Back to School 2 – A legjobb forgószék nyomában
Szerző: Solinfo
Kategória: Egyéb
Bejegyzés dátuma: 2019.09.07

Van, amikor a leckeírás egy óriási étkezőasztal mellett zajlik, de van olyan is, amikor egy csendes visszavonulás a szobába támogatja legjobban azt, hogy gyermekünk pikk-pakk végezzen a sok tanulnivalóval. Ilyenkor (-ahogy nem mindegy, milyen asztal mellett ül) nem mindegy az sem, hogy milyen székben fészkeli el magát. Legfőbb szempont a kényelem, és persze nem árt, ha esztétikus darabról beszélünk.

A Vitra több mint 40 éve fejleszt irodai széket. Kiválasztottunk néhány klasszikus és néhány kortárs darabot.

A Physix Studio Alberto Meda terve 2017-ből

Elegáns ülésszerkezet, természetesen állítható magasság, ötfelé ágazó görgős talpak. Ez a könnyű irodai szék kortárs környezetbe való. Hangsúlyt fektet a sokszor alulértékelt esztétikára, anélkül, hogy kompromisszumot kötne a kényelmet és az ergonómiát illetően.

Ez a Rookie, egy egészen friss design 2018-ból, Konstantin Grcic designja

Egy igazán kompakt, méretét tekintve semmiképpen sem robosztus darab. Szokatlanul egyszerű forma. Ami igazán jó benne, hogy azonnali kényelmet biztosít minimális számú beállítással.

Fauteuil Direction Pivotant, 1951, a tervező Jean Prouvé

A design fanatikusok biztosan ismerik ezt a széket. Formája semmivel sem téveszthető össze, magán hordozza egy korszak jellegzetes elemeit. A Fauteuil Direction Pivotant forgó ülése állítható magasságú, és hátrafelé billen, így mindenkinek a saját súlya határozza meg az ülés és háttámasz ideális szövgét. Mindez párosul a nagyvonalú kárpitozással, hogy együtt garantálják az optimális kényelmet. A kárpit lehet bőr vagy textil, ráadásul sokféle szín közül választhatunk, így könnyű megtalálni az ideális széket akár egy tanulósarokba, akár egy otthoni irodába, dolgozószobába.

2014, Allstar, Konstantin Grcic terve

Az Allstar talán a Vitra kínálatának az a forgószéke, ami nem kérdés, hogy egy gyerekszobában, vagy egy kamasz szobájában is észrevétlenül simul majd a környezetbe. Játékos és színes, ez való egy igazán gyerekbarát otthonba. Kerek kontúrjainak köszönhetően nagyon kényelmes. Ideális otthoni irodába is.

Érdekelnek még a Vitra irodai székei?
Ezt a videót imádni fogod!
https://taskchairs.vitra.com/en-gb