Novelties from Salone del Mobile 2018 II.
Szerző: Solinfo
Category: InspirationSzelekció
Post date: 2018.05.11

Folytatjuk milánói áttekintőnket a legfrissebb trendekkel és termékekkel a 2018-as Salone del Mobile kiállításról és a design hétről! Olvasd el az első részt is, ha lemaradtál, és kövess minket Facebookon és Instagramon a design világ újdonságaiért!

HAY

A dán HAY a hang-specialista Sonos-szal és a co-working irodákkal foglalkozó WeWork-kel társulva tárták a közönség elé közös víziójukat az életterek designjának jövőjéről, melynek pazar helyszínét a történelmi Palazzo Clerici adta Milánó szívében. Az 1500 négyzetméteren elterülő installáció-sorozat a mindennapi életterekről és munkakörnyezetekről kialakult elképzelesek határait feszegette: a régi és az új ütköztetésének jegyében neoklasszikus környezetben alkalmazva kortárs design megoldásokat. A pasztell színekkel operáló bútorok, mintás textíliák és extravagáns csillárok között a látogatók megismerhették többek között a Stefan Diez által tervezett New Order 2.0 keretrendszert, valamint a Sonos és a HAY által frissen bemutatott limitált szériás One nevű színes hangszórókat.

Gubi

Folyamatosan bővülő lámpa- és bútorkollekciójukkal rendezte be a Napóleonhoz is köthető történelmi Palazzo Serbelloni tágas tereit a dán design-óriás Gubi. Ha nem lett volna elég a klasszikus és modern kontrasztjára építő, már önmagában is lenyűgöző felhozatal, a Gubi a szakma prominens alakjait is megszólította: két legendás francia ikon, Pierre Paulin és Marcel Gascoin, a finn “fénymester”, Paavo Tynell, valamint az olasz építészmérnök és designer Carlo de Carli munkái tették fel a pontot az i-re. A projektet Greta M. Grossman és Jacques Adnet designerekkel közösen a díjnyertes GamFratesi designer duo fogta össze. Az új termékek között kiemelt helyen szerepeltek a Bat Lounge szék és a Gräshoppa lámpakollekció új opciói.

Lee Broom

Új, minimalista kollekciójával, melyet az Observatory névre keresztelt installációval mutatott be, ismét stúdiójának fundamentális elemére, a világításra helyezte a hangsúlyt a brit Lee Broom. Saját bevallásuk szerint ez a brand legprogresszívebb munkája napjainkig, melynek fő inspirációja a világűr; ehhez hűen arányaiban izgalmas vertikális és horizontális terekkel, szobrászatból merítkező, gömb-szerű geometriával, valamint a fény áttetszésének és visszaverődésének jelenségével operál. A négy új formaterv – név szerint az Eclipse, az Orion, az Aurora és a Tidal – mind a LED technológiát hasznosítja.

moooi

A moooi installációja mindig stabil pont a milánói design hét forgatagában. A Life Extraordinary címmel évről-évre kiemelkedően ambíciózus és impozáns tereket kreálnak, minden oldalról körbejárva a márka szerteágazó kollekcióit. Az idei alkalomra a brand két külön tervezőcsapatot is felkért, a New York-i Megan Grehl belsőépítész stúdiót és az amszterdami Concrete Architectural Practice-t, akik saját tervezői szemléletükkel egyeztetve értelmezték a márka varázslatos világát. Az újdonságok között kiemelt helyen szerepelt a ‘Museum of Extinct Animals’, melynek középpontjában mára kihalt állatok illusztrációi, és az azok által inspirált felületek – szőnyegek, tapéták és textilek – álltak. A különleges installációt te is bejárhatod 3D-ben a márka weboldalán!

Tom Dixon

A Tom Dixon némiképp kilóg a bemutatott gyártók sorából, hiszen a brit tervező nevével ellátott márka idén kihagyta a milánói megjelenést, és világkörüli turnéra indította legújabb kollekcióját. A márka három hónap alatt olyan helyszíneken mutatja be újdonságait, mint London, New York, Reykjavík vagy Berlin, ezt követően pedig a hongkongi és tokiói állomásokon újítja meg bázisait. Az új kollekció egy markánsan új irányt jelöl a brand életében, hiszen a mára ikonikussá vált rézközpontú, meleg árnyalatokkal operáló esztétikumot felváltja a metálkék, az ezüst és a fekete kontrasztos harmóniája. A közönségkedvenc Melt és a jellegzetes Copper széria is új opciókkal gazdagodott, a friss termékek sorát pedig a Top függőlámpa vezeti.