Novelties from Salone del Mobile 2018
Szerző: Solinfo
Category: Szelekció
Post date: 2018.05.02

Az évente megrendezésre kerülő milánói Salone del Mobile a designipar legnagyobb hatású szakmai kiállítása, mely évekkel előre jelzi a trendeket a belsőépítészet és design témáin belül. A nagyszabású szakmai eseménnyel egyidőben a milánói Design Hét is kezdetét veszi, így változtatva de facto design központtá a várost egy egész hétre. Válogatásunkban 5 olyan brand milánói újdonságait mutatjuk be, akikre biztosan számíthatsz, ha stílusos, mai terek berendezéséről van szó!

Molteni

A Molteni milánói megjelenésének középpontjában a márka kreatív igazgatója, Vincent van Duysen által tervezett darabok álltak. A kifinomult itáliai ízléssel berendezett standon kiemelt helyet kapott a frissen bemutatott Albert szófarendszer, mely a flexibilis életterek tervezésekor felmerülő kihívásokra kíván választ adni, és a családhoz szorosan kapcsolódó Hugo kiegészítő-kollekció. A legendás olasz építész/tervező, Gio Ponti archívumából is egy újabb darabbal bővült a kollekció, a D.859.1 asztal révén, mely kulönböző anyag- és méretvariációkban rendelhető.

Vitra

A vitra esetében a Home kollekcióé volt a főszerep. Az ambíciózus stand 4 térbelli “kollázs”, 5 új termék és 6 kirakat köré szerveződött, melyek minden oldalról bemutatták a sokoldalú otthoni bútorok és kiegészítők kollekcióját. A dinamikus, gazdagon színezett közösségi terek mellett a márka design öröksége is megelevenedett, hiszen a kirakatok részletekbe menően vizsgálták a vitra életében kiemelten fontos tervezőket, mint Jasper Morrison, Maarten van Severen vagy az Eames házaspár.

Kettal

A kültéri darabokra specializálódott Kettal standjának kialakításához a spanyol tervezőt, Patricia Urquiolat hívta segítségül. A természetes, natúr fa felületek a márka jellegzetes pasztell palettájával elegyítve idézték meg a mediterrán életmód harmóniáját. Az újdonságok között bemutatkozott a szintén Patricia Urquiola által tervezett Vimini kollekció és a textilborítású Fila lámpakollekció, Michel Charot tervezésében.

Living Divani

A Living Divani megjelenése az időtlen olasz eleganciának állított emléket, kiemelt figyelmet fordítva a brandre jellemző kifogásolhatatlan anyaghasználatra. A David
Lopez Quincoces nevével fémjelzett Era kollekció egy paddal, egy szófával és egy karosszékkel bővült, és a kreatív igazgató, Piero Lissoni is több új terméket tervezett a márkának, köztük a népszerű Floyd szófa moduláris verzióját. A további újdonságok között megjelent a Lanzavecchia + Wai tervezőpárossal készített Pebble lerakóasztal és a japán Keiji Takeuchi két új darabja is.

Miniforms

Bár a Miniforms étoszának középpontjában is az olasz elegancia áll, mégis egészen más oldalát mutatták be, mint a Molteni vagy a Living Divani. A könnyed, karakteres megoldásairól híres márka legújabb, Pop-Up névre keresztelt kollekciójában asztalok, székek és különleges kiegészítők találhatóak, melyek közül néhány kiemelt darab a lekerekített formáju OVO asztal, a színes kárpitozású IOLA étkezőszék, vagy a Bluetooth hangszóróval kombinált Caruso komód.

Ha felkeltették az érdeklődésedet a milánói újdonságok, keresd értékesítőinket az üzletünkben, vagy kérj további információt az info@solinfo.hu címen!