag típusa. Bármely padlóhoz lehet rögzíteni, a gyors kioldó acél tartó segítségével, mely folyamatos rögzítést biztosít az egész lámpatest hosszában, vagy egy acél karó segítségével is lehet rögzíteni, amelyet változó dőlésszögben is el lehet helyezni.

 

Wever & Ducre

Finelle 

A stílus nem a fényűzés, hanem a kifinomultság kérdése. A FINELLE a kifinomult lazaság, a tiszta elegancia: opálos üvegén keresztül lágy fény ragyog át. Formája? Finom szemet gyönyörködtető. Letisztult és finom, a függeszték tudja, hogyan illeszkedjen bármilyen helyiségbe – és mégis teljesen átalakítsa azt.

Leca

Legyen az a kedvenc olvasó sarkod vagy mindenki találkozóhelye, a LECA megkönnyíti, hogy a legszebb helyeket a jól megérdemelt reflektorfénybe helyezd. Forog és billen : A gömb alakú spotlámpa szó szerint mindenre alkalmas.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy elsőként értesülhess a márkák újdonságairól!

Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik termék a cikkben, keress minket e-mailben vagy telefonon több információért!

Solinfo Lighting & Home
Wesselényi utca 6.
1077 Budapest
+36 1 267 0444
info@solinfo.hu