Hangrendszerek a modern design szerelmeseinek
Szerző: Solinfo
Kategória: Szelekció
Bejegyzés dátuma: 2018.07.31

A technológia fejlődésének köszönhetően ma már egy percre sem kell megválnunk kedvenc dallamainktól. Az otthoni Hi-Fi lejátszók mellett már hordozható hangrendszerekről is megszólaltathatjuk kedvenc zenéinket és digitális tartalmainkat telefonunk, tabletünk vagy számítógépünk segítségével, bárhol bármikor.

Összegyűjtöttünk néhány érdekes megoldást azoknak, akiknek fontos, hogy ne csak a fülnek, hanem a szemnek is élményt nyújtson a zenehallgatás!

Vifa x Kvadrat

A high-end dán audio gyártó Vifa három olyan vezetéknélkül hangszórórendszert is készített, melynél a textil borítás az identitás integrális részét képezi. Ehhez a szintén dán Kvadrat hagyományosan minőségi textiljeit használták fel, akik egy tökéletesen hangáteresztő gyapjú-szőttest hoztak létre, egyszerre kedvezve a zene és a skandináv design szerelmeseinek.

A legkompaktabb modell a három közül a Red Dot Design Award-nyertes HELSINKI; nem nagyobb egy retikülnél. A Tärnsjö Garveri által tervezett sajátos bőr pántja tökéletesen passzol a több színben is elérhető textil borításhoz, melynek különlegessége, hogy vízlepergető is, ezzel téve kültéri és beltéri használatra egyaránt ideálissá a hangszórót.

A család további tagjai a többszörös díjnyertes COPENHAGEN, és a márka legnagyobb és legerősebb modellje, a STOCKHOLM.

B&O Beoplay A6 x Kvadrat

Akárcsak a feljebb említett Vifa, a szintén dán Bang & Olufsen is a Kvadrat high-end textiljeivel dolgozott, amikor létrehozta a Beoplay A6 vezetéknélküli hangszórót. Közös munkájuk gyümölcse egy sokoldalú, erős termék, kifejezetten a modern zenekedvelő dinamikus életére szabva. Ívelt formájú, 5 csatornás hangszórórendszere bármelyik szobát beszólja hangjával, textilbevonatát pedig úgy alakították ki, hogy könnyedén cserélhető legyen, ennek köszönhetően bármilyen enteriőrhöz passzoljon.

Hay x Sonos

A közönségkedvenc Hay és a multiroom audio úttörője a Sonos közös kollekciója az idei milánói Design Héten debütált. A dán bútorgyártó tervezői az amerikai cég Play:1 nevű hangszóróját bújtatták új köntösbe, így illesztve be azt az új skandináv esztétikumba. A friss opciók közt elérhető zöld, narancssárga és halványrózsaszín változatok nem csak a szokásos Sonos-minőséget hozzák, de kiválóan harmonizálnak bármilyen modern szellemiségű enteriőrrel. A minikollekció szeptembertől lesz elérhető az üzletekben.

miniforms Caruso

A miniforms Caruso hangszórója egy egészen különleges tárgy. Tervezője, Paolo Cappello már-már ironikus módon ötvözi a nosztalgiát és a futurizmust. Formanyelvében a régi időket idézve lényegében a szó szoros értelmében egy hangszekrényt csinált, melyen kívülről jól látható módon egy hangszórót helyezett el. Ezt ellensúlyozza letisztult design-nyelve, valamint szín- és anyaghasználata. A végeredmény egy végtelenül karakteres, kétségkívül mai és modern, 50 W-os teljesítményű Blutooth hangszóró.

A Vifa és a Miniforms termékeit a mi kínálatunkban is megtalálod! Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik tárgy a válogatásból, keresd értékesítőinket a Wesselényi utcai showroomunkban!