Barceló Budapest

Project description

Location: Budapest
Designer: Lovas Cecília
Photos: Király István
Year: 2019

A világ vezető szállodaláncai közé tartozó Barceló Group üzemelteti a főváros legújabb hoteljét. A 179 szobás, négycsillagos Barceló Budapest a város egyik legnépszerűbb részén, a Király utca 16. szám alatt nyitotta meg kapuit. A korábban több más funkciót is betöltő épületet mintegy két év alatt alakították át. A Barceló Budapest exkluzív dizájnnal, a kétágyas szobák mellett öt egybenyitható lakosztállyal és magas színvonalú szolgáltatásokkal, 80 fős konferenciateremmel, tárgyalótermekkel, napi 24 órában nyitva tartó fitneszstúdióval és a városra páratlan kilátást nyújtó Sky Barral várja vendégeit.

Az épület korábban bankszékházként, majd irodaházként működött, a hotellé alakítása 2017 áprilisában kezdődött. A világításról LED fényforrások, a takarékos üzemeltetésről energiahatékony gépészeti berendezések gondoskodnak. A belsőépítészeti megoldásokat a Barceló Group nemzetközileg alkalmazott specifikációját és a hazai szabályzatokat követve az Europroperty tervezői álmodták meg, szem előtt tartva az utca sajátos hangulatát és a nagyközönség, valamint a piac elvárásait is.

Megtiszteltetés számunkra, hogy a szállodaprojektnek mi is részesei lehettünk. A Solinfo a megvalósult szálloda designt profi világítástechnikai tervezéssel, design és technikai világítási lámpákkal támogatta meg.

XAL Sasso 100

süllyesztett lámpatest

DCW In The Tube

falikar

Moooi Perch

függeszték

Tom Dixon Melt

lámpák

Vesoi Fuse 10

süllyesztett lámpatest

Panzeri Brooklyn

süllyesztett profil

Wever&Ducré Solid 1.0

világítás

Astro Minima

süllyesztett spot

Wever&Ducré Getton

kültéri kandelláber