Bemutatjuk a Roche Bobois egyik legikonikusabb bútordarabját: Mah Jong
Szerző: Solinfo
Kategória: Egyéb
Bejegyzés dátuma: 2020.09.30

Hans Hopfer festő, szobrász és tervező. 1971-ben alkotta meg Mah Jong névre keresztelt kanapéját. Az általa tervezett kanapék stílusa sokak számára egyet jelent a Roche Bobois-val. Az 1970-es években Hopfer a kényelemmel kapcsolatban egy igazán újító és laza megközelítéssel élt. Sosem gondolta talán még ő sem, mekkora hatással lesz ezzel arra, hogy az emberek hogyan bútorozzák be és rendezik be otthonaikat.

A Mah Jong egy olyan kanapé, melynek alapja a funkció és forma teljes szabadsága

Kezdésként a kanapénak 3 eleme volt, melyeknek elrendezését szabadon lehetett variálni gyakorlatilag korlátlanul, akár egymás mellé, akár éppen egymásra helyezve az elemeket.

A Mah Jong karosszékké, kanapévá, fotellé vagy akár ággyá is alakítható. A tér, amelyben elhelyezzük, így egyszerre alkalmas pihenésre, játékra vagy egy kis lebzselésre. Arra bátorít, hogy kísérletezz, szegd meg normális életről alkotott szabályokat. Egy bútor, mely tökéletesen reflektál az 1970-es évek rendhagyó időszakára, amikor a koncepció megszületett.

A Mah Jong mai arca: Jean Paul Gaultier, Kenzo Takada és a Missoni Home által továbbgondolva

Az eltelt évek során a Roche Bobois tehetséges dizájnereket kért fel, hogy segítsenek „felöltöztetni” a Mah Jongokat. Minden felkért művésznek, tervezőnek sikerült a termék új, megnyerő oldalát kidomborítani, miközben az alap tervezési szempontokon nem változtattak. Így lett a Mah Jong Jean Paul Gaultier, Kenzo Takada, és a Missoni Home által még több, mégis ugyanaz. Az ikonikussá váló szabadon használható elemekből álló ülőalkalmatosság referenciapontként szolgál a kreatív tervezés számára.

Alkoss szabadon!

A Mah Jong kollekció arra bátorítja használóját, hogy úgy rakosgassa az elemeket, ahogy az neki a legjobb. A nappali mindig máshogy fog kinézni. Egy újfajta megközelítés születhet meg arról, ahogy élettereket látunk és tervezünk. A gyakorlatilag korlátlan számban variálható elemek segítségével bárki bármikor átrendezheti a teret, amiben él, ezáltal a kanapé szó eredeti jelentését is újraalkothatja.

A Mah Jong 3 alap eleme szabadon kombinálható, egymásba illeszthető és csoportosítható. Lehet ülőpárna egyenes háttámlával, és kerülhet akár a sarokba. Játszhatunk formákkal és a magasság beállításával, így elérjük majd a számunkra leginkább kívánt kompozíciót. Sarokgarnitúra, egyenes vonalú, kartámasz nélküli kanapé vagy nappali fekvőhely.

Gondold ki a saját variációd Te magad!

A Roche Bobois budapesti üzletében kipróbálhatod!

BUDAPEST
Wesselényi utca 8.
1077 BUDAPEST
Tel. : +36 1 790 5818
budapest@roche-bobois.com
www.roche-bobois.com