Friss világítási trendek Milánóból
Szerző: Solinfo
Kategória: Inspiráció
Bejegyzés dátuma: 2019.04.24

1976 óta kétévente, a milánói Salone del Mobile kiállítással egyidőben kerül megrendezésre Európa legnagyobb világítási expoja, az Euroluce, mely az indulás óta eltelt több, mint 40 év alatt valódi must-see eseménnyé nőtte ki magát a szakma számára. A vásárt természetesen a Solinfo csapata is minden alkalommal meglátogatja, a legfrissebb világítási trendek és innovációk után kutatva. Legfrissebb blogposztunkban 5 kiemelkedő gyártó újdonságait ismerheted meg a technikai világítástól a legújabb design lámpákig.

FLOS

A letisztult világítási megoldásairól ismert FLOS új kollekciója a formabontó designra és a nagyívű kollaborációkra helyezte a hangsúlyt. Az olasz gyártó termékpalettája a 2019-es évben olyan darabokkal bővül, mint a japán Nendo stúdióval készített, testreszabható Haeru – mely egy háromlábú lerakóasztal és egy állólámpa házasításából született -, a Patricia Urquiola által tervezett, hajlított formájú Caule kültéri lámpa, vagy a Formafantasma tervezőpáros által megálmodott Wireline széria, mely különleges vizuális és taktilis hatást kölcsönöz a cég modern LED világítótesteinek. A márka folytatta nagysikerű kollaborációjat is Michael Anastassiades brit tervezővel, melynek eredménye a légies hatású Coordinates függesztett lámpatest.

Bocci

A kanadai illetőségű Bocci az eddigi évekhez hasonlóan idén is új lámpatestekkel mutatkozott be. A számozott kollekció darabjai közt újdonságnak számít a 74-es számot viselő lámpa, mely a klasszikus LED spotlámpák műfaját értelmezi újra a márkára jellemző magas szintű üvegművességgel. A jól ismert klasszikusok, mint a 28, az 57 és 73 számozásúak új színekkel és felületekkel gazdagonak, tovább bővítve a márka széles palettáját.

Bomma

Ha már üvegművességről beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a Bomma újdonságai mellett sem. A 2012-ben alapított cseh cég a klasszikus üvegfúvási technikákat ötvözi ultramodern gyártási megoldásokkal, így alkotva igéző megjelenésű, boroszilikát üveg lámpatesteket. Az idei kollekció legújabb darabjai a Studio deFORM közreműködésével készített LENS és PENDULUM lámpák, a BIG-GAME által tervezett Blimp kollekció és a játékos megjelenésű PEBBLES Boris Klimek műhelyéből.

Moooi

A holland Moooi évről-évre elvarázsolja a milánói vásár résztvevőit különleges installációival és karakteres darabjaival. Természetesen idén sem volt ez másképp, így igazán lenyűgöző közegben mutatkoztak be a márka 2019-es újdonságai: a játékos, illusztrált arcokat formáló Party lámpacsalád a Kranen/Gille stúdió tervezésében és a közönségkedvenc Meshmatic csillár kisebb változata.

Penta Lighting

Az olasz Penta legutóbbi, 2017-es Euroluce megjelenése óta a cég nagy változásokon ment keresztül. A 2019-es kollekciókat már a Penta Group ernyőmárka alatt mutatták be, mely egy brand alatt egyesíti a Penta csoport eddig külön kezelt dekoratív, építészeti és egyedi gyártású lámpáit. A számtalan bemutatkozó újdonság közül külön figyelmet érdemel a modulárisan felépített Tile széria, mely világítási és akusztikai elemek kombinálásával nyeri el változatos formáit, és a Carlo Colombo tervezte Morsetto család, melynek különleges, geometrikus formavilága kiemeli a funkcionális világítótestek sorából.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy elsőként értesülhess a márkák újdonságairól! Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik lámpa a cikkben, keress minket emailben, vagy látogass meg minket több információért!