Brand Sztorik: Solinfo
Szerző: Solinfo
Kategória: Design Sztorik
Bejegyzés dátuma: 2017.07.25

1990 – Az indulás

A Solinfo története 1990-ben indul egy apró, belvárosi világítástechnikai üzletben. A Király utcai Solinfo a mesteremberek és villanyszerelők partnereként ekkor még leginkább a műszaki részre koncentrál, széles választékban tart izzókat, foglalatokat és vezetékeket.

2006 – Találkozások

Egy szerencsés találkozás az üzletben, és el is indult a sztori következő fejezete. Szetei Krisztián és Orbán Zoltán azonnal egymásra találtak, majd a Kertész utcai bemutatóteremre, ahol először még szintén a világítástechnika kapott főszerepet. Az ezt követő években folyamatosan bővült a Solinfo portfóliója, ahogy egyre komolyabb projektekbe fogtak bele, és vitték sikerre azokat.

2009 – Az első komoly sikerek

Filmbeli kihívás elé nézett a két alapító, amikor a Tom Dixon képviselőit 20 perc alatt kellett meggyőzniük egy londoni meeting alkalmával, hogy ők a legalkalmasabbak a magyarországi forgalmazásra. Elképesztő, de mindössze két nap felkészülés után sikerrel jártak, így 2009-től a Tom Dixon termékek hivatalos hazai forgalmazója a Solinfo, később a kizárólagosságot is elnyerve.

2013 – Wesselényi utca és a Solinfo Café

Zoli és Krisztián egy sétájuk alkalmával első látásra beleszerettek a Wesselényi utcai, 900 nm-es, kétszintes későbbi luxus bemutatóterembe. Itt csatlakozott a prémium világítástechnikához a top design brandek bútorainak, kiegészítőinek forgalmazása. A Tom Dixon Shopként is funkcionáló Solinfo Café szintén 4 éve várja a különleges környezetben kávézni, felfrissülni vágyókat. Különlegessége, hogy a Café helyszínén található tárgyak megvásárolhatóak, de egy kávé mellett a látogatók bármikor megtapasztalhatják azt a különleges légkört és élményt, amit a prémium design bútorok, lámpák és kiegészítők nyújtanak.

2014 – Solinfo Lighting Embassy

A Solinfo széles szolgáltatáscsomagja tovább bővül a Solinfo Lighting Embassy megalapításával. Budapest egyetlen high-end multibrand világítástervező irodájaként a Lighting Embassy tapasztalt tervezőkkel és szerelőkkel biztosít teljes körű világítástervezési és kivitelezési szolgáltatásokat. Számtalan magánház, üzlet és szórakozóhely mellett az ország legjobb éttermeit, irodáit és szállodáit is sikeres projektként tartja számon a cég

2016 – Solinfo Design Embassy

Tovább bővül a Solinfo világa a Design Embassy megalapításával, mely ügynökségként olyan márkak hazai és regionális disztribúciójáért felel, mint a Panzeri vagy a saját tulajdonú MOKO. A Bartók Béla úton kinyit a Solinfo társüzlete, a speciális koncepciójú VITRIN, a Magyar Formatervezési Tanács pedig Design Management Különdíjban részesíti a Solinfot.

2017 – Molteni Flagship Store

Megnyílik legújabb büszkeségünk, az itthon egyetlen és egyedülálló Molteni Flagship Store a legendás brand lenyűgöző darabjaival, melyeket olyan tervezők jegyeznek, mint Gio Ponti, Vincent Van Duysen, Ron Gilad és Rodolfo Dordoni. A gondosan berendezett showroom speciális enteriőr inspirációt nyújt, a halltól a nappalin keresztül, egészen a gardróbig és a hálószobáig. Légy részese te is a történetünknek, látogass el hozzánk és csodáld meg a világot, amit alkottunk!

2018 – Vitra Concept Store és Solinfo Shop

Újabb showroom nyílik a Solinfo főhadiszállásán. A svájci design óriás, a Vitra budapesti showroomját Matisz Aliz tervezte, kínálatában pedig a szofisztikált ülőbútoroktól kezdve az okos tárolási megoldásokon át a karakteres kiegészítőkig mindent megtalálni. Az üzletben a Vitra kollekciója mellett Budapest legnagyobb design lámpa szelekciója is megtekinthető. Olyan márkák lélegzetelállító világítási megoldásai várnak, mint a FLOS, a Foscarini, a Louis Poulsen vagy a Bocci. Nem sokkal később a Solinfo Shop is megnyitotta kapuit. Az üzletben a stílusos kiegészítőké a főszerep: többek között a Tom Dixon, a Native Union, a Broste Copenhagen, a Hübsch, a Klippan, a Design Letters és a HAY termékei is megtalálhatóak. Azóta Solinfo Shop teljes kínálata online is elérhetővé vált. A Solinfo webshopjában a legszebb design darabok csupán pár kattintásnyira vannak tőlünk. A vásárlás egyszerűbb és átláthatóbb lett, kényelmesen válogathatunk a Solinfo szakértői által gondosan válogatott design tárgyak között.

2019 – Design Embassy

A Solinfo Group FF&E szolgáltatásokat nyújtó üzletága, mely több milliárd forintos léptékben járul hozzá hazai és nemzetközi belsőépítészeti projektek megvalósításához. Komplex designmegoldás

hotelek, éttermek, magánkórházak, irodaházak számára: tervezés, beszerzés, projektmenedzsment az ügyfél igényeinek megfelelően. Elsősorban a bútorok, belsőépítészeti kellékek, berendezések, valamint kiegészítő eszközök beszerzésében nyújt segítséget. A menedzsment munkáját tesszük könnyebbé azáltal, hogy a tervezőkkel szorosan együttműködve vállaljuk át az eszközök beszerzésével kapcsolatos mindennemű feladatot.

2020 – Roche Bobois Flagship Store

Hosszas előkészületek után a Roche Bobois idén megnyitotta első budapesti üzletét. A Roche Bobois-t ma a high-end bútortervezés és -forgalmazás világának vezető francia szereplőjeként tartják számon. Kollekcióiban két különböző, mégis egymást jól kiegészítő világ testesül meg; a Les Contemporains kollekció a jelenlegi trendeket, a modern kreativitást tükrözi, míg a Les Nouveaux Classiques kollekció bátran ajánlja a tradicionális bútorokat úgy, hogy közben a jelen stílusához igazítja azokat. Mindkét kollekció a francia ’art de vivre’ fogalmát reprezentálja az egyedi design, a magas minőségű anyagok és a páratlan know-how kombinálásával. A Roche Bobois csodálatos darabjai mostantól már a Wesselényi utcában is elérhetőek.